Otváranie sa v 25. týždni

deny1605
21. aug 2023

Ahojte baby, stalo sa vám , že ste sa začali otvárať ? Ako postupovali lekári ?
Veľmi pekne vám ďakujem 🙏

vkatush
21. aug 2023

@deny1605 ja som dostala tuším v 24. kontrakcie (inak silnejšie a intenzívnejšie, ako potom neskôr pri pôrode).
Ostala som týždeň v nemocnici na infúziách, magnéziu a pravidelnom pozorovaní. Ale mala som jediné šťastie, že som sa nezačala otvárať, inak by to asi nezastavili. Takže asi nepomôžem, no držím palce a veľa trpezlivosti, sily a opory ❤️

Ak sa otváraš skoro, tak tuším nejak "podviažu", aby si sa neotvárala. Párkrát som to tu čítala asi. Serkláž sa to volá? Neviem.
Minimálne budeš mať kľudový režim (a ten vážne dodržuj), v horšom prípade napolohovanie alebo hospitalizáciu až do pôrodu.

deny1605
autor
21. aug 2023

@vkatush ďakujem ti veľmi pekne že si odpísala a ďakujem aj za podporu
Mne to dnes povedal môj gyn na poradni že som na 1,5 cm otvorená tak má vypísal do nemocnice na rizikovú ambulanciu a že tam zhodnotia postup tsk som zvedavá , netesim sa byt v nemocnici sle urobím všetko pre malého keďže je vytúžený a ešte z umelého oplodnenia , zároveň sa liečim na vysoký krvný tlak čo mi zistili tersz počas tehu , tsk verím že bude všetko dobre , dok mi dal aj progesteron vkladať na noc a zvýšil davky magnezia 🙏

Som zvedavá čo bude v nemocnici 🍀

vkatush
21. aug 2023

@deny1605 ja som presne pred rokom ležala, 18.8., a úplne ťa chápem. Bila sa vo mne trauma z nemocníc, že tam nechcem byť, že sama budem celý čas, ale proste malý išiel nad všetko, nad komfort, strach, bolesť,... Nakoniec všetko v poriadku a prišiel na svet presne na pôvodný termín, na Vianoce.

Verím, že veľmi podobne dopadneš aj ty 😊

deny1605
autor
21. aug 2023

@vkatush veru povedala som si , že zvládnem koli malinkemu všetko a aj to vydržím hoci budem už len ležať do decembra lebo aj ja mám vtedy termín 🤗🙏❤️
Len nech ešte pekne vydrží v brušku u maminky ..
Ostáva nám byt len pozitívni že všetko zvládneme do úspešného konca🤗

zuzap33
21. aug 2023

@deny1605 ja som to mala. 26.tyzden, 1 cm. Nemocnica, postel podopreta, nohy hore a len lezat. Akurat na wc a do sprchy. Litre magnezia v infuzke. Vydrzala som do 34 tt

deny1605
autor
21. aug 2023

@zuzap33 ja som na 1,5 cm tak sa modlim nech má nenechajú v nemocnici ale keď tak to vydržím .
Idem vo štvrtok tak som zvedavá . A ako dlho si bola ty v nemocnici?

zuzap33
21. aug 2023

@deny1605 od 3.8, maly sa narodil 10.10. Pustali nas 2.11. Vahu mal, len mal ine problemy, zltacku, problemy s dychanim, mal dieru v srdci,bol v inkubatore. Onedlho ma 15 a je uplne zdravy

zuzap33
21. aug 2023

@deny1605 nechapem preco ta nenechali hned v nemocnici. Nic nerob, len lez a absolutny pokoj na lozku a ber magnezium

deny1605
autor
21. aug 2023

@zuzap33 bože tak to si bola veľmi dlho moja a teším sa že ste to so synčekom zvládli 🤗🙏
Ja som bola dnes u svojho Gyn on mi vypísal správu do rizikovej poradne a mala som sa objednat tak som hneď tam crn a dali mi termín na štvrtok s tým že preistitu si mám vziať aj veci na príjem , prečo som nešla hneď to nik netuší 🤣🤣🤣
Verím že do štvrtku bude vse ok a jasne len ležím iba idem wc nič iné môj manžel robi všetko úplne , pomáha mi 😗😚

deny1605
autor
21. aug 2023

@zuzap33 ešte som zabudla áno magnezium mi kázal brat 3-1 a aj progesteron si mám vkladať na noc

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre