Paretin a tehotenstvo

gabi1992
15. dec 2023

Ahojte baby chcela by som sa spýtať že či Paretin nejako vplýva na plod nakoľko by sme chceli bábätko ale beriem tento liek koli úzkostným stavom. Pýtala som sa mojej psychologicky že či by to bolo v poriadku a povedala mi že sú štúdie ktoré potvrdili že antidepresíva niesu škodlivé vo vývoji nakoľko sú aj ťažšie pacientky so psychoanalgetikami a nemôžu vysadiť lieky nakoľko by sa ich stav zhoršil a detičky sú úplne v poriadku. Čo si o tom prosím Vás myslite ? Ďakujem za čas a Váš názor

mimirka32
15. dec 2023

@gabi1992 ahoj, ja beriem paretin a psychiater mi povedal, ze keby som otehotnela, tak mi zmeni lieky za ine. Ze pri paretine bolo preukazane, ze moze poskodit plod. Radsej sa opytaj lekara, ktory ti liek predpisuje.

gabi1992
autor
15. dec 2023

@mimirka32 práveže som sa aj pýtala priamo psychiatricky ktorá mi lieky predpisuje a zostala úplne v pohode že veď keby ostanete tehotná nič sa nedeje tak neviem ako to myslela . A navštevujem aj psychologickú a ta mi priamo povedala že to nieje preukázateľne . Možno keby zostanem tehotná mi predpise iné netvrdím ale neviem som zametena. Každopádne ďakujem za odpoved 🙂

juliet86
15. dec 2023

moze sposobovat problemy a nemusi. pozri si studie ak vie spo anglicky https://www.medicinesinpregnancy.org/Medicine--... byt tebtlou tak sa spytam psychiatricky na bezpecnejsie a zmenim a zastabilizujem sa este pred

marhulka13
15. dec 2023

@gabi1992 ja som brala cele tehotenstvo

gabi1992
autor
15. dec 2023

@juliet86 ďakujem veľmi pekne 🙂

gabi1992
autor
15. dec 2023

@marhulka13 a je vsetko v poriadku?

marhulka13
15. dec 2023

@gabi1992 ano úplne, dcéra má už 10 rokov a ešte som ju aj 2 roky kojila

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre