Ahojte kočky, prosím, napíšte mi, ktoré ste mali v tehotenstve pásový opar, hlavne, či to malo vplyv na maličké. Ďakujem
ahoj. ja som mala asi pred tyzdnom,som teraz v 32tt, ze vraj to je pricinou ze som mala v detstve ovcie kiahne,ze je to normálne, netreba sa toho bát, ale nastasite preliecila ma doktokrka na infekcnom. a teraz je uz vsetko v poriadku, len som dostala na to nejake lieky a pantenol sprey, treba to preliecit lebo to sa rozsiri na cele telo a potom aj na bábo. ked sa to lieci tak to nie je problem babo z toho nebude mat nic, a ze vraj to uz v zivote nedostanem lebo teraz uz budem mat na to protilátky, to len rez dostane zena v zivote.
blbost: varicelu zooster mozes dostat hocikedy,darmo mas vytvorene protilatky,.....hodnota IGG bud bude stupat alebo klesat casom, odozva tela na dalsiu reaktivaciu sposobuju ine patogeny,ked znizia imunitu tela
takisto ako su HSV1,2=herpesy, VZV=varicela,cize pasovy opar, EBV=epsteni barov virus,CMV=cytomegalovirus apod....... tieto virusy je pravda ze neprechadzaju placentárnou castou matky,ale verit tomu ja neverim, ked babesia bol pripad ze presla placentou
@sandey aby sa ti vyhodil pasovy opar,si musela mat pekelne znizenu imunitu, bola si chora alebo co? nestretla si sa nahodou s niekym kto to mal? deti,skolka alebo pod? v 1 a 2 trimestri je tato infekcia velmi nebezpecna pre plod: bacha na to: zisti u gynekológa,ci pozna vyraz embryonalny varicelovy syndrom: plod moze brutalne poskodit: darmo mas clovek vytvorene anamnesticke protilatky, mali by ti ich vysetrit a riadne ta drzat pod drbobnohladom,hlavne plod
s pozdravom Hosh
@angyalka8226 este podotknem: to,ze si dostala remisiu VZVcka nemusi znamenat,ze si ho nemala,to ti mali povedat lekari ci si mala iga zvysene resp. igm: ak si mala protilatky tak ta odozva mohla byt chronického rangu,ze sa ti spravil relaps: a tvoje uspate cize latentne chronicky perzistujuce v neurónoch,resp. dorzálnych gangliách sa prebudili 😉
a nezi vo vedomi,ze ked si to raz mala,ze to nemusis mat: BLBOST: kedze si chytilia protilatky telo bojuje,a nie je imunne na dalsi relaps,bacha na to
@h0sher od začiatku tehu som stále chorá, mala som hneď na začiatku atb, to som ešte nevedela že som tehotná. Odvtedy kašeľ, v tele streptokoka ktorého mi nechcú teraz liečiť, takže imunita nič moc, a malý mal kiahne tak sa bojím nech nechytím ten opar, ešte stále je to v inkubačnej dobe
@sandey no ja som mala pásový opar priblizne v 7tt a nase deti dvojicky su uplne zdrave. Je to virusove ochorenie nervu, nie celeho tela. jediny problem som mala ze som na to v podstate okrem Millgami ci ako sa to pise nic nemohla brat. a davale som si este biolampu. takze neboj sa 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Naozaj ste niktora nemali?