Pamycon v tehotenstve

dominikak4
3. okt 2022

Ahojte baby,

Som na začiatku tehotenstva, užívam Clexan na riedenie krvi a začali sa mi robiť v nose rany a z nich chrasty, volala som obvodnej lekárke a ona mi hovorila, že to bude mať zrejme súvis s tehotenstvom a s tým Clexanom, že si mám dávať do nosa taký olej a môže mi napísať pre istotu lokálne Pamycon. Ja neviem, či si ten Pamycon mám dať, nemám nádchu ani žiadne iné problémy a predsa len som na začiatku tehotenstva a je to antibiotikum. Vraj k nej s tým nemám kvôli tomu chodiť, aby som tam nenachytala niečo horšie keď som v prvom trimestri, že je to predsa len infekčné prostredie a ja mám teraz zníženú imunitu. Dávali by ste si ho len tak pre istotu? Nemám z toho dobrý pocit, najradšej by som teraz nebrala žiadne lieky. Mám za sebou v minulosti zamĺknutý potrat, bojím sa.

nevenka
3. okt 2022

@dominikak4 ja som mala Pamycon uz druhykrat na dutiny. Ci to pomoze Tebe na tento problem, neviem, ale lokalneho antibiotika by som sa nebala, ked je odovodnene to pouzitie. Aj horsie moze byt. Tym myslim to, ze aj celkove ATB sa niekedy musia a deticky su v poriadku.
Ja uz kaslem a soplim aj tak 2 tyzdne. Tak ci neskoncim na tych celkovych, neviem...🤔

dominikak4
autor
3. okt 2022

@nevenka veď to je tá dilema, že mne to nepripadá ako dôvod na antibiotiká, ty si reálne chorá a treba Ti pomôcť, ale pri mne ani lekárka nevie, čo je príčinou tých raniek, či mi vôbec ten liek pomôže. Mne to pripadá akoby som zbytočne riskovala vplyv lieku na plod.

anickabasnicka
3. okt 2022

@dominikak4 ja bych se pamyconu nebala.pouziva se i u malych deti.navic,kapnes si jen kapku dve,je to lokalne na sliznici nosu a max tyden uzivani.to mnozstvi urcite nemuze ublizit plodu,to by jsi ten pamycon musela vypit cely nebo si pichat primo do zily..vsak si najdi na netu pribalovy letak pamyconu a jeho ucinky,a nebo se porad s gynekologem nebo v lekarne,tam ti to reknou odbornici....at jsi brzo bez problemu,klidne tehotenstvi a zdrave mimco preji

dominikak4
autor
3. okt 2022

@anickabasnicka Ďakujem

anickabasnicka
3. okt 2022

@dominikak4 nasla jsem ten letak na netu,jen mi nejde ho sem zkopirovat.tak kdyz tak si to jeste najdi a over sama.ale presne jak pisu,tehotenstvi neni prekazkou pro lokalni uzivani pamyconu.dokonce se pouziva i na lecbu trhlinek bradavek behem kojeni.to mnozstvi antibiotik je udajne v tom pamyconu tak mizive,ze to neohrozi jak prisate miminko,tak plod behem tehotenstvi. jeste me napadlo,ze se ti ty trhlinky muzou delat z pritomnosti nejakych breberek- kvasinky,plisne atd,pak by ten pamycon mohl zabrat.
pokud by jsi mela problem s kapanim,tak ja jsem treba detem kapla na spicku vaticky a ten nos s tim vytrela.ale zase aby jsi se s tim nerypla a nepustila si krev z nosu.

janinah
3. okt 2022

Skús si pohľadať v lekárni perboratovu masť do nosa.pomoze na tvoj problém.neviem však či je voľnopredajna.keby nie tak recept od ORL dr...pamycon ako tehotná môžeš.ale na tvoj nos teraz je zbytočne...nie som laik v ORL.

yoxinka
3. okt 2022

Ja by som si to asi nedávala, lebo z tvojho opisu nemám pocit, že by si to potrebovala. Ale treba si uvedomiť, že ATB, pokiaľ sú opodstatnené, tak v pohode sa môžu užívať aj v tehotenstve. Chápem, že sa bojíš, tiež som zažila potrat, ale atb som brala pri každom ďalšom tehotenstve, z rôznych dôvodov. Mám tri zdravé deti. A Pamycon je lokálne ATB, z nosa sa to k dieťaťu nemá ako dostať.

zorkahorka
3. okt 2022

To, co mozu deti, by tehuli nemalo uškodiť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre