Pečeňové testy v tehotenstve

8. dec 2021

Ahojte žienky 🙂
Prosím Vás, neviete prosím, či sa v rámci tých prvých dvoch odberov v tehotenstve vyšetrujú aj pečeňové hodnoty? Brali mi krv v 12 aj v 16 tt, momentálne som v 19 tt a doposiaľ som sa nepýtala nejako podrobnejšie, čo všetko je predmetom vyšetrovania, pričom mám v poslednej dobe problém so svrbením pokožky na nohách, nejako som tomu nepripisovala pozornosť až dnes som sa dočítala, že to môže mať súvis s pečeňou, tak som sa trochu vystrašila. Ďakujem. Pekný zvyšok dňa 🙂

alison11
8. dec 2021

A kde na nohách ťa to svrbí? Ja mám genetickú chorob pečene a mňa skôr suchá pokožka trápi,psoriáza,pokiaľ neješ nič premastené,veľa vyprážaného a tučného jedla,či niektoré zeleniny ktoré nafukujú by si nemala mať problém,z pečeňov,daj si vodu z pár kvpakami citronovej šťavy tá prečistí,a ak ťa srbia nohy a nie medzi prstami tak sa natri mastným krémom alebo telovým mliekom, a ak medzi rpstami môže ísť o mykózu tam je dobré namočiť nohy do vody z jablčným octom a poriadne vysušiť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre