Otrava jedlom v tehotenstve

3. jún 2024

Dobrý deň, neviem či je to otrava jedlom alebo mi to proste len nesadlo ale dnes aj včera som bola na wc a mala som dosť riedku stolicu a trochu mi je tak ťažko na žalúdok ale to je možno aj tým že som vyššom týždni tehotenstve. Ak by to náhodou bola otrava jedlom nemôže to ublížiť bábätku ? Čo mám robiť ? Nejaká dieta alebo veľa vody piť ? Poraďte prosím. Ďakujem

pribinak
3. jún 2024

Však klasika uhlie smecta probiotiká a diéta

butterflyeffect
3. jún 2024

Mne je tazko od zaludka od zaciatku tehotenstva este len 11tt a strieda sa mi par dni zapcha, par dni riedka stolica niekolkokrat denne, je uplne jedno co zjem… ked hodis do googlu je to uplne normalne v tehitenstve kedze hormony vplyvaju na travenie. Ak si nejedla nic z coho by si vedela ze mozes mat otravu, tak mozes byt kludna, a len to nejako vydrzat.

anavixy
3. jún 2024

Probiotika probiofix inum, nekadex alebo enterol, mozes si dat smectu ci tasectan. Okrem toho vela pit, aby si nebola dehydratovana a nejest velmi mastne, sladke.. proste taka light strava, ale teda ty podla frekvencie nemas hnacku, len riedku stolicu zatial, takze no stress. “Otrava” jedlom znamena pokazeny zaludok, pokial si naozaj nejedla nieco jedovate, tak dietatu to neublizi.

autor
3. jún 2024

@butterflyeffect @anavixy guláš som jedla cez víkend mäso, zemiaky, veľa masti, všelijaké koreniny, cibuľa, ... listerióza to asi nebude keďže to mäso aj všetko bolo dosť uvarené, bolo to dosť horúce ... ale neviem či to mäso bolo umyté a aj všetky ostatné potraviny pretože som to nerobila ja ale dúfam áno ...

angeli121212
3. jún 2024

Za prvé to všetko prešlo varom takže silno pochybujem, že by sa tam nejaká listerioza alebo salmonela objavili a za druhé keby si niečo také schytala to by si nemala len dva dni mäkšiu stolicu ale bolo by ti podľa všetkého oveľa horšie

tanyan
3. jún 2024

Otrava jedlom má oveľa výraznejšie príznaky. Možno ti niečo nesadlo alebo si skombinovala niečo s nižšou znášanlivosťou alebo toho bolo iba priveľa či príliš teplé.
Pokojne môžeš primerane zvýšiť príjem tekutín a vyradiť dráždivé či ťažké jedlá s cieľom upokojiť trávenie, ale to si pravdepodobne už aplikovala aj v súvislosti s tehotenstvom.
Neviem presne ako ďaleko si s tehotenstvom, ale niekedy je hnačka aj príznakom blížiaceho sa konca tehotenstva - telo sa začína čistiť, aby neboli pôrodné cesty "zužované" plnými črevami.

thirstymonk
3. jún 2024

Otrava je silný pojem... :D Baktérie a vírusy môžeš takmer určite vylúčiť, ak len nie je v okolí nejaká viróza/epidemia. U nás bola asi mesiac dozadu, skoro som zomrel. Tepelná úprava zabije všetky bakterie aj virusy, mäso sa varí dlho, aby bolo mäkké, takže nič tam nemá šancu (preto napr. aj nechapem tie caviky ohľadom salmonely, ktoru našli v tri roky starom mäse dakde v kauflande, veď nikto to ozdaj neje surove...)

Mohlo ti niečo nesadnúť, ale pravdepodobne o nič nejde a dieťaťu sa nemôže stať nič, to sa neboj. Pokiaľ to nebola ortuť, alebo plutonium :D

anna777115
4. jún 2024

Kebyže máš otravu jedlom, tak skonciš na infekčnom. Prekonala, som salmonelozu, viem o čom pišem. Tie, prejavy su neporovnatelne s beznymi traviacimi tazkostami, keď ti niečo nesadlo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre