Otváranie krčka

3lenka13
26. júl 2022

Chcela by som sa opýtať na skúsenosť nejakej mamičky, čo sa v 26 týždni začala otvárať na 3 CM a bola za sita a po 2 týždňoch v 28 TT sa kŕčok znova otváral v tvare V na 25 mm či takéto skóre otváranie môže nejak, uľahčiť" Alebo urýchliť pôrod, keď vlastne tie stehy výberu je žena už otvorená a netreba tak dlho čakať ? Môže to ten pôrod urýchli alebo takéto skóre otváranie urýchliť a celkovo otváranie pri pôrode ?

Pri otváraní som necítila nejaké bolesti len klasickú sem tam bolesť brucha ale slabú . Môže sa stať že bolesť pri pôrode až taká nebude ?

trgypadl
26. júl 2022

@3lenka13 ahoj je to vysoko individuálne, ale pri takomto naleze a pri serklazi je kazdy tyzden navyse k plusu, drzim palce, lekari Ta urcite poučili

3lenka13
autor
26. júl 2022

@trgypadl povedali len že ležať a keby odteká plodová voda alebo krvácam mám ísť na pohotovosť . Len ma troška desia tie bolesti zospodu ako sú lonove kosti a posbrusok a ktomu má malé hlavičku dole .

trgypadl
26. júl 2022

@3lenka13 toto je naozaj len o kludovom rezime, nejaku liecbu mate? Ak su bolesti vyrazne, radsej sa chodte ukazat na pohotovost

3lenka13
autor
26. júl 2022

@trgypadl Mám len lieky magnerot 2tbl 3x denne progesterón , vitamíny pre tehotné a vitamín D a železo . Na pohotovosti som bola včera na kontrolu a mám mať kľud a aspoň 5 týždňov vydržať neviem ako to mysleli

trgypadl
26. júl 2022

@3lenka13 tak pri vasom naleze je kazdy tyzden do plusu, tak to mysleli.najlepsie by bolo aspon tych 5 tyzdnov to udrzat bez zmeny cca do toho 33 /34t , urcite viete, ze hrozi riziko predcasneho porodu

3lenka13
autor
27. júl 2022

@trgypadl áno viem len veľa mi toho nepovedali ani neviem kedy budú vyberať stehy , a ešte k tomu mi začali včera bolesti na krížoch a zospodu kosti ma bolia pri chôdzi a pohybe

trgypadl
27. júl 2022

@3lenka13 treba sa pytat, aby ste mali co najviac info, mate pravo na informacie o vasom zdravotnom stave

3lenka13
autor
29. júl 2022

@trgypadl keď som sa pýtala že sa uvidí vždy je odpoveď uvidíme veľa toho sa nedozviem nikdy

trgypadl
29. júl 2022

@3lenka13 drzim palce, aby ste to potiahli co najdlhšie.

aknamorka22
29. júl 2022

Je to veľmi individuálne. Ja som pri oboch tehotenstvach mala problém s krckom, predčasne sa skracoval a otvárala som sa. V 30tt mal krcok menej ako 1,5 CM. Bola som pár krát v nemocnici na infúzie a pichali mi kortikosteroidne injekcie na dovyvin pľúc dieťaťa. Na kontrolu som chodila každý týždeň a každý týždeň mi hovorili, že do týždňa mám pôrodené. Prvý syn sa narodil v 38tt, druhý v 41tt. Oba pôrody boli veľmi rýchle.

3lenka13
autor
3. aug 2022

@aknamorka22 nečakala som že to bude až také namáhavé stále mám bolesti lonovej kosti vraj je to normálne ale už sa to ťažko znáša

3lenka13
autor
3. aug 2022

@aknamorka22 keďže som už raz potratila bojím sa vkuse mám hrozne nervy a stres a malému to nerobí moc dobre

aknamorka22
4. aug 2022

@3lenka13 no tým, že je dieťa dole a tlačí na všetko, tak to dosť aj bolí. Ja som mala problém ležať, sedieť, chodiť. Po 5 minútach na nohách som dostala hrozné kŕče. Zo začiatku mi pomáhalo tehotenské cvičenie ale to mi potom zakázali a mala som mať úplný kludovy režim. Doslova som odpocitavala dni kedy budem konečne rodiť:D od 37tt som to už nešla vydržať. Hlavne pri druhom dieťati. Každý večer som revala, prečo ešte nerodim :D :D

3lenka13
autor
15. aug 2022

@aknamorka22 ja už moc nelezim keď ležím je mi horšie ako keď aspoň 2-3 hodinky poupratujem ale už mám pocit že sa to blíži

angel993
15. aug 2022

@3lenka13 ja som bola otvorená na 1 cm od 29tt, ležala som poctivo, vstávala som iba na wc a raz denne rýchla sprcha. Jedla som tiež poležiačky. Vydržala som do 36tt. Čiže ja na tvojom.mieste ležím, ležím a ležím. Je to ešte nízky týždeň a bábätko ešte potrebuje čas v brušku. Upratovanie a celkovo námaha môže spustiť predčasný pôrod.

3lenka13
autor
20. aug 2022

@angel993 len to ležanie mi vadí stále sa malé hýbe a boli má všetko keď chodím je lepšie

3lenka13
autor
20. aug 2022

@angel993 neviem ale keď chodím cítim sa dobre a troška som sa zatvorila síce len o pár mm ale dá sa. Ale bruško si podviazujem pásom to pomáha je to úľava

tranquillo
20. aug 2022

@3lenka13 keď som ležala počas druhého tehotenstva v nemocnici, baby čo sa otvárali, mali prísny kľudovy režim- čiže prejsť do sprchy a na WC, aj jedlo im nosili na izbu. Postele mali nastavené tak, že nohy mali mierne hore. Každý ďalší týždeň je super, ale 26tt je ešte veľmi málo. Keď nemáš dieťa, o ktoré sa Ti nemá kto starať, tak len lež. Ja som mala tiež nariadený kludovy režim a doma 2 ročné dieťa. Lepili sme s mužom ako sa dalo, aj babky museli pomáhať.

3lenka13
autor
21. aug 2022

@tranquillo ja som si na obed mohla chodiť chvála Bohu a nohy to som si sama musela nájsť na internete že ich mám mať vyložené . Ale ako ma zašili už sa cítim tak kludnejsie

angel993
21. aug 2022

@3lenka13 ja viem je to veľakrát nepríjemné, ale ja som si povedala stále že už len toľko vydržať a tak nejako som deň za dňom dávala.

3lenka13
autor
29. aug 2022

@angel993 dúfam že to zvládnem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre