Ovčie kiahne v tehotenstve

mon1806
25. nov 2021

Pýtam sa len informatívne keďže si nepamätám žeby som prekonala ovčie kiahne ako mala nevie to ani moja mama a ani v karte to nemám nikde zapísané je v tehotenstve nebezpečné kiahne? V druhom a treťom trimestri? Drobec mi chodí do škôlky snáď nič nedovlecie chodí tam síce max raz až dva krát do týždňa ale aj tak ďakujem

anjelicek26
25. nov 2021

@mon1806 - mas moznost si dat zobrat krv na protilatky a budes vediet, ci ich na kiahne mas/nemas. Ak nemas - daj zaockovat syna, neni to problem, vakcina mono je asi 55e.. moji su zaockovani... Sestra mala kiahne tehotna a strasili ju kadecim - slepotou dietata, mentalnym postihnutim malej, cele tehotenstvo v strachu... ona v karte kiahne mala, ale nemala ziadne protilatky, tak ich presne dostala od syna v 14.tyzdni...

lenka1993
25. nov 2021

Ja som mala pásový opar v tehotenstve. Nič hrozne sa nedialo. Brala som lieky, dcéra kiahne nedostala a syn je zdravý 🙂.

mon1806
autor
25. nov 2021

@anjelicek26 kto mi ich ale vyšetrí? Asi jedine infektolog ci ?

anjelicek26
25. nov 2021

@mon1806 nene obycajny odber u obvodneho lekara, na protilatky na kiahne... mne to robi gynekolog, ani na osypky ani na kiahne nemam protilatky, len na rubeolu.

mon1806
autor
25. nov 2021

@anjelicek26 ďakujem skúsim sa opýtať

annm81
25. nov 2021

Najviac rizikový je prvý trimester a potom obdobie tesne pred pôrodom, kedy sa môže infikovať aj dieťa. Riziko komplikácií je ale pomerne nízke. Syna daj zaočkovať. A ak budeš plánovať tretie dieťa, daj sa zaočkovať aj sama (v tehotenstve sa toto očkovanie podľa mňa neodporúča). U dospelých býva priebeh ovčích kiahní dosť nepríjemný.

anjelicek26
25. nov 2021

@mon1806 drzim palce, mozno protilatky mas a bude vsetko rychlo rozuzlenie.

mon1806
autor
25. nov 2021

@annm81 už som po prvom trimestri som v 20 týždni tak hádam a mesiac pred pôrodom neplánujem dávať drobca do škôlky tak hádam to bude ôk 🙂

kiki68
25. nov 2021

Das si spravit odber u doktora na Varicella ( to je povodca kiahni. A tam to hned ukaze, mne to robili v tehu, lebo som do 18tt robila este v skolke

21021996
25. nov 2021

Ja ani moja rodina tiez nevie ze som prekonala, gyn mi pri zisteni tehu hned robil testy, vysli rvraj som mala ale velmi slabe hodnoty, no vraj som prekonala. Jedine tak ze som mala.2 vyrazky a nevedela som o tom. Ale gyn vravel ze je to ok

mon1806
autor
25. nov 2021

Už som volala aj ja tým či to vie odobrať tak vie ako samoplatca čo mi nevadí ale že nemámm stresovať že však nikto ešte nemá ovčie kiahne ale strašne ma to zaujímalo už pri prvom tehotenstve či mám čo nie tak snáď mi odoberie , keďže moja mama mi povedala že kto si to má pamätať pri 4 ,deťoch :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre