Ahojte. Som v 21. týždni tehotenstva a trápi ma pálenie záhy, a väčšinou to skončí vracaním. Už pomaly nič nemôžem jesť lebo od všetkého ma páli. Vie mi prosím niekto niečo poradiť čo by mi pomohlo?
Ja som síce neskúšala, ale lekárka mi poradila babský recept, ak by ma pálila záha 🙂 kúpiť si mandle, nesolené ! A žuť po jednej úplne na prach a pomaličky 😊
Ja som si kúpila v lekárni na odporúčanie doktora zázvorové tabletky vhodné pre tehotné - pomohlo
Maalox
@toncsika maalox to mi veľmi pomohlo alebo ešte silnejšíe sú Rennie a keď by si mala že veľmi silny reflux tak povedz doktorovi
@martinka13
@nelca0510
@smajcii
@michalus
@login1234
@barbora19911
Ďakujem pekne za rady ♥️ je to už extrémne, niekedy už len rohlík alebo žemľu jem cez den, nič varene, žiadne malinovky džúsy, ani sladké pečivo, slane, sladkosti, mastné jedlá ani zeleninu (paprika, paradajky, uhorky, kapusta, cibuľa, cesnak).
Celú noc som sa trápila, nemohla som si ľahnúť len som sedela, nevedela som spať, vracala som 🤦🏼♀️ ráno som nemala chuť do jedla vôbec ale bola som hladná, tak som si dala malý perník, asi hodinu nato zas to isté... Páli ma veľmi aj som vracala zase 😭 už som úplne bezradná , plakať sa mi chce...
@toncsika ahoj, mrzí ma, že sa tak trápiš. Mňa pálila záha až do konca tehotenstva spolu s nevoľnosťami. Jediné čo mi pomohlo boli tortové oblátky. Chodila som s nimi všade. Keď ma naplo na vracanie, tak som ich ovoniavala. Mala som ich v nočnom stolíku a trocha zaberali na tie desné stavy.
PS: skúšala som aj tie zázvorové lízatka proti nevoľnosti ale ich vôňa vo mne vyvolávala ešte väčšie nevoľnosti.
Fatra a mandle sú top 😍 konečne som sa poriadne vyspala bez toho aby mi bolo zle večer alebo v noci 😍 ďakujem pekne ešte raz za rady 🙏
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne pomohli lúpané nesolene mandle