Otváranie krčka a liek Macmiror

bababibi
25. júl 2024

Prosím vás, idem si po radu.
Som v 24tt.
Dnes som bola na poradni, spomenula som mu, časté pichanie v krčku. Raz silno, raz slabšie.
Palpacne ma vyšetril, vraj na 1cm otvorená ( mam ale viac pôrodov za sebou)
Nepozrel ma však sondou ako je natom kŕčok, a ani ster nespravil len napísal atb macmiror, ďalej gujacaran, magnezko a progesteron. Okey, len ten macmiror nejak sa obávam, až by tam nebola infekcia, lebo ja nemam ozaj nič co by nasvedčovalo ani pálenie svrbenie výtok zápach nič. Výtok keď mám raz za čas ozaj milimeter. Tak teraz neviem ci si mam večer vložiť alebo ešte skúsiť nejakeho druhého dr na kontrolu 😏
Ďakujem ženy 🙏

matrioshka333
25. júl 2024

@bababibi vôbec nie som lekár a určite sa to treba jeho opýtať alebo pozrieť v lekárskej správe.
Nemohol ATB predpísať preventívne? Lebo je krcok pootvorený, tak aby sa tam žiadna infekcia teraz v tomto teple nedostala?

lillyd
25. júl 2024

Krcok sa zacne predcasne otvarat a skracovat prave kooli moznej infekcii takze mac miror predpisal koli tomu a teda doktor to aj po palpacnom vysetreni vie zhodnotit ci to treba. Urcite by tehotnej zene len tsk nepredpisal taketo lieky. A keby ti aj robil ster vysledky trvaju 7dni, za 7dni sa krcok moze este viac otvorit a skratit ak mas infekciu a nebude sa liecit

bababibi
autor
26. júl 2024

@lillyd dnes som bola na konzultácii u iného dr, pozrel sonom kŕčok mam 7cm uzavretý 🤗. Palpacne pozerať, je ozaj nepresne, otvorená na 1cm som preto, lebo som už viac krát rodila a teda zbytočne ma posielal do nemocnice. Lieky samozrejme beriem. Som rada, ze som pocuvla svoj vnutorny hlas.

lillyd
27. júl 2024

@bababibi nepresne??? Primar gynekologie nas v nemocnici vsetky vysetroval len palpacne a na zaklade toho vedel ci nas moze aleob nemoze pustit domov 😂a ked povefal ze mam krcok ani nie 1cm, na sone som ho mala 0,8 takze to vedel velmi dobre odhadnut. Takisto aj moj gynekolog mi problem zistil palpacnym vysetrenim. A teds nielen mne, v nemocnici nas s tymto problemom lezalo dost vela zien. Cize netvrdila by som, ze nepresne.

bababibi
autor
27. júl 2024

@lillyd no ano presne tak ako čítaš nepresne. Píšem, ze som bola u iného dr ze zmeral úplne niečo iné. Tak? A zas nie je dr ako dr nemyslíš?

bababibi
autor
27. júl 2024

A uz aj keď tak, ja mam pravo byt otvorená nemám prvý pôrod ani druhý....

lillyd
27. júl 2024

Tak ja osobne by som k takemu doktorovi nechodila, ktory to nevie presne zmerat. Lebo to moze mat obrovske negativne nasledky.

bababibi
autor
28. júl 2024

@lillyd uz aj hľadám iného toto je katastrofa..

lillyd
28. júl 2024

Pzonam pripad kedy dr nekontrolovala krcok a zena v 25tt pprodila a babo zomrelo hned ako prestrihli pupocnu snuru.. a mne krcok kazducku ppradnu doktor pozeral a zistil to uz v 16tt ze sa aj otvaram a len vdaka tomu sme to zachranili.

fantaghiro21
28. júl 2024

co to znamena , ze " kŕčok mam 7cm uzavretý"
Krcok je bud skrateny na nejake cislo a diltovaný, ci?ci sa mýlim?
Idealny rozmer je okolo 5 cm?/uz len ked si rodila/, mohol by ybt asi aj vacsi
Pri cervikometrii mas rozmery aj vnutornej branky, funeling. Ak sa otvaras z dnuka, preto ti dal macmiror....
Nie som lekar , takze aj ber s nadhladom moje informacie, no mam za sebou 3 predcasne porody , s rizikovým tehotenstvom , nedostatocnostou krcka- predcasne otvaranie, skracovanie,,,,,tak nejake informacie som si uz zapamatala

bababibi
autor
28. júl 2024

@fantaghiro21 no tak teraz som sa už stratila. 🤣Skúsim vysvetliť. Môj gyn ma proste len pozrel jemnulinko rukavicou a poznamenal ze som otvorená na 1cm. Predpísal lieky, s tým, ze kludovy režim a poznamenal ze pridá aj macmiror, z dôvodu, ze keď som sa teda začala otvárať, mohlo to otváranie spôsobiť nejaká infekcia. Inak nemám svrbenie pálenie nič ani výtoky proste ze mam užívať. (bola som v bazéne moze byt ze nieco som nachytala, ale v našom filtrovanom čistom chvíľu neviem..) tak som prišla hotová domov, a nasla jedného lekára, ktorý má pozrel sonom zo spodu a nameral 7cm kŕčok - tiež som sa čudovala a pekne zavretý. Ze môžem aj tancovať, ale ze tie lieky mam užívať, co mi dal môj lekár. Tak teraz komu verit.

fantaghiro21
28. júl 2024

Tak vlastne druhý lekar potvrdil to, co ti prvý predpisal....
Poviem len zo svojej skusenosti, prelezala som pri dvoch dcerkach v nemocnici po 3 mesiace a niekedy na vizite (ak som nemala svojho izboveho lekara) co povedal jeden, druhý znegoval...

Ak sa otvaras, vaginalny ultrazvuk robit neustale nie je moc dobre- aj mna to tak naucili v nemocnici a potvrdil mi to aj moj gynekolog .Mohli by sposobit predcasny porod, stahy maternice .
Zaradit macmiror nie je taka zla volba podla mna, mozes mat infekciu a nemusis o tom vediet. Ja som toto mala bezne- ziadne prejavy, ziadny vytok, ziadne palenie a schytala som e coli a podobne zoologie. Ale nebolo mi nic... Nozokomialne infeckie a mne nic nebolo.ani ked mi povedali, ze mam zapal mocových ciest . nic ma nepalilo.Až po nacievkovani ma pri malej potrebe palilo....
Podla mna tvoj gynekolog spravne vsetko naordinoval .
Na dalsej kontrole , poradni možno premeria krcok....kedy mas dalsiu poradnu? vacsie sono?

bababibi
autor
28. júl 2024

@fantaghiro21 hneď k tej prvej vete sa vyjadrím. Potvrdil to, lebo som mu to spoomenula, ze mam pichanie, v krčku a berem to a to, ze teda mam brat naďalej, ale čo sa týka sona mali rozdielne názory. A toto počujem prvý krát, ze meranie sonom je horšie ako vaginálne. Vaginálne narúšas všetko čo sa dá, to sa ani tehotnej žene nemá čo robiť, max pred pôrodom tesne, sparat sa tam to neni ok. Žiaľ väčšina lekárov to robí naďalej, ja som v minulosti mala pokazde špinenie a bolesti po taktomto vyšetrení, ešte že ten môj dr to zohľadňuje a ozaj ma citlivo pozrel.
Co sa týka toho zápalu močových, moc na poradni s tyčinkou keď namocila som mala ok, neviem ci to stačí tak, ale trz ked to spomínas často chodím cikať a mam nutkanie akoby plný mechúr a pritom slabým tlakom cikam, neviem ci mi rozumieš co píšem.
Ja teda berem všetko čo mi môj lekár naordinoval, aj dávam pozor na nejaké preťaženie, no vzhľadom natom ze mam ešte maličké deti, moc sa zas pohybu nevyhnem. No neberem to na ľahkú váhu bojím sa samozrejme.. No a môj gyn ma dal o 3 týždne, trz som mala cukrovkovy test, a dal ma o 3tyzdne teda 15,8 ale on robí sono pokazde meria dieťa.

fantaghiro21
28. júl 2024

@bababibi " A toto počujem prvý krát, ze meranie sonom je horšie ako vaginálne"
Ja neviem či sa rozumieme ,ja nepíšem nič o sonee "cez brucho"že je horšie ja píšem stále o sone "zo spodu"-vaginalne
Zo spodu naozaj je najlepsie zasahovať čo najmenej...

bababibi
autor
28. júl 2024

@fantaghiro21 asi sa nerozumieme 🤣 ja myslím vaginálne rukou, ze je horšie ako sonom zo spodu.
No a tvoje predčasné porody v akom týždni boli? Ja som mala jeden 35+2, malý je ok chvalabohu, trosku oneskorena reč ale inak je v úplnom poriadku. Nemala si žiadne pocity zo spodu, len náhodne zistili ze sa otváras?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre