Prosím o rady, príp. vlastné skúsenosti. Som špeciálny pedagóg v ZŠ, som v 6.tt a zatiaľ pracujem z domu. No od 8.2 by som mala nastúpiť do práce, mám však obavy kvôli tejto situácii. Gynekológ mi povedal, že jemu nerobí problém vypísať PN, no on mi radí chodiť normálne do práce a nebáť sa, pokračovať so životom. Stále sa rozhodujem a neviem, čo robiť. Ďakujem za každý názor.
ak mas moznost, sed doma
@maleficent22 no tvoj gynekolog má pravdu...treba sa snažiť žiť relatívne normálne....ak ostaneš na PN , tak budeš celé dni sedieť len doma, max.prechádzka v určenom čase....takto si aspom medzi deťmi a ak bude povinné testovanie (čo minimálne u rodičov bude aj v špeciálnych školách)tak problém nevidím....ak bývaš v paneláku, stačí že stretneš vo vchode nakazeného suseda čo má rúško pod nosom detto obchod, predpokladám že aj muž chodí do práce.....ak ťa práca baví, tak naozaj v tom nevidím problém - kolegyne a aj rodičia detí budú pravidelne pretestovaní....ja osobne by som teda počkala s PN....
Ja by som do práce šla. Je otázka času, keď to znovu zavrú a zas budeš pracovať z domu. Pokiaľ nemáš iné problémy, tak sedieť doma na PN je hlúposť. Unudíš sa, vychádzky len v určenom čase. Von normálne budeš môcť ísť až keď nastúpiš na MD /takže celé leto doma zavretá nie je bohviečo/ a to sa ti už pravdepodobne nič nebude chcieť a keď sa narodí malé, budeš sa už prispôsobovať jemu.
Ja som síce ešte za normálnej situácie učila na rómskej škole až do marca a akurát som mala plánovanú dovolenku, keď začalo toto šialenstvo a rovno nástup na MD... no neviem si predstaviť trčať doma.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ked som zostala tehotna, pracovala som v obchode a to bol covid ešte len v začiatkoch, dr ma vypísala pn, na oznameni do prace som mala napísané normálne ze z epidemiologickeho hľadiska.