Ahojte maminky trpim strašným pálením záhy hlavne v noci a pravidelne. Dokonca ani spávať nemôžem a mám pocit že mi rozlepta hrudny kôš. Nemáte nejaké účinne rady čo na to pomôže ?
@katinka041 tiež skúšam taketo “babské rady” alebo ako to nazvať. Snažím sa pit veľa mlieka ale odozva žiadna. Pred nedávnom som začala 7 mesiac a presne v tedy to začalo. Každý 3mester niečo 😆 prvý som cely prezvracala, druhý migrény že som celé dni prespala a tretí táto záha. To je už aj na psychiku
Tabletky rennie ice a ja som niekde čítala že práveže mlieko dráždi... 🤷🏼♀️ A ževraj fatra a mandle sú dobré 😉
Toto som zažila, pri všetkých troch tehotenstvách. Bolo to strašné. Ja som spávala posediačky! Celkom mi vedela pomôcť minerálka Fatra, pila som v podstate len ju. Keď bolo že mega zle, dala som si 2lyžičky sôdy bikarbóny a zapila tou fatrou … toto som nerobila často, ale vedelo to mega pomôcť. Ja som vyskúšala VŠETKY odporúčané veci, zabrala len tá Fatra, skús 🙂.
Hlavne nie mlieko. To ti pomôže na chvíľu ale potom ako ho začne zaludok tráviť tak to celé len zhorší.
Ja som hryzla gaviscon alebo gastrofruit. To mi pomáhalo aspoň na ten čas, kým som zaspala.
Mne pomahala zuvacka. Ale v tych poslednych tyzdnoch uz tlaci dieta tak velmi na zaludok, ze castokrat nic nepomoze. Ked sa dalo, tak som sa isla prejst. Sediet bolo velmi narocne. To okamzite prislo.
tabletky Talcid, ktore zneutralizuju kyseliny v zaludku (aspon pred spanim si dat) ana ten rozleptany krk Hydropastilky … nic ine mi v tomto tehu nepomahalo
Rennie ice na striedacku s fatrou.. To jediné jaks taks pomaha.. A nejesť kyslé jedla a veci co drazdia zahu, to je dlhý zoznam ale vieš si to vygooglit ;) ja si pred spanim stále pocmulam jedno rennie a tak zaspim - dúfam že už nie dlho budem trpieť, dnes mam TP 🤦♀️😂
Gaviscon som si davala mozu ho aj tehotne, mne nic ine nepomohlo 🙂
Mne aspon trochu pomahalo pitie Vincentky, soda bikarbona v tabletkach, kupis to v dm. Tie tabletky mi pomohli aspon na chvilku a mohla som zaspat. Ale ozajstnu ulavu priniesol az porod, to som sa konecne po keziacky vyspala po dlhych mesiacoch.
Toto možno bude rada odveci, ale netreba ti ísť kakať? Lebo ja som v tridsiatom týždni a presne mám takéto problémy. Najprv to príde ako nevoľnosť, potom ako pálenie záhy a nakoniec, keď sa vykakám, akoby mi ani nič nebolo. 🤷🏻♀️
Ja skusim poradiť kukuričné chlebíky (polystyren), aspoň mne to pomáha. Tiež ma to teraz v tehotenstve trápi
Maalox, mne jedine to..rovno dve tablety..inak som nevedela zit . Som spala v sede
..aby som to zvladla. Ale maalox pomahal za malu chvilu.
@pondelok01 mne keď kleslo brucho pred pôrodom tak som hneď vedela, aj bez toho aby som sa videla v zrkadle - presne preto, že mi záha poľavila 😂 Joooj to bola úľava... Na druhej strane som vedela že pôrod za dverami tak nervy na dranc 🙈
@stelahalasova tie som jedla v tehotenstve vo velkom mnozstve, tie tenke s lanovymi semiackami. Minule som ich objavila v spajzi a ze dam si, pametala som si to ako nieco uzasne, nieco medzi cipsami a pukancami. Velmi som bola sklamana, ked som teraz ochutnala lol
Mne pomahala Fatra a zelene orbitky, ine nie 😂 skusala som aj nejake tablety na palenie z lekarne ale to bolo este horsie..teraz pri druhom tehu mi kamoska poradila pukance a mozem povedat ze mi zabrali..a vela vody aby riedila kyselinu, vyhnut sa sladkemu, po mlieku som mala vzdy vybuch sopky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mala som to podobné, v noci som sa budila na to že ma páli zaha. Keď som nejedla mastné jedlá zdalo sa mi že to bolo lepšie. Odporúčali mi všeličo, ale väčšinou zabrala klasika, sóda bikarbóna, aj keď ju moc často neodporúčajú jesť, musela som lebo sa to nedalo vydrzať, na lyžičku a zapiť. A mne ešte pomáhala aj šalátová uhorka, večer som si očistila a zjedla aj celú 🙂