Otváram sa v 25. týždni tehotenstva. Čo urobí lekár?

emmamax
7. jan 2011

ahojte maminy, som v 25.tt a začala som sa už otvárať :( Ako budú lekári teraz postupovať? dúfam, že nebudem musieť zostávať dlho v nemocnici. Mala to tiež niektorá z vás a ako ste to znášali? ☹

tanitta
7. jan 2011

ahoj ja som sa zacala otvarat v 26+4tt na 4cm!!! resp. bola som prevezena rodit vydrzali sme do 34+1 😉 samozrejme cely pobyt v nemocnici t.j cca2mesiace ak si otvorena cudujem sa ze si neni hospitalizovana 😲 😲 😲

ginger01
7. jan 2011

@emmamax nenavrhli ti lekari serkláž ?
skus si precitat toto :

http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=579

mafynka
8. jan 2011

ahoj, ja som sa zacala otvarat a skracoval sa mi krcok uz od 23tt...to som lezala tyzden v nemocnici,,potom ma pustili domov,,ale nepovedali mi nic,ze mam ostat doma a lezat,,a tak som chodila do roboty,,,skracoval sa krcok nadalej,,az to skoncilo tak,ze v 27tt ma znova prijali,,,chceli ma zasit,ale dostala som kontrakcie,,a tak sme museli cakat,kym ich zastavia,,nakoniec mi dali pesar,,ale lezala som v nemocke mesiac,,,v 31tt ma pustili domov,,a kupodivu drzime doteraz,,buduci tyzden mi daju pesar von,,,no aj ked to bolo hrozne,,ale som rada,,,aj teraz je este skoro,,ale vzdy lepsie rodit v 35tt ako v 27tt,,alebo dokonca ako ty v 25tt,,,,tak len vydrzat,,,za ten poklad to stoji 😀 😀

traktor
8. jan 2011

ja som mala serklaz pri 3 detoch..pri prvej simonke to bolo najhorsie, tam som mala aj serklaz aj pesar a musela som lezat cely cas v nemocke...ale stalo to za to 🙂 , pri miske a patkovi som mala tiez serklaz, v nemocnici som bola len ked mi to robili a par dni na pozorovanie, ci nezacnem krvacat, ale bolo to ok..inak som fungovala ako bezne..len nesmies dvihat tazke veci a tak..kedze mas este jedno dietatko, opytaj sa aj na tuto moznost...inak sa musis len setrit, malu nedvihaj naruky, nakup a tak,nechaj na muza, rodinu...zvladnes to neboj 😉

katecameron
8. jan 2011

@emmamax ja som sa zacala otvarat v 26tt v 28ttsom skoncila v nemocnici az do porodu do 38tt som bola v jednom kuse v nemocnici ziaden pesar ani serklaz mi nerobili len som musela lezal a spat dolu hlavou a samozrejme lieky do mna pchali magnezium salbutamol a uz ani nepamatam co este

emmamax
autor
8. jan 2011

baby, dakujem vám velmi pekne za vaše rady a všetko čo ste popísali, kludne píšte aj dalej ja budem len rada 🙂 Práve mi v nemocke oznámili že mi spravia serkláž, takže som aj rada lebo ma o tážden pustia domov 🙂 tak snád to potom vydržíme aspon do toho 38.tt bez problemov ... držím vam všetkým palce 🙂

ginger01
8. jan 2011

@emmamax no vidis , ako som povedala, to sa bezne robi.... drz sa , nenamahaj sa...ja viem, pri malom dietati sa to neda 😀 , ale snad ti aspon do 38 tt Maxik vydrzi

emmamax
autor
8. jan 2011

@ginger01 .. dakujem ti pekne, moc mi pomohol aj clanok co som si prečítala 😉 taak to snad teraz nejak vydrzime 🙂

miskap
9. jan 2011

@emmamax Ja som sa pri druhom bábätku začala tiež otvárať v 28.týždni. Ostala som doma v kľudovom režime a keďže sa to nehoršilo, nemusela som do nemocnice. Pokiaĺ nie sú prítomné kontrakcie, otvorenie by nemalo vadiť. Veď bábo nevypadne! Držím palce, aby ste vydržali. My sme sa narodili v 37. týždni, ale všetko bolo o.k.

edinox
12. jan 2011

Ahoj Emmamax.Ja som na konci 36.g.t.Zacala som sa otvarat v 27.tyzdni,odvtedy v domacnosti mi nedovolia nic robit,stale iba lezim,bud v obyvacke alebo v spalni.Cele sviatky od 21.dec.som stravila v nemocke,liali domna infuzie ,lebo som zacala mat kontrakcie.1.januara ma pustili domov s tym ze aj doma budem musiet lezat.Minuly tyzden som bola v piatok na poradni,zistila doktorka ze som na dva prsty otvorena,krcok mam asi 0,5-1cm.Tento piatok idem zase,dufam ze este do 38.tyzdna vydrzim.Drzim ti palce,musis vydrzat ,setri sa,ziadne behanie.

susie76
12. jan 2011

Ahoj,ja som sa začala otvárať už v 24 tt, ale to som už od 20 tt ležala v nemocnici pre tvrdnutie bruška a vydržala som s nohami hore do 33 tt. Našťastie všetko dobre dopadlo.Veľa dievčat, ktoré boli v nemocnici rodili už v 25 tt a 26 tt, to sú tpráve kritické týždne. Určite to netreba zanedbávať. Prajem veľa šťastia, nech to dobre dopadne!

happy8051
6. mar 2012

@traktor citam tu tvojk starsi prispevok a chcem sa opytat....v ktorom tt najneskor tzi este urovili serklaz???

traktor
6. mar 2012

@happy8051 mne vzdy skôr..okolo 4 mesiaca..

lucinka1104
6. mar 2012

na serkláž je už neskoro jasom sa začalaotvárať v 24 tt na 3 anakoniec sommalapôrod indukciou v 39 tt as malou sa to zopakovalo už od 13 tt s nou mirobili asi v 16-.17 tt serklaž pôrod prirodezene v den termínu a tood 37 tt po vypustení stehov otvorená na 5 som behala ako srnka,žehlila,ťuťumuťovala a nič 😵 takže u každej to ma iný priebeh serkláž sa darobiť najneskôr do 20 tt

penelope1
7. mar 2012

Je bolestivý tento zákrok ? 😅

veva82
7. mar 2012

Ahojte ja som sa začala otvárať v 21tt a robili mi serkláž....nebyť zašitia tak sa dnes netešíme s nášho drobca.Už bol tak dole že ak by ma nezašili porodím do 25tt.Po serkláži bolo všetko ok,šetrila som sa no ako malý rástol a priberal na váhe stále mi zostupoval nižšie a začal mi tlačiť na stehy.To mi vyvolávalo kontrakcie takže od 25tt som si poležala v nemocnici 2 týždne,pustili ma všetko bolo ok no do týždňa som sa vrátila a zostala som od 29tt až do 36tt zavretá v nemocnici na infuzkach nohy,zadok hore a kľudový režim na lôžku.A dokonca som dostala aj pesar,no vydržal iba 4 dni lebo ho moje telo neprijalo a bolo to horšie ako predtým.Ale aj za tie 4 dni pomohol a maličkého potlačil hore.Junior sa narodil v 38tt a aj napriek všetkému som šťastná že sme to tak ďaleko dotiahli.Radšej takto ako porodiť predčasne.

veva82
7. mar 2012

@lucinka1104 serkláž sa dá robiť do 28tt

mimka82
9. mar 2012

ahojte, ja som sa začala otvárať v 26 týždni, som otvorená na 1 prst, chcem sa spýtať, či je niekto v podobnej situácii....vraj pesar sa už neodporúča, kvôli infekciám...opakovane sa mi vracajú zápaly, stále má páli zo spodu a mám aj silnejšie tlaky zo spodu, to mám asi od 20. týždňa...strašia ma predčasným pôrodom...som zúfala....

veva82
9. mar 2012

@mimka82 ležať,ležať,ležať,nič nerobiť max prejsť na wc a do sprchy.Ležať ja som to nazvala v polohe netopiera....hlava dole a zadok nohy hore aby si odľahčila krčok.A prečo ti nespravia serkláž????

blanuska1985
13. mar 2012

@veva82 ja som mala tiež serkláž, robili my ju v 27 týždni a teraz sme už 34t. po seklráži som prvé 2 týždne len ležala maximálne WC, sprcha a najest sa. teraz tiež väčšinu dna preležím, lebo my začali silno opuchat nohy, ale už aj navarím a posedím si s mužom v obývačke.vychádzky využívam minimálne, takmer vobec. kludový režim je najhlavnejšie dodržiavať, je to síce na nervy len ležat, ale čo by sme pre tie naše slniečka nevydržali.

veva82
13. mar 2012

@blanuska1985 držím palce nech úspešne donosíte....ešte 4 týždne a môžeš rodiť 🙂 ja som doma veľmi kľudový režim nedodržiavala lebo som sa musela starať aj o dcérku a koľkokrát som videla prach tak som aj poriadila a to bola chyba ☹ no ale čo už.....nabudúce budem vedieť 😀 ak sa odvážime na 3 bábo

mimo0oza
14. mar 2012

ja som bola hospitalizovana v 25tt a serklaz mi neurobili, zevraj je to po 24tt zakazane. nechapem, ze niekomu urobia a niekomu nie.

blanuska1985
14. mar 2012

asi záleží od situácie, lekára a tak. viem že mne doktorka povedala, že to ešte len tak tak stíhame urobit v tom 27 t, tak neviem.
veva 82- no ja sa snažím ten kludový aj dodržiavat, iba s hafanmi chodím na cik pauzu, aby nemuseli čakat od rána do večera na muža, ale to je tiež len také na rýchlo.už sa teším na poradnu 21.3. idem, že čo mi povie doktorka, že ako sme narastli a tak, asi my už aj povie, kedy my vyberie steh, tak som zvedavá

miichel
18. mar 2014

@katecameron v tom 28tt sme boli znova na kontrole či ?

matpet
12. okt 2015

Zdravim Vas. Som v 25tt a dr mi povedala ze mam pootvoreny krcok maternice. Dala mi nejake magneziove tablety ale nic ine mi nekazala. Je to velmi vazne?

jaja902
9. máj 2017

Ahojte tehuľky je tu niektorá z vás čo mi vie poradiť čakám tretie bábo a teraz som v 24tt a doktorka mi na poradni povedala že začína sa kúsok tlačiť dolu treba viac odychovat ale nedala mi žiadne lieky ani nič a ja sa bojím keďže som aj prvé porodila v 31tta druhé v 36tt a nezistili prečo poraďte mi prosím môže sa to zhoršovať alebo zlepšovať?čo mám robiť bojím sa o male

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre