Parfumovaný toaletný papier v tehotenstve

11. jan 2024

Ahojte kúpila som parfumovaný toaletný papier a cítim tam dole také ako keby pálenie, svrbenie mam trošku taky žltý výtok ale ozaj iba trošku a to vôbec není celý deň iba večer keď sa viac utrem na záchode. Je možné že by ma to tak nejako draždilo a mohla sa mi spraviť nejaká infekcia alebo čo ? Mate s tým skúsenosti ? Som 9 týždni tehotenstva

natusqa123
11. jan 2024

Neviem ci to máš vlastne z toho toaletného papiera ale radšej už neužívajte také parfumovane veci..a tiež ani spodné prádlo myslím nohavičky neperte v silnom avivazi môže to mať citlivosť tam dole...
Radšej všetko prírodné...
Pekný večer

ivkav5
11. jan 2024

Nepoužívaj v tehotenstve takéto zbytočné parfumované produkty…

pribinak
11. jan 2024

Úplne nevhodný výrobok aj pre netehotne.

nenne27
11. jan 2024

Ja normalne nemavam ziadne zapaly, vytok ani nijake problemy chvala Bohu, ALE pri druhom tehotenstve som to mala hrozeeeee...svrbenie, palenie, vytok...vkuse som mala atb.po porode uz nikdy.chod ku gyn ale ten papier radsej nepouzivaj

jj298
11. jan 2024

také veci nepoužívaj ani mimo tehotenstva.

autor
11. jan 2024

Myslíte že to je nejaká infekcia kvasinkova alebo niečo podobné kvôli tomu papieru ?

pribinak
11. jan 2024

Nemusíš mat hneď infekciu, proste si kúp normálny toaletak

autor
11. jan 2024

@pribinak aj keď mám tak máličko toho vytoku tak to môže byť len podráždenie ? Zajtra si kúpim normálny toaletný papier a ak mi to neprejde cez víkend asi pôjdem ku gynekologičke

diewcatqoo
11. jan 2024

Tiez sa mi to objavuje po pouziti parfumovaneho toaletaku, a to aj v case, ked som nebola tehotna. My to doma nekupujeme, ale ked som musela na wc u niekoho na navsteve a nahodou mali parfumovany, tak hned. Proste niekto je tam citlivejsi (napr. ja nemozem ani do bazena, lebo hned problem) a parfumovany toaletak obsahuje vela zbytocnej chemie, co drazdi. V tehotenstve sa meni mikroflora tam dolu, cim sa stava to prostredie viac nachylnejsie na mykozy a infekcie, tak radsej si na to davaj pozor.

lasona
11. jan 2024

Áno, ja mávam, nemôžem nič parfumovaná ani vlozky, ani papier

autor
11. jan 2024

@lasona @diewcatqoo je možné že by som s toho mala kvasinkovu infekciu alebo niečo keď mám aj ten výtok len trošku ?

viestta
11. jan 2024

Ziadna infekcia, mykoza ani noc podobne to nemusi by, jednoduch na sliznice vadi ten parfem. Na druhej strane ten toaletak v tom moze byt uplne nevinne a ty mas nejaku infekciu alebo mykozu. Zacni sa oplachovat po potrebe teplou vodou, ked nemas k dispozicii bidet, postaci aj flasa s teplou vodou.

janinque
11. jan 2024

Parfum sa nedava na toaletny papier, ale len na tu rolku, okolo ktorej je navinuty. Z toho mykozu nemas. Viac chemie je len vo farebnych toaletakoch, ale tie boli v mode x rokov dozadu.

autor
11. jan 2024

Tak myslíte že mám ísť zajtra ku mojej gynekologičke alebo mam počkať do pondelka či to nebude lepšie keď si kúpim ten toaletný papier iný ?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre