Paralen a súčasne užívanie antibiotík v tehotenstve

mia3355
21. aug 2024

Ahojte maminky, ukludnite ma prosím🙏. Dnes začínam 16 tt a už druhý deň strašne horučkujem, ale strašne. Dávam si každých 5 hodín paralen. Vyšlo to na 4 paraleny za 24 hodín. Už som ich užila 6. Ale keď mi teplota vystúpi nad 38,5 už si ho musím dať, lebo taká vysoká teplota môže bábätku viac ublížiť ako paralen. Ráno som si robila test na covid a je pozitívny, musela som kvôli lekárovi. Ten mi bral crp a hodnota bola 88 tak mi dal atb zinnat 500mg každých 12 hodín. Na horúčky som skúšala octove zábaly, vlažnu sprchu a teplota ešte viac vystúpila aj paralen keď užijem zaberie za 2 hodiny a teplotu mi zníži na 37,7 menej som nemala. 🫣 Prosím povedzte, že toľko paralenu plus atb neublížia bábätku. 🥺 Už dve noci som nespala čo ma všetko bolí, normálne aj korienky vlasov. Nemala ste niektorá podobnú situáciu?

domiklik
21. aug 2024

@mia3355 netráp sa, horšie veci ženy počas tehotenstva užívajú

ptvw
21. aug 2024

@mia3355 tiež som mala covid v tehu, 2 balenia zinnatu a paralen od teploty, mala som cez 39 tri dni a maly je ok
Drz sa a neboj malé bude v poriadku 🙂

pinkgirl
21. aug 2024

Kľud, potrebuješ znížiť teplotu, bude to v poriadku toľko paralenov. Ženy počas tehotenstva berú aj silnejšie lieky - oproti nim je paralen nič.

viestta
21. aug 2024

Neliecena infekcia vie narobit viac skody ako spravne nasadene a spravne uzivane lieky, takze teplotu zrazaj a ATB uzivaj a douzivaj tak ako ti predpisal lekar.

vierkainka
21. aug 2024

@mia3355 paralen aj zinnat som tiez užívala v tehotenstve a všetko je v poriadku.Ja som mala velmi rizikové tehotenstvo.Zinnat užívaj pravidelne, bábätku neublíži.Tieto antibiotiká môžu aj tehotné.Horsie by bolo neužívat nič.Drzim palce a želám skoré uzdravenie.🥰❤️

sasula1333
22. aug 2024

@mia3355 Ak si niesi ista zavolaj lekarovi. Ja som mala covid v 29tt (3.trimester) a volala som doktorovi, ze co si mozem dat a povedal mi ze max 2 paraleny za den a ak to neustupi dalsi den mam volat na antibiotika. Mne nastastie vlazna sprcha pomahala. Sprchovala som sa vsak kazdu hodinu aby mi teplota nestupala lebo islo to rychlo. Tak kludne zavolaj tvojmu doktorovi aby ti povedal kolko mozes toho paralenu ked si v 2.trimestri a ze ti neustupuje teplota. Urcite bude vediet poradit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre