Prosím o vaše skúsenosti , neviem čo robiť. O necelé tri týždne mám termín pôrodu, aj keď čakám to už každým dňom lebo sa otváram , bábätko má hlavičku už úplne zostúpenú....pred chvíľou som sa vonku šmykla a spadla som na zadok ale nie úplne na zem, spadla som na taký múrik, čiže ten pád bol možno polmetra, skôr som si tak prudko sadla. Myslela som že sa nič nedeje, ale dosť ma bolí kostrč aj kríže keď chodím hlavne. Neviem čo teraz, pohyby cítim, nekrvácam ani nič. Som sama s malým doma nemám ho kde nechať len zobrať so sebou alebo počkať kým príde muž z roboty o tri hodiny 😕 hovorím si že bábätko je v bruchu chránené ale zas keď ma už tej vody tam malo a udrela som sa dole niekde kde má hlavu tak neviem 🥺
@viestta skôr nepríde , už akurát skončil o šiestej, ale je ďaleko od domu takže kým príde ...ešte keď takto sneží....isto dve tri hodiny. Tak jedine že malý pôjde somnou, má 2 roky, už som ho chcela ísť dať spať 😩
Nech ti ho niekto postrazi
Ja som spadla tri dni pred pôrodom tak, ako keď zotnes strom.... Dcérka pobehovala predo mnou a ja som zakopla a úplne celá som sa vyvrátila na zem. Tiez som cítila pohyby, aj som šla k Dr pre istotu. Našťastie sa nič nestalo, o tri dni som rodila. Ak máš obavy, skoč na pohotovosť, hoci aj s malým. Držím palce a verím, že vsetko je v poriadku 🍀
Ak nekrvacas, neodteka ti voda a cítiš pohyby, tak by som šla až ráno k svojmu doktorovi sa nechať pozrieť.
Neboj sa, ak nekrvacas citis pohyby a padla si na zadok a nie na brucho tak sa nemas coho bat. Bude to ok. Mozno pre ukludnenie zavolaj svojmu gyneko, ale naozaj sa nemas preco plasit. Ja som spadla aj v predoslom na zadok na schodoch aj teraz v tretom tehu v lese som sa potkla spada na bok nastastie. Ani som to neiresila, lebo dieta sa hybalo, nekrvacala som… a hlavne som citila ze sa nic nestalo. Ano bolela ma ruka aj bok aj krk ako som si ho natiahla ale oblast kde je dieta zostala bez pokrivenia vlasku 😀
Fakt hlavne klud. Na 99,9% sa nic nestalo.
Tiez by som sa neplasila dako. Ak je vsetko v poriadku, tak si si len narazila kostrc a krize, ale babo je v pohode, na brucho si nepadla iba na zadok, kde babo ani hlavicku nema,takze sa neudrelo. Maleho daj spat a ty si oddychuj a hadam nebudes rodit kym sa nedas dokopy s krizami a kostrcou
Drzim prsty aby bolo vsetko ok, mojej kolegyni sa takto narodil tazko postihnuty brat, mama ale spadla na brucho a hoci jej lekari vraveli ze dieta je ok, krvacalo so mozgu. Isla by som urcite na kontrolu.
Aj ja by som išla na pohotovosť, bábätko sa môže hýbať ale moze sa poškodiť placenta. Samozrejme na 99,99% to bude okej, ale ja by som neriskovala
Drzim palce
Jemine zeny nestresujte ju. Ano ked vasa znama padla na brucho - to je velky pruser. A keby sa stalo nieco s placentou tak krvaca, preto treba prave tieto dve veci sledovat. Plus pohyby sledovat. Ja by som zavolala na pohot/ gyn, nech ti povedia co mas robit, pre klud na dusi. Ale ja ani nepoznam zenu co by na zadok v tehu nepadla, a vzdy bolo vsetko ok. To dieta je tam take odtlmene, ze naozaj je problem len ked padnete na brucho. Takze hlavne chladna hlava. Momentalne behat po nemocniciach tiez nic moc.
Ďakujem za názory. Už ma to ani veľmi nebolí ako som ležala pri malom keď zaspával. Prečítala som mužovi čo ste mi tu napísali tak sme sa dohodli, že zavolám ráno svojej doktorke, či mám prísť.
Ja som sa takto šmykla v 8mom mesiaci a v pohode..druhý krát som sa riadne strepala v sprche pri brutálnych kontrakciach ale to až tak že keď ma prepúšťali tak som vyzerala ako by ma zbili 🤣 malý bol ok
Ahoj ako si nakoniec dopadla?isla si k tej dr? Ja som ti len chcela napisat, ze minulu zimu som mala termin v decembri, chodili sme kazdy jeden vikend opekat do hory, jeden x ked sme sa vracali bol trosku zladovately chodnicek a este tam bola nutnost spravit vacsi krok. Ja herecka ze to prekocim jasne ze som spadla. Vsetci ma hned ratovali, osuchala som si kolena, doudierana som bola z kazdej strany ale nastastie sa mne ani babatku nic nestalo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?