Ortopedická indikácia na cisársky rez

alzbetkaaa123
20. okt 2020

Ahoj žienky veľmi veľmi pekne vás prosím ak ste mali cisársky rez a indikácia bola od ortopéda o čo konkretne islo???? Prosím napíšte mi.
Ďakujem vám vopred 😘😘😘😘😘

evalin88
20. okt 2020

@alzbetkaaa123 ja mam skoliozu, tak som chcela od ortopeda vyjadrenie, ze v akom je stave, ci to moze mat vplyv na klasicky porod. Ortoped v obvode ma nechcel vziat, vraj potrebuje rtg. ktore mi spravit nemože, tak nieco partner vybavil.. neakeho známeho znáneho v nemocnici...meno uz neviem.
Vosla som, podali sme su ruky a on rovno : Vy chcete ten papier na cisarsky rez? Rovno sadol za pc a zacal pisat. ( bez vysetrenia)
Ja cela zhrozená, ze nie, len potrebujem aby niekto zhodnotil stav mojej chrbtice, zostal zarazeny. Prehmatal mi stavce na chrbte za cca 3 minuty a oznamil, ze to nie je nijak strasna chrbtica a nebude to mat vplyv. 😁😁😁 pri odchode z ordinacie mi este zadrel: ale ja som traumatológ.
Tolko koja vtipna prihoda 😂😂😂,

evalin88
20. okt 2020

@alzbetkaaa123 zeny po cisarskom reze sa zotavuju vo vseobecnosti dlhsie, ako zeny po klasickom porode🙂 to ja len tak na okraj.

marcellka32
20. okt 2020

@evalin88 ako ktorá, ja musím potvrdiť úplný opak...po prirodzenom (kde som bola rada že som) som sa dávala dokopy 2-3 mesiace, po cisárskom týždeň a bola som fit ako ryba

kacena4
20. okt 2020

zbytocne to tu riesis kazdy pripad musi skontrolovat ortoped a aj tak az gynekolog zhodnoti ako budes rodit, lebo ortoped ti moze napisat co len chces 🙂 dokonca aj neurochirurg po operacii chrbtice ti moze napisat ze neodporuca rodit prirodzene a nikdy nevies co sa stane... napr. taka skolioza nie je indikacia na cisarsky. samotny porod nie je problem skor ta predporodna adaptacia 9m udrzat plod v brusku je narocne napr. chrbticu a to je o inom! ale teda ak mas taky problem tak si v sledovani daneho lekara... a riesis to priebezne s nim nie tu na konovi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre