Dobrý chcela by som vedieť, či môžem ísť na pohotovosť zajtra, keď si myslim že mám 5 chorobu ,, no dom tehotná a bojím sa o babo .
@janka3179 pohotovost ti nepomoze, maju ti zobrat krv na protilatky(obvodny alebo gynekolog) ci si to uz prekonala a ak nie tak sledovat viac babo..ale vela doktorov sa kasle nato. Mne aj Mudr Grochal spominal, ze je toho vela tento rok, a mal vela pacientiek kde to preslo aj na plod.
@janka3179 ja som mala v 16tt...najrizikovejšie 🤷 gyn mi vzala krv na ten vírus - pozitívny
O 3tyzdne neskôr som išla na kontrolný usg - vyzeral byť fajn, a v 20tt tiež bolo všetko OK, brali mi ešte krv na pečeňové testy, či náhodou tá 5 choroba neurobila šarapatu...
Nič iné na 5chorobu v tehotenstve bohužiaľ nie je, je to vírus, kt môže a nemusí prejsť na plod...je tam riziko anemie plodu a hydrops toľko k tomu viem ja + častejšie sledovanie
@janka3179 odber urobí aj gyn
Alebo ako samoplatca https://www.unilabs.sk/vysetrenie/251
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@janka3179 a koli comu chces na pohotovost ? S 5tou chorobou sa nechodi na pohotovost.. a nie babatku sa nič nestane