Pálenie, bolesť a krv počas stolice v 17. týždni

did18
2. okt 2024

Ahojte, som v 17tt mám taký problém ktorý sa mi deje už nejaký čas, mám tvrdú stolicu bolí to až páli, na papieri zvyknem mať krv môžu to byť hemeroidy?

kiwi3
2. okt 2024

s najvacsou pravdepodobnostou hemoroidy, zalezi ci je to svetla krv. skus upravit stravu. na bolest a palenie by v tehotenstve mali byt ok capiky avenoc (radsej sa porad v lekarni).

did18
autor
2. okt 2024

@kiwi3 áno je to svetlá krv, zvyknem mať zápchu až tvrdú stolicu, čo by mi mohlo pomôcť na lepšiu stolicu? Počula som aj o oleji z vlažnou vodou zmiešať a vypiť ale neviem či sa to smie v tt.

kiwi3
2. okt 2024

@did18 celkovo zdrava strava s dorazom na vlakninu. pomaha aj psyllium, lanove semienka a pod.

stanulienkat
2. okt 2024

Vygoogli. Mas toho plny internet.

did18
autor
2. okt 2024

@stanulienkat je lepšie sa spýtať niekoho kto si takými vecami prešiel a má nejakú skúsenosť. Internet je aj plný klamstiev ktoré vôbec nepomôžu.

stanulienkat
2. okt 2024

@did18 ved aj tu na Mk mas vela tem.

melany_y
2. okt 2024

Môžu áno,treba jesť veľa zeleniny a ovocia , vyhľadávať potraviny ktore majú vysokú vlákninu alebo v lekárni kúpiť vlakninu

andaluzia12
2. okt 2024

Ahoj. Som v 29 tt, tiež ma to začalo trápiť.. dávam si každý deň, ráno, na obed, večer, lyžičku ľanu do pohára s vodou a vypijem … nič chutne, ale pomáha …

simca06022011
2. okt 2024

nemusis robit pokusy a citat niekde klamstva, mas problemy s hemoroidmi/zlatou zilou = presne na to si najdes kopu rad = len ty musis hladiet aj na to ze si tehotna a zvazit +/-. Jednak to musis upravit stravou, pitnym rezimom. Ale treba to spomenut aj lekarke napriklad.
V porodnici zvykli zeny poiuzivat pred potrebou glycerinovy cipok, na ulahcenie. Snazit sa tolko netlacit atd... A poradit sa s dr, aky krem/cipky/gel.. co mozes v tehu, aby sa ti to zahojilo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre