Ovčie kiahne v tehotenstve?

fatimagozner
14. feb 2020

Ahojky potrebujem poradiť. Som v 34tt a ešte som nemala kiahne. Na našom sídlisku je kiahnova viróza.
Mal s vás niekto počas tehotenstva kiahne ak áno čo mám očakávať ? Strašne sa toho bojím. Mám doma ešte 2 ročného syna.
Dakujem

kali010
14. feb 2020

Ahoj,
a maly uz mal kiahne? Lebo v tom pripade by som jeho skor drzala od kolektivu, kedze deti to "rychlejsie" chytia.
Ked pojdes na poradnu skus sa na to spytat... lebo v tvojom pripade hrozi dost velke riziko tebe aj plodu ak by si mala kiahne teraz. Skoda ☹ ze si ich nemala, lebo babatko je chranene tvojimi protilatkami v brusku a aj do 3 mes. po narodeni.

lindusss2016
14. feb 2020

@fatimagozner tak kiahne nedostanes zo sidliska.... radsej posilnuj imunitu sebe aj malemu a vyhybaj sa uzavretym priestorom. V tehotenstve je najlepsie vyhnut sa akejkolvek chorobe. Maleho nos iba na prechadzky a nestretavajte sa s deckami z okolia, tych 6 tyzdnov sa uz da v pohode vydrzat

severankasr
14. feb 2020

ahoj ja som mala počas tehu, ak ta niečo zaujíma napíš do pošty

sapetka
14. feb 2020

No nezavidim ti. Je to momentalne dost nebezpecne pre teba a babo v brusku.. asi by som sedela doma na zadku lebo v dnesnej dobe sa nemozes spoliehat ze nejaka trafena matka nepojde s kiahnovym deckom von..

fatimagozner
autor
14. feb 2020

@kali010 maly ich ešte nemal

fatimagozner
autor
14. feb 2020

@lindusss2016 no len my mame v paneláku dokonca na našom poschodí chlapca čo bol snou v kontakte v škôlke, dievčatko čo má kiahne do škôlky už nechodí a chlapec áno dokonca snim chodia ešte medzi ďalšie deti 🤦🏼‍♀️

fatimagozner
autor
14. feb 2020

@sapetka a práveže tato mamička je taká jebnuta že stym deckom aj von chodí minuly rok v lete mala zápal priedušiek a sup medzi deti s odôvodnením že ona sa doma nudí 🤦🏼‍♀️ Niektoré matere sú bez chrbtovej kosti 😡😡

mondolina
14. feb 2020

@fatimagozner
Keď má chlapec kiahne tak ho určite do škôlky nepustia.

fatimagozner
autor
14. feb 2020

@mondolina tak ešte nemá vyrážky možno je ešte v inkubačnej dobe však kiahne hneď nevyskocia

mondolina
14. feb 2020

@fatimagozner
To neznamená, že má kiahne. Môj tiež nedostal kiahne keď bol chorými deťmi.

mondolina
14. feb 2020

@fatimagozner
A dieťa je infekčné až keď má vyrážky, takže kľud.

fatimagozner
autor
14. feb 2020

@mondolina no ako poviete

fatimagozner
autor
14. feb 2020

@mondolina Dieťa je infekčné 2-3 dní pred výsevom a potom až do zaschnutia všetkých vyrážok. V štádiu chrasty dieťa už nie je infekčné.
Toto som našla na nete

najk
14. feb 2020

@fatimagozner a tak to naozaj je. Je infekcne este pred vysypom. Tiez sa bojim kiahni. Som tehotna, este som ich nemala a doma skoro 5 rocne dieta

luckarisko74
14. feb 2020

@fatimagozner ahoj ja som mala kiahne v 32 tt.....Tiez som sa bala ked som ich dostala ukludnili ma ze v takomto stupni tehotenstva by to nemalo mat nasledky na dieta....ja som bola vysypana doslova od hlavy po paty....neviem co konkretne ta zaujima

eliska13
17. feb 2020

@fatimagozner riziko je skôr na zaciatku tehotenstva, ale nikdy nevieš...

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre