Ahojky potrebujem poradiť. Som v 34tt a ešte som nemala kiahne. Na našom sídlisku je kiahnova viróza.
Mal s vás niekto počas tehotenstva kiahne ak áno čo mám očakávať ? Strašne sa toho bojím. Mám doma ešte 2 ročného syna.
Dakujem
@fatimagozner tak kiahne nedostanes zo sidliska.... radsej posilnuj imunitu sebe aj malemu a vyhybaj sa uzavretym priestorom. V tehotenstve je najlepsie vyhnut sa akejkolvek chorobe. Maleho nos iba na prechadzky a nestretavajte sa s deckami z okolia, tych 6 tyzdnov sa uz da v pohode vydrzat
ahoj ja som mala počas tehu, ak ta niečo zaujíma napíš do pošty
No nezavidim ti. Je to momentalne dost nebezpecne pre teba a babo v brusku.. asi by som sedela doma na zadku lebo v dnesnej dobe sa nemozes spoliehat ze nejaka trafena matka nepojde s kiahnovym deckom von..
@kali010 maly ich ešte nemal
@lindusss2016 no len my mame v paneláku dokonca na našom poschodí chlapca čo bol snou v kontakte v škôlke, dievčatko čo má kiahne do škôlky už nechodí a chlapec áno dokonca snim chodia ešte medzi ďalšie deti 🤦🏼♀️
@sapetka a práveže tato mamička je taká jebnuta že stym deckom aj von chodí minuly rok v lete mala zápal priedušiek a sup medzi deti s odôvodnením že ona sa doma nudí 🤦🏼♀️ Niektoré matere sú bez chrbtovej kosti 😡😡
@fatimagozner
Keď má chlapec kiahne tak ho určite do škôlky nepustia.
@mondolina tak ešte nemá vyrážky možno je ešte v inkubačnej dobe však kiahne hneď nevyskocia
@fatimagozner
To neznamená, že má kiahne. Môj tiež nedostal kiahne keď bol chorými deťmi.
@fatimagozner
A dieťa je infekčné až keď má vyrážky, takže kľud.
@mondolina no ako poviete
@mondolina Dieťa je infekčné 2-3 dní pred výsevom a potom až do zaschnutia všetkých vyrážok. V štádiu chrasty dieťa už nie je infekčné.
Toto som našla na nete
@fatimagozner a tak to naozaj je. Je infekcne este pred vysypom. Tiez sa bojim kiahni. Som tehotna, este som ich nemala a doma skoro 5 rocne dieta
@fatimagozner ahoj ja som mala kiahne v 32 tt.....Tiez som sa bala ked som ich dostala ukludnili ma ze v takomto stupni tehotenstva by to nemalo mat nasledky na dieta....ja som bola vysypana doslova od hlavy po paty....neviem co konkretne ta zaujima
@fatimagozner riziko je skôr na zaciatku tehotenstva, ale nikdy nevieš...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj,
a maly uz mal kiahne? Lebo v tom pripade by som jeho skor drzala od kolektivu, kedze deti to "rychlejsie" chytia.
Ked pojdes na poradnu skus sa na to spytat... lebo v tvojom pripade hrozi dost velke riziko tebe aj plodu ak by si mala kiahne teraz. Skoda ☹ ze si ich nemala, lebo babatko je chranene tvojimi protilatkami v brusku a aj do 3 mes. po narodeni.