Pásový opar v tehotenstve

sandey
24. máj 2015

Ahojte kočky, prosím, napíšte mi, ktoré ste mali v tehotenstve pásový opar, hlavne, či to malo vplyv na maličké. Ďakujem

sandey
autor
10. jún 2015

Naozaj ste niktora nemali?

angyalka8226
20. jún 2015

ahoj. ja som mala asi pred tyzdnom,som teraz v 32tt, ze vraj to je pricinou ze som mala v detstve ovcie kiahne,ze je to normálne, netreba sa toho bát, ale nastasite preliecila ma doktokrka na infekcnom. a teraz je uz vsetko v poriadku, len som dostala na to nejake lieky a pantenol sprey, treba to preliecit lebo to sa rozsiri na cele telo a potom aj na bábo. ked sa to lieci tak to nie je problem babo z toho nebude mat nic, a ze vraj to uz v zivote nedostanem lebo teraz uz budem mat na to protilátky, to len rez dostane zena v zivote.

h0sher
26. jún 2015

blbost: varicelu zooster mozes dostat hocikedy,darmo mas vytvorene protilatky,.....hodnota IGG bud bude stupat alebo klesat casom, odozva tela na dalsiu reaktivaciu sposobuju ine patogeny,ked znizia imunitu tela
takisto ako su HSV1,2=herpesy, VZV=varicela,cize pasovy opar, EBV=epsteni barov virus,CMV=cytomegalovirus apod....... tieto virusy je pravda ze neprechadzaju placentárnou castou matky,ale verit tomu ja neverim, ked babesia bol pripad ze presla placentou
@sandey aby sa ti vyhodil pasovy opar,si musela mat pekelne znizenu imunitu, bola si chora alebo co? nestretla si sa nahodou s niekym kto to mal? deti,skolka alebo pod? v 1 a 2 trimestri je tato infekcia velmi nebezpecna pre plod: bacha na to: zisti u gynekológa,ci pozna vyraz embryonalny varicelovy syndrom: plod moze brutalne poskodit: darmo mas clovek vytvorene anamnesticke protilatky, mali by ti ich vysetrit a riadne ta drzat pod drbobnohladom,hlavne plod

s pozdravom Hosh

h0sher
26. jún 2015

@angyalka8226 este podotknem: to,ze si dostala remisiu VZVcka nemusi znamenat,ze si ho nemala,to ti mali povedat lekari ci si mala iga zvysene resp. igm: ak si mala protilatky tak ta odozva mohla byt chronického rangu,ze sa ti spravil relaps: a tvoje uspate cize latentne chronicky perzistujuce v neurónoch,resp. dorzálnych gangliách sa prebudili 😉
a nezi vo vedomi,ze ked si to raz mala,ze to nemusis mat: BLBOST: kedze si chytilia protilatky telo bojuje,a nie je imunne na dalsi relaps,bacha na to

sandey
autor
26. jún 2015

@h0sher od začiatku tehu som stále chorá, mala som hneď na začiatku atb, to som ešte nevedela že som tehotná. Odvtedy kašeľ, v tele streptokoka ktorého mi nechcú teraz liečiť, takže imunita nič moc, a malý mal kiahne tak sa bojím nech nechytím ten opar, ešte stále je to v inkubačnej dobe

sisinka78
26. jún 2015

@sandey no ja som mala pásový opar priblizne v 7tt a nase deti dvojicky su uplne zdrave. Je to virusove ochorenie nervu, nie celeho tela. jediny problem som mala ze som na to v podstate okrem Millgami ci ako sa to pise nic nemohla brat. a davale som si este biolampu. takze neboj sa 🙂

sandey
autor
27. jún 2015

@sisinka78 tak trosku si ma ukludnila, lebo kazdy doktor hovori inak a clovek nevie, komu ma verit 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre