ahojte, 5 augusta som prisla o babetko...bola som este len na zaciatku tehotenstva....vcera som si ale robila tehotenske testy a vysli mi pozitívne....bojim sa ist k lekarovi, sice nikto mi nič nepovedal čo a aako po potrate....ale teraz neviem jedny pisu ze cim skor otehotniet a iní zasa len treba cakat pol roka....ako to je???je niekto teda bol niekto v takej situacii??
ak si potratila, neznamena, ze aj dalsia tehotnost tak musi dopadnut 😉 ...ja som tiez po potrate otehotnela, po prvom raze to nedopadlo dobre, po druhom uz ano a mame simonku 😉 ...takze zalezi od vela veci, ci to teraz dopadne dobre ci nie..ale ty teraz urcite nad tym nerozmyslaj...papaj, oddychuj, hlavne sa nestresuj...uzivaj si tehu a co nevidiet budes mat pri sebe krasneho, zdraveho drobceka 🙂 ....a lekra sa neboj, vsak ti neodkusne z nosa, ze si otehu...len ta pozrie,urobí potrebne vysetrenia a vystaví ti tehu knizku 🙂
to je individuálne... môžeme Ti povedať každý svoj názor, ale Tvoj lekár bude vedieť, podľa Tvojho stavu, že čo je najlepšie...záleží to od viacerých okolností... nemáš sa prečo báť ísť k lekárovi... čím skôr pôjdeš, tým skôr budeš vedieť, či je všetko v poriadku... 😉 ja som tiež v podobnej situácii - rodila som tiež teraz. 04.augusta a mne povedali, že nie je dôvod čakať, keď chceme bábo... a to som sa pýtala viacerých lekárov na ich názor... držím palce 🙂
niekde som citala ze aj 2 mesaice po potrate sa ti mozu na tehu teste objavit 2 ciarky, tak uetkaj k dr aby si vedela ci si naozaj tehu alebo len este mas v sebe tehotensky hormon z predchadzajuceho tehetenstva.Ja som momentalne v 7 tt a hrozi ze potratim takze sa velmi bojim a preto ti drzim palce a urcite chod k dr
lekari z toho nie su nadsení... neodporuca sa otehotniet niekolko mesiacov, predsa len maternica potrebuje cas na zotavenie po potrate...
ale ako pisu kocky.. je to individualne 😉
Prajem krasen tehotenstvo 🙂
no lepšie je počkať...aspoň pol roka.inak,ešte možeš mať v tele zostatkovy tehul hormon,aj to može asi ukázať na teste.ale ak si si istá že ste sa si pri milovaní nedávali pozor,tak potom si asi tehul.
Záleží od toho, v ktorom týždni tehotenstva si bola. Ak to bolo úplne na začiatku (do cca 4 týždňa), tak zmeny na maternici neboli také, ktoré by mali ďalšie tehotenstvo ovplyvniť. Ale môže to byť aj falošne pozitívny výsledok. Niekedy môžu zostať nízke HCG v krvi aj po 4 až 6 týždňov po potrate. Jediná odpoveď na tvoju otázku je návšteva lekára a USG vyšetrenie.
🙂 ja som hned po potrate tiež otehotnela a bolo všetko ok......hned po prvej menštruacii 😀
ja som otehotnela tiez hned po potrate a vyzera to ze za par dni porodim zdrave dievcatko 🙂
ja som tiez v novembri potratila a v januari uz som bola tehotna neboj nic ver ze bude vsetko dobre a bude 🙂
Ak si nebola na kyrete, lebo sa telo s tym vysporiadalo same, nemal byto byt problem. Ja som tak potratila asi v 5tt minuly rok v marci, v aprili som opat otehotnela a teraz tu mo mne lezie uz 10mesacny zdravy spunt 😀 Drzim palce.
u mna to nebolo tak skoro,ale v novembri som potratila a do roka bola nasa Dominika.. 😀 😀 ..kazdy hovori inac...pockat do prvej menstruacia alebo cakat 3,6 mesiacov...pockaj este par tyzdnov a potom chod k lekarovi..urobi ti krvne testy a uvidis..ak to tak ma byt,a je ti sudene,tak to bude pokracovat dalej..drzim palce.. 😵
tak ako pise miriem..ak si nebola na kyrete,ale iba to same odislo..tak nevidim problem..mne sa to stalo cca pred dvomi tyzdnami (bola som mozno v 6tt podla ms,ale realne asi 2-3tt), v pondelok som bola na kontrole, hcg bolo uz vtedy na 0..teraz uz sa snazime znovu..nie je dovod cakat,ak si na tom psychicky ok..telo same dobre vie,ci je pripravene alebo nie..hlavne to musis mat vysporiadane v hlave,neopustat sa a nemysliet na to,co bolo ale co bude..tes sa z toho,ze sa vam to tak skoro podarilo a hotovka 🙂
ja som potratila 2x a po druhom potrate som otehotnela do dvoch tyzdnov... ani som tomu nechcela verit ale bolo to aj tak krasne zistenie 🙂 a teraz som uz 38 tyzdni a malinke je uplkne v pohode, ziadne komplikacie s tym neboli 🙂 drzim palce 🙂
chodi tu nekto na stranke
chcem sa spýtať či tu niektorá z vás otehotnela po spontánnom potrate skôr než vám prišla MS a ovu. či je to vôbec možné... ďakujem 🙂
Je to možné, kamarátke sa neujalo prvé bábätko a doktor povedal, ze čím skor, tým lepšie.
@weissrose ahoj. Ja som po kyretazi 28 deň.. Stále čakám na MEN. Sice sme sa už snažili neviem ci úspešne ale. Ty keď si po dvoch týždňoch otehotnela tým pádom si nemala ani Men ze?.. Som s potratu trochu mimo lebo som deň pred zistení pohlavia zistila ze to už nezistim.. Takze ma zaujíma ze ci to bolo aj bez Men 🙂
stym cakanim je to rozdielne. na sr mi povedali cakat 6 mesiacov a vo fr ze hned po prvej ms mozme ist na tom. nam sa podarilo po troch mesiacoch. teraz som v 20tt. drzim palcek
ja som teraz tiez po MA a robili kyretaz, moj dr. a aj dr., co mi robil zakrok mi povedali, ze aj na Vianoce mozem byt uz tehotna, ked sa na to citim 🙂
Ja som potratila v maji minuly rok...mala som potom este problemy dlhodobym slabym krvacanim, zapal ale s lekarom sme to poriesili. A v juli som otehotnela. Teraz mam zdravu Katusku. A nazory lekarov? Rozne...pol roka, 3 mes.pockat... Kamoska gynekologicka mi vravela ze ak som ok, nemusim cakat.
Ahojte...ja som potratila v apríli,bola som už v 21tt a v maji mi neprišla ms a na teste sa ukazali dve čiarky...a v marci sa nám narodil chlapček😊...a tiež mi vtedy nik nepovedal,že mám čakať..
takze v normalnom pripade je aj ovula po kyrete? lebo ja som potratila v case, ked som mala mat normalnu ms, kyret tiez hned vtedy, tak ze ci sa dokaze telo tak rychlo spamatat... a v decembri by sme uz chceli snazilkovat
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja si myslím, že by to nemal byť problém, ale u každého je to inak, najlepšie ti to povie lekár, ktorý ta vyšetrí a povie, či je všetko ok, takže najlepšie bude, ked za ním pôjdeš a aj tebe sa ulaví, ked budeš vedieť na čom si. držím palce aby to bolo ok.