Ahojte... Som v 6. Mesiaci tehu a dnes keď som bola ráno so psíkom vonku tak ma potiahol a ja som sa šmykla na kopci a spadla som na zadok... Bolo to len také slabé lebo bola mokrá tráva tak som spadla... Ale bojím sa o malé ci sa mu niečo nestalo.... Keď som prišla domov tak som si ľahla a maličký chvíľu kopal no a teraz prestal... Neviem či mám ísť k lekárke alebo čo mám robiť....
Veď rozmýšľam nad tým mám veľký strach o malé...
Ja som v 20tt spadla tak isto ako ty na zadok, bolo to len také pošmyknutie z kopca no predsa len som išla vystrašená na pohotovosť (bolo to večer)... nič sa našťastie nestalo, malý bol v poriadku, placenta sa neodlupuje... radšej ísť s blbosťou ako potom ľutovať 🙂 keďže je pracovný deň zbehla by som klasicky k môjmu gyn.
Malý teraz aj pokopával tak možno že je všetko v poho... Bože neviem co mam robiť...
Mas 2 moznosti... Alebo vypisovat ze nevies co robit a citat rady cudzich zien, alebo zbehnut na kontrolu a uistit sa ze je vsetko ok 🤷♀️si padla na rit na 99% sa nic nestalo... Babo je dobre chranene.....
No dobre noo.... Budem asi volať svojej Dr...
@bubyy zavolaj a opytaj sa. Ona iste poradi
Aj moja mama spadla v 7 m., keď bola tehu s mojou sestrou, a do týždňa šla predcasne rodiť. Tiež nebola u Dr, a tiež spadla len na zadok, sa smykla. Tak chod, nech ta vyšetrí.
@bubyy ahoj.ja som spadla v oboch tehotenstvach. Co uz sikovna matka...V prvom som sa smykla v 20tt na lade jemne na zadok.volala som gynekologovi ci ist ci nie a on ze radsej hej.skontroloval placentu ale vsetko ok. V druhom tehotenstve som sa skotulala cez kopec cez skalku v 34tt noha, ruka dobita. padala som z boku cez chrbat na druhy bok.to som sla rovno k lekarovi dat skontrolovat placentu.nastastie sa ziadnemu babu nic nestalo
Volala som svojej Dr. Povedala mi ze ak nemám výtok ani krvácanie alebo bolesť brucha že to bude okej... A ak by som mala nejaké ťažkosti tak ze mam k nej prísť....
Všetko je v poriadku, ale zavolaj ku svojmu gyn, či môžeš dôjsť, alebo na pohotovosť, nech si dáš aj hlavu dokopy.. Táto neistota je najhoršia
Radsej zajdi,nikdy nevies.
Ja som včera 8. mesiaci spadla na schodoch a všetko v poriadku. Dieťatko v brušku chráni maternica a aj plodová voda tak neboj...
Malý teraz znovu kopal tak som hneď kludnejsia...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bubyy ahoj ja som v zhruba 24 týždni spadla z rebríka na chrbát a zadok , sama modrina jazva na stehne ostala na pamiatku.. chvalabohu sa nič nestalo...bola som aj na pohotovosť..zbehni aj ty a budeš.mat kľud 🙂