Panická porucha a tehotenstvo

evikhav81
29. aug 2013

pekný podvečer babule...ktorá má skúsenosti s panickou poruchou počas tehotenstva?ako sa to u vás vyvíjalo?ja sa niekedy cítim fakt nanič a nejak si stále neviem začať užívať toho malého drobca,čo vo mne rastie,stále mám len obavy,čo sa môže stať mne alebo maličkému...mávam aj búšenie srdca a točenie hlavy.....nejaké typy alebo aspoň debata...???

iwesska
29. aug 2013

Hod si tu do vyhladavaca tem - Panicka porucha a najde ti celu diskusiu v ktorej su stovky prispevkov. Takych ako ty su stovky, ja tiez a velmi mi pomohlo ked som si tu precitala skusenosti inych zien.

petraxy6
29. aug 2013

@evikhav81 ja som dostala počas tehu a ver mi veľmi ťažké obdobie to bolo pre mňa ☹ ináč, už je toho dosť, je to zaujímavé, že sa toto vždy (resp.v drvivej väčšine) objavuje v tehu. Určite musíš naštíviť odborníka. nenechaj to len tak, aby sa ti nezhoršil stav. a samozrejme ak máš pocit že ti to pomôže tak sa pýtaj, alebo rozprávaj o tom. ale nečítaj aké kto mal následky a stavy, lebo to pre teba bude katastrofa -:p

alica311
29. aug 2013

jajáj, ja som ho dostala počas tehu, asi zo stresu, bola som na rizikovom, od 14 tt tvrdnutie bruška, 26 tt začínajúci pôrod, stále v nemocniciach a po mesiaci zatvorená v jednej nemocničnej izbe, to na mňa prišlo, vedela som, čo mi je pretože jedna moja známa trpela touto poruchou, do konca tehu sa to zopakovalo už len 3 krát, nakoniec som rodila v 35 tt. Po pôrode ma chytil ešte jeden záchvat a odvetdy je už rok a už sa to viac nezopakovalo. U mňa to bolo jednoznačne vyvolané stresom.

simona_simi
24. máj 2017

@evikhav81 Ahoj. Ako si riešila svoj problém nakoniec ? Je to niekoľko rokov preto ma zaujíma, čo bolo tvojím riešením 🙂

miskachrumka
16. júl 2017

ahojte žienky ako zvladate tehu a tu hnusnu chorobu ☹

simona_simi
16. júl 2017

@miskachrumka Ahoj si tehu ak sa môžem spýtať ?

kamila711
30. nov 2020

Ahojte dievcata uz pisem na treti chat na Konikovi s touto problematikou a chcela by som sa podelit s mojim stavom a prezivanim panickej poruchy. Rovnako by som chcela mat babo, ale 8 rokov to odkladam koli tejto panike. Ak by sa nasla baba s rovnakymi tazkostami rada by som o tom popisala a navzajom sa mozme podporit a podrzat, kedze by sme obe vedeli o co ide.

miskachrumka
30. nov 2020

@kamila711 kľudne napíš 🙂 mám pp 4roky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre