Paralen v 31. týždni

leona1234
20. dec 2021

Ahojte, bohužiaľ, som chytila covid. A odporučili mi, ak by mi vyšla hore horúčka, aby som si dala paralen. Viem, že 3 tabletky max denne. Ale po aku dobu? 4-5 dni? Hlavne aby som neuškodila malinkému. Ďakujem.

zuzka_ke
20. dec 2021

@leona1234 to je otázka na gynekológa/ičku, nie na ženy na MK 🙂 skús mu zajtra zavolať

dada0902
20. dec 2021

@leona1234 a prečo by si mala ten paralen brat toľko dní?? Však ak ti bude náhodou blbo že budeš mať teplotu tak si daj jeden ja som tiež mala v 7mesiaci a paralen som si dala 2x co mi bolo dosť na nič

desore
20. dec 2021

@leona1234 Ked budes mat zapal pluc, nedas si antb.? V com je problem? 2-3 dni na Paralene dietatu neuskodia. Keby si vedela, co konzumujes, tak prestanes uplne jest.

zuzula507
21. dec 2021

@leona1234 kazdych 6-8 hodin max 2-3 dni ak by teplota trvala dlhsie treba sa ist dat osetrit na covid ambulanciu.Ja som sa isla osetrit az na 7 den teplotovania (medzitym som 1 noc a pol dna teplotu nemala, po nej vysla zase a uz bola vyssia ako predchadzajuce dni), a uz som musela ostat v nemocnici a obojstrannym zapalom pluc.

leona1234
autor
21. dec 2021

@zuzula507 aj mne teplôt ustúpila, na 1-2 dni. A teraz sa znova vrátila. Lezim v nemocnici a mám ich len informovať o teplote. Paralen sa už bojím užívať.

zuzula507
21. dec 2021

@leona1234 nerozumie muplne ved lieky ti davaju oni ze. Mne v nemocnici automaticky davali do zily paracetamol ak vystupila na 37,8 a viac, vzdy som im to hlasila .Ja som sa tomu nebranila bolo som rada ked mi ju zbili,lebo mna teplota velmi vycerpavala a v nemocnici predsa vedia ako casto mozu liek na znizenie teploty davat.

leona1234
autor
21. dec 2021

@zuzula507 práve dnes mi povedali, aby som si nič nedávala, kým nebudem mat nad 38. Tak si nedávam. Osprchovala som sa, a teplota už cca 1 hodinu je 36,7. Že troska musí bojovať telo s chorobou. Ale ja sa strašne obávam o bábätko.

zuzula507
25. dec 2021

@leona1234 mne davali vela liekov, infuzii, antibiotika som brala asi 10 dni ale doverovala som lekarom..co ine mi ostavalo a distala som sa z toho aj mala je ok 🙏 ty si ako dopadla, ste ok? Ked si na gynekologii ako som bola ja urcite kontrolovali aj babo alebo nie?

leona1234
autor
26. dec 2021

@zuzula507 ahoj. S teplotou všetko v poriadku. Zatiaľ aj bábätko je v poriadku. Začínam mať problém s dýchaním🥺

zuzula507
26. dec 2021

@leona1234 a saturaciu mas aku? Predpokladam ze ti ju pravidelne kontroluluju, ja som v nemocnici mala 95 vacsinou.Par krat mi odporucali si dat kyslik.Mala som dni ked som sa bala ist na wc alebo do sprchy prave kvoli dychaniu, tomu ci to udycham, a ked som sla a sa vratila rychlo som lapala po dychu a aspon 2-3minutky sa musela nadychat kyslika. To bolo tahsie obdobie u mna ale snazila som si kyslik davat ozaj malo a rozdychat to sama. U mna sa to nastastoe postupne zlepsovalo,no uplne som zacala vladat s dychanim az po takych 3 dnoch doma po prepusteni.Drzim prsty nech sa aj u teba to dychanie upravi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre