Ahojte. Som mladá baba. Čakám druhé bábo. Som v 6 mesiaci. Tak ako aj pri prvom tehotenstve mám problém z palenim zahy. Niekedy sa to dá vydržať. No čo je problém že pijem bistrinku nie kvôli zahe ale kvôli tomu že mi strašne chutí. Som schopná za deň aj 5 vipiť. Keď ju nepijem tak cítim že ma stále ťahá si ju spraviť. Proste mám na ňu chuť. To isté som mala aj v prvom tehotenstve. Len že teraz je to ešte silnejšie. Posledné dni mám dosť veľké problému z spaním a začalo ma strašne svrbieť telo. Plus dosť často mám hnačku. Celé telo mi začervenalo.chápem nespavosť. To môže byť z tehotenstva. Ale to svrbenie mi je čudné aj hnačka.Neviete niekto prosím kde by som zistila či mi neuškodí práva bistrinka? Na internete som sa snažila nájsť článok o tom. Ale nikde nič nie je.
@lauriema už som napísala. Ukázalo vám to?
@petra372016 áno teraz ukázalo, vieš ja osobne netuším ci ti toto mohla spraviť práve sumienka. Skus zdravotníci na MK sa opýtať alebo zavolaj ráno odbornej doktorke
@lauriema samozrejme. To je jasné že zavolám doktorke. Len to je problém. Že doktorka zakaždým odbije pri všetkom že to nič nie je. Ale diky. Skúsim to.
Svrbenie-pecen?
@petra372016 och to poznám aj ja mam takú
@petra372016 mne na palenie zahy pomohla fatra. Ale som pocula ze niekomu sposobuje opuch noh. Tak treba si to tiez odsledovat.
@petra372016 podľa mňa vypiť 5ks bystrinky za deň a dlhodobo nie je zdrave ani keby si nebola tehotná. Na pálenie záhy sú voľnopredajné tbl a to svrbenie kože môže naznačovať problém s pečeňou, treba to spomenúť na poradni.
@petra372016 bistrinka sa nesmie počas tehotenstva, užaj prestaň piť🙈keď ťa svrbi telo môžu za to aj hormony..niekedy je to neškodne ale keď to svrbenie je neznesitelne môžes mať problemy s pečeňom (intrahepatalna cholestaza)daj si vysetriť krv
5ks bystrinka za deň je fakt veľa a tobôž v tehotenstve, začni sa ovladat a mysli na babo, keď ta bude páliť zaha daj si rennie
Svrbenie je problém s pečenou, tuším aj na to berú krv v tehu, pálenie záhy je normálne, ako aj nespavosť. Hnačka a redšia stolica je rozdiel.. ale aj to býva v tehotenstve... Pri druhej som bola závislá na čaji alchemilka malinnik v posledných týždňoch, píla som to ozaj 2 x denne a vždy som sa na to tešila, a nebolo to pre ľahší pôrod ale pre tú chuť a vôňu a jednoducho mi bolo potom dobre až som porodila všetko sa stratilo.
Ale ozaj skoč na gyndu nech ti spraví pečeňové testy. Mňa sa hneď vždy pýtali telo nesvrbi ? Mňa svrbievali nohy ale výsledky boli ok. Držím palce
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@petra372016 co potrebuješ?