Ahojte, prosím tie, ktoré majú skúsenosť a vedeli by mi poradiť.. Som v 32.tyzdni, čakám 3 bábätko a pri prvých dvoch som tieto problémy nemala.
Zatiaľ všetko ok, ani by som nevedela, ze som tehotná.. Ale cca 2 týždne dozadu mi začala tŕpnut a puchnut hlavne pravá ruka od lakťa až ku koncekom prstov, deje sa to hlavne v noci a toto sprevádza bolesť v oblasti lakťa. Nohy sú tiež opuchnuté, ale tak mierne. Gynekológ ma poslal na interné, vzali mi odbery, urobili EKG, všetko ok, az na zvýšený cholesterol. Nie som tučná, ani pri sebe,ale od začiatku som nabrala 10 kíl. Internistka mi povedala, ze mam len vydržať do pôrodu. Ok. Od včera ma ale ešte viac trápi neznesiteľná a hlavne pretrvávajúca pichľavá bolesť v oblasti rebra a smeruje do stredu. Bolí to aj pri pohybe, aj ľahu aj v sede. Akoby mi niekto pichal pod rebrá malým nožíkom. Tlak som si namerala 135/80, pulz 97.Gynekológ ordinuje až v piatok, mám ísť k obvodnému, ci pohotovosť? Aký bol záver? Tlačí na to miesto bábätko? Nechcem robiť paniku ani nič nepodcenit. Ďakujem
@luciferka93 ďakujem.. Na sono orgánov som nebola, keďže ma to pod rebrom začalo bolieť včera navečer. Myslela som, ze som nejaké jedlo zle skombinovala, ze do rána to prejde. Ráno to bolo také celkom ok, ale po raňajkách opäť celé zlé, doslova ma to paralyzuje. A zasa sa bojím, ze na pohotovosti predsedim aj 4 - 5 hodín ako naposledy a mužom, keď mal úraz.
@inull5 tak bez zajtra k Dr, pripadne skus aj zavolať obvodnej že máš bolesti pod rebrom možno ti aj ona dá výmenný lístok na sono orgánov, tam by to aspoň pozreli pre istotu. Ono to bábätko už v týchto posledných týždňoch tlači a tlačí... Mne keď tlačil na žlčník a ešte som tam mala aj kameň, som myslela ze zomriem... Jest som mohla len puding, a také tekutejsie veci ako polievky 🫣🫣🫣 daj vedieť ako si dopadla ☺️
@inull5 a k tej pohotovosti... Ja bych šla ale na gyndu pohotovosť nie na pohotovosť pre dospelých 🤔 tam by človek asi toľko nečakal, lebo aj na sono ti vie kuknúť ci je bábätko uložené na tej strane viac ☺️
@luciferka93 ďakujem určite napíšem ako som dopadla
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@inull5 tlak 135/80 nie je zlý ja som v tehu mávala trocha vyšší a nebola to ani preklampsia.... Ak by sa ti ale zvyšoval tak isto pohotovosť... Co sa týka bolesti tak môže ti tlačiť bábätko... Mňa tak tlačil malý na pravej strane keď bol ešte hlavou hore a keď sa otočil tak ma do pravej strany kopal... Dotoho mi zistili aj zlcnikovy kameň takže to bola bomba... Dr ta neposlala na sono orgánov? Ja keď som mala bolesti poslala ma hneď... Trpnutie ruky som mala až do pôrodu, zmizlo to pôrodom... Je to len moja skúsenosť, ty môžeš byť iný prípad, ak máš obavy behni na pohotovosť.... Vysoký tlak môžeš mať aj zo strachu už, ja keď som sa bála v tehu vyskočil mi až na 180... ☺️ Držím palce ✊✊