Ahojte, aktuálne som 40+2, dnes som mala termín kontroly, aktuálne som na 3 cm otvorená, krčok spotrebovaný, hlavička nalieha. Spravila mi ešte Hamiltonov hmat. Všetko je v poriadku. Pocitovo sa už cítim dosť zle a bola by som rada, keby to už príde. Cítim stále taký tlak na pošvu.. Bolia ma kríže a cítim také jemné menštruačné bolesti. Doktorka sa ma pýtala, či chcem ostať v nemocnici a začať vyvolávať pôrod, ale slušne som odmietla. Povedala mi, že teda mám čakať doma a keď nastanú pravidelné kontrakcie, tak mám prísť. Lenže teraz neviem, ako dlho ešte budem čakať? 😀 Aj si teraz doma vyčítam, že som tam neostala, ale bála som sa, aby sa niečo neskomplikovalo, kebyže do toho zahasahujem umelo… myslíte, že som spravila správne?
Ako dlho sa Vám rozbiehal pôrod ?
@nika898 bola som na CTG, krivka bola fyziologická. Takže nerodím. Bývam 5 minút od nemocnice.
Niekomu hemilton bol na prd 🤦🏻♀️ s tým rátaj
Tak sa sleduj. Nebolo to myslené v zlom len vravím vlastnú skúsenosť. Mna keby dr nesposlal na hospitalizáciu kvôli opuchnutej nohe tak si asi volám sanitku na poslednú chvíľku ako pri druhom. Držím palce ✊
Daj si teplu sprchu-hlavne na krize. Moze ti to paradne rozbehnut.
Mas uz pekny nalez. Podla mna uz aj dnes mozes ist. Mna ked som bola na 4otvorena tak uz brali na salu.
Mne hamiltona spravil v pondelok. V stredu doobeda som porodila 40+4
To vyzerá dobre, veľa sa prechadzaj a teplá sprcha. Keď začnú pravidelné bolesti a tlak ako na veľký potrebu, šup do nemocnice
V takomto stave ako popisujes, som bola tyzden. 3x mi robili Hamiltona a az po tom tretom sa to rozbehlo. Ked zacali pravidelne kontrakcie, sli sme do nemocnice a po 13 hodinach od zaciatku kontrakcii som porodila. Rodila som 41+0.
U kazdeho je to individualne. Sleduj sa, daj si sprchu, zacni si stopovat kontrakcie, ak zacnu. Ak byvas blizko nemocnice, tak je to fajn 🙂
@diaalex vieeem, už mi ho robila minuly týždeň, povedala, že vidíme sa na sále a nič.
Inak by ma možno nepustila domov, kebyže vedela, že bývam ďaleko, ale bývam naozaj veľmi blízko, keby sa niečo dialo. Keby šoféruje manžel, tak je tam za minútu, haha. Idem dospať noc, lebo celu noc som bola hore, že čo mi povie😀.. dala som si sprchu, spravila si náparku a keď sa zobudím idem sa prechádzať, čo to dá. Snáď si tam domček nepostaví 🙂.. Ďakujem baby za odpovede…
A prečo si nechcela oxytocín?
@diaalex a preco by mala chciet oxytocin ? 🤦♀️
Je to zbytocny zasah navyse.
Pri takomto naleze to velmi pravdepodobne pojde samo a rychlo aj bez oxy.
Autorka, mala som to podobne, otvorena na 5cm, kontrakcie ziadne, sla som domov, tiez byvame kusok od porodnice...v noci mi odtiekla voda a len tak tak sme stihli dobehnut, bol to paradny, krasny, takmer bezbolestny porod🤩 v nemocnici by si zbytocme stravila mozno noc, mozno dve, napichali by do teba oxytocin, uplne zbytocne...tak drzim palce, nech stihnete dobehnut😃😃
Môže to prísť hneď a môže to trvať aj niekoľko dní či týždňov. Mne tak ponúkli počkať v štvrtok večer, ale išla som domov. Pôrod sa spustil v sobotu pred polnocou 🙂
@kayyaa a načo Hemilton dookola? To nie je zásah? Vlastne videla si ako sa robí a čo spôsobuje?
Ja som si dala tak oxytocín ako epidural a bol to najkrajší a najprijemnejší zážitok 🥰 myslím celý pôrod
Keci typu, že je to náročné pre dieťa je blbosť. Pri druhom pôrode som vychytala mamičku, ktorá brala magnezium do konca tehu a jej malý mal odvykacie príznaky! Ano, exituje aj také, ale to vám nikto nebude prezentovať. To dieťa revalo 3 dni vkuse. Nevedeli ho upokojiť, sama primárka neonatologie povedala, že magnezium narobí oveľa viac škody ako oxytocín.
Autorka si mohla dať oxy už ráno a teraz by mala bábo pri sebe. Rozhodla sa experimentovať s hemiltonom, tak nech čaká 😐
@diaalex ved ja netvrdim ze Hamilton nie je zasah😃 pytala si sa, ze preco nie oxytocin, na to som reagovala.
Ja som rodila 6x, skusenosti mam teda viac ako 99% mamiciek. Pri prvom som sa ako neskusena prvorodicka nechala od dr nahovorit na oxytocin, pritom som bola otvorena na 8cm, vsetko slo krasne, rychlo, ale - rutina🤷♀️, oxytocin pichaju snad kazdej automaticky... okamzite po podani oxytocinu malemu klesli ozvy a skoro som skoncila akutnou sekciou, nastastie v tej chvili uz bola takmer vonku hlavicka, takze vsetko dobre dopadlo...rovnaky pripad moja svagrina, okamzite po oxytocine pokles oziev, nasledne zial skoncila sekciou. A toto pocuvam casto, oxytoxin casto sposobuje poklesy oziev dietatka, co je pre dieta zivot ohrozujuce. Vidim, ze nemas skusenost, tak nemas odkial vediet. Ale stava sa to, zial. Takze ano, ako pises, magnezko moze sposobit "abstinencne stavy" u dietata, oxytocin ho vsak moze ohrozit na zivote priamo pocas porodu.
Pri dalsich porodoch som si ziaden oxy uz pichnut nedala, a vsetko slo krasne, samo, lahko a rychlo. Boli to vsetko nadherne porody a take by som priala kazdej zene❤️.
Ja sa s tebou nepotrebujem hadat, kazda ma vlastnu skusenost a je x zien, ktore bez oxy neporodia, resp velmi tazko. Tam nespochybnujem jeho podanie. Ale davat oxy pri takomto naleze, ako ma autorka, by mohlo byt (zatial) skor kontraproduktivne. Co sa zial casto v porodniciach stale deje...oxytocin rutinne...
Ty samozrejme rob a mysli, ako uznas za vhodne. Kludne si daj nabuduce pichnut aj 5 davok oxytocinu alebo coho uznas, tvoje telo, tvoje dieta, tvoja vec😊.
No ja som nechcela nič riešiť rutinne štýlom “nech to mame všetci za sebou”.. aj Dr.ktorý potom prišiel povedal, že potom sú všetci utrápení zbytočne… aby to len potom nezačalo byt komplikovane. Zatiaľ som ešte v celku, tak uvidím, snáď sa to rozbehne čím skôr. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Prečo si neostala v nemocnici? Je možné že rodíš. Máš tlaky a bolia ta krize. Ja som pri prvom pôrode ani nevedela že rodim. Prišli na to až na pasoch. Nemala som takmer žiadne bolesti ani nič. Ja byt na tvojom mieste idem naspäť do nemocnice.