Ahojte baby. Je medzi vami niekto, ktorá je alebo bola tak isto ako ja? Som v 36tt a od začiatku tehotenstva sa trápim s pálením záhy a vracaním. Teraz posledné 2 týždne sa to zhoršilo... Vraciam každý večer, hneď ako si ľahnem do postele je mi strašne zle a páli ma. Môžem jesť hocičo, od všetkého je mi zle a páli ma. Celé tehotenstvo som nepribrala ani dkg ale schudla som 1-1,5kg. Doktorke sa to nepáči a hovorila že mám jesť viac... Ale ako keď nemám chuť do jedla lebo viem že mi bude zle, a aj keď sa najem tak večer vyvraciam všetko 😭 A veľmi sa bojím či je maličký v poriadku 😭 Skúšala som už všetko... Mandle, fatra zmiernili mi to pálenie predtým ale už mi nepomáhajú. Skúšala som tabletky gaviscon, maloox, Rennie ice, a jedine len rennie tabletky pomáhali ale už ani tie 🤦🏼♀️ som úplne bezradná... Ktoré ste mali podobne ako ja mali ste bábätko v poriadku?
Ahoj, aj mna od zaciatku pali zaha, som 37+1. V zaciatkoch to bolo znesitelne, to som sa len napila mlieka, fatry, alebo si dala mandle a bolo to ok. Od cca 7.-8. mesiaca je to ale katastrofa, tak isto jedine co ako tak pomaha su Rennie Ice, ale niekedy ich uz hltam ako lentilky a aj tak je to zle. U mna to vracanie sposobilo iba raz a to ta teda obdivujem, lebo bol to pre mna hrozny stav, ale moj maly je v poriadku, tak sa neboj. Podla mna ak by tvoja lekarka videla, ze s babatkom nieco nie je v poriadku, tak by sa to riesilo.
skusala si Helicid?
Ja som mala palenie zahy kazde jedno tehotenstvo.
Teraz pri tomto stvrtom som 5 mesiacov zvracala -den aj noc. 1-5x denne.
Potom sice zvracanie preslo ale palenie zahy-fakt hnusne palenie co ma az hlava boli-to mam stale. A to som 35.tt. Ale som pribrala nejakych 9kg.
@toncsika Helicid je určite dostať aj voľnopredajný. Aspoň menšie balenie. Väčšie je možno na predpis. Mne to gygy predpisovala. A rozprávali sme sa, pretože ja som väčšinou protiliekovy typ a v tehu už vôbec. A moja lekárka to rešpektuje. A teda zhodli sme sa na tom, že v tehu aj po pôrode potrebuješ energiu a silu. A už samo o sebe je to zaberak pre telo, takze prečo sa ešte viac unavit keď Ta trápi záha nespis a pod. A keďže to bolo moje druhé tehu a vedela som do čoho idem, tak som brala a spätne neľutujem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@toncsika ahoj, mne pomahalo napit sa mlieka a dat sa do kludu. Ked mam nevolnosti, obcas si davam bystrinku ale najlepsie sa zacnem citit, ked idem von na prechadzku.