Pálenie záhy v 6. mesiaci

petra372016
15. okt 2020

Ahojte. Som mladá baba. Čakám druhé bábo. Som v 6 mesiaci. Tak ako aj pri prvom tehotenstve mám problém z palenim zahy. Niekedy sa to dá vydržať. No čo je problém že pijem bistrinku nie kvôli zahe ale kvôli tomu že mi strašne chutí. Som schopná za deň aj 5 vipiť. Keď ju nepijem tak cítim že ma stále ťahá si ju spraviť. Proste mám na ňu chuť. To isté som mala aj v prvom tehotenstve. Len že teraz je to ešte silnejšie. Posledné dni mám dosť veľké problému z spaním a začalo ma strašne svrbieť telo. Plus dosť často mám hnačku. Celé telo mi začervenalo.chápem nespavosť. To môže byť z tehotenstva. Ale to svrbenie mi je čudné aj hnačka.Neviete niekto prosím kde by som zistila či mi neuškodí práva bistrinka? Na internete som sa snažila nájsť článok o tom. Ale nikde nič nie je.

lauriema
15. okt 2020

@petra372016 co potrebuješ?

petra372016
autor
15. okt 2020

@lauriema už som napísala. Ukázalo vám to?

lauriema
15. okt 2020

@petra372016 áno teraz ukázalo, vieš ja osobne netuším ci ti toto mohla spraviť práve sumienka. Skus zdravotníci na MK sa opýtať alebo zavolaj ráno odbornej doktorke

petra372016
autor
15. okt 2020

@lauriema samozrejme. To je jasné že zavolám doktorke. Len to je problém. Že doktorka zakaždým odbije pri všetkom že to nič nie je. Ale diky. Skúsim to.

nini1010
15. okt 2020

Svrbenie-pecen?

lauriema
15. okt 2020

@petra372016 och to poznám aj ja mam takú

marselita10
15. okt 2020

@petra372016 mne na palenie zahy pomohla fatra. Ale som pocula ze niekomu sposobuje opuch noh. Tak treba si to tiez odsledovat.

nikpa
15. okt 2020

@petra372016 podľa mňa vypiť 5ks bystrinky za deň a dlhodobo nie je zdrave ani keby si nebola tehotná. Na pálenie záhy sú voľnopredajné tbl a to svrbenie kože môže naznačovať problém s pečeňou, treba to spomenúť na poradni.

ildiko36
15. okt 2020

@petra372016 bistrinka sa nesmie počas tehotenstva, užaj prestaň piť🙈keď ťa svrbi telo môžu za to aj hormony..niekedy je to neškodne ale keď to svrbenie je neznesitelne môžes mať problemy s pečeňom (intrahepatalna cholestaza)daj si vysetriť krv

luulinkaa
15. okt 2020

5ks bystrinka za deň je fakt veľa a tobôž v tehotenstve, začni sa ovladat a mysli na babo, keď ta bude páliť zaha daj si rennie

mamanadruhuu
16. okt 2020

Svrbenie je problém s pečenou, tuším aj na to berú krv v tehu, pálenie záhy je normálne, ako aj nespavosť. Hnačka a redšia stolica je rozdiel.. ale aj to býva v tehotenstve... Pri druhej som bola závislá na čaji alchemilka malinnik v posledných týždňoch, píla som to ozaj 2 x denne a vždy som sa na to tešila, a nebolo to pre ľahší pôrod ale pre tú chuť a vôňu a jednoducho mi bolo potom dobre až som porodila všetko sa stratilo.
Ale ozaj skoč na gyndu nech ti spraví pečeňové testy. Mňa sa hneď vždy pýtali telo nesvrbi ? Mňa svrbievali nohy ale výsledky boli ok. Držím palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre