Chcela by som sa opýtať na skúsenosť nejakej mamičky, čo sa v 26 týždni začala otvárať na 3 CM a bola za sita a po 2 týždňoch v 28 TT sa kŕčok znova otváral v tvare V na 25 mm či takéto skóre otváranie môže nejak, uľahčiť" Alebo urýchliť pôrod, keď vlastne tie stehy výberu je žena už otvorená a netreba tak dlho čakať ? Môže to ten pôrod urýchli alebo takéto skóre otváranie urýchliť a celkovo otváranie pri pôrode ?
Pri otváraní som necítila nejaké bolesti len klasickú sem tam bolesť brucha ale slabú . Môže sa stať že bolesť pri pôrode až taká nebude ?
Je to veľmi individuálne. Ja som pri oboch tehotenstvach mala problém s krckom, predčasne sa skracoval a otvárala som sa. V 30tt mal krcok menej ako 1,5 CM. Bola som pár krát v nemocnici na infúzie a pichali mi kortikosteroidne injekcie na dovyvin pľúc dieťaťa. Na kontrolu som chodila každý týždeň a každý týždeň mi hovorili, že do týždňa mám pôrodené. Prvý syn sa narodil v 38tt, druhý v 41tt. Oba pôrody boli veľmi rýchle.
@aknamorka22 nečakala som že to bude až také namáhavé stále mám bolesti lonovej kosti vraj je to normálne ale už sa to ťažko znáša
@aknamorka22 keďže som už raz potratila bojím sa vkuse mám hrozne nervy a stres a malému to nerobí moc dobre
@3lenka13 no tým, že je dieťa dole a tlačí na všetko, tak to dosť aj bolí. Ja som mala problém ležať, sedieť, chodiť. Po 5 minútach na nohách som dostala hrozné kŕče. Zo začiatku mi pomáhalo tehotenské cvičenie ale to mi potom zakázali a mala som mať úplný kludovy režim. Doslova som odpocitavala dni kedy budem konečne rodiť:D od 37tt som to už nešla vydržať. Hlavne pri druhom dieťati. Každý večer som revala, prečo ešte nerodim :D :D
@aknamorka22 ja už moc nelezim keď ležím je mi horšie ako keď aspoň 2-3 hodinky poupratujem ale už mám pocit že sa to blíži
@3lenka13 ja som bola otvorená na 1 cm od 29tt, ležala som poctivo, vstávala som iba na wc a raz denne rýchla sprcha. Jedla som tiež poležiačky. Vydržala som do 36tt. Čiže ja na tvojom.mieste ležím, ležím a ležím. Je to ešte nízky týždeň a bábätko ešte potrebuje čas v brušku. Upratovanie a celkovo námaha môže spustiť predčasný pôrod.
@3lenka13 keď som ležala počas druhého tehotenstva v nemocnici, baby čo sa otvárali, mali prísny kľudovy režim- čiže prejsť do sprchy a na WC, aj jedlo im nosili na izbu. Postele mali nastavené tak, že nohy mali mierne hore. Každý ďalší týždeň je super, ale 26tt je ešte veľmi málo. Keď nemáš dieťa, o ktoré sa Ti nemá kto starať, tak len lež. Ja som mala tiež nariadený kludovy režim a doma 2 ročné dieťa. Lepili sme s mužom ako sa dalo, aj babky museli pomáhať.
@tranquillo ja som si na obed mohla chodiť chvála Bohu a nohy to som si sama musela nájsť na internete že ich mám mať vyložené . Ale ako ma zašili už sa cítim tak kludnejsie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@3lenka13 ahoj je to vysoko individuálne, ale pri takomto naleze a pri serklazi je kazdy tyzden navyse k plusu, drzim palce, lekari Ta urcite poučili