Opuchy v tehotenstve

11. nov 2023

Ahojte, maminy. Som v 37+4 tt. a neskutočne mi opúchajú nohy. Nie len v noci, ale už ráno sú také, ako na foto. Tlak ok, akurát tep cez 120. Podľa mojej gyn je to normálne. No neviem, všade čítam, že aspoň cez noc by mali odpuchnúť, no neodpuchnu ani trochu. Navyše malý nerastie, ma 2740g a to mal aj min. týždeň, dokonca o 30g viac. Viem, že tam môže byť odchýlka, no aj tak neviem, či je to ok. Podľa dr je vzdy vsetko ok.

natalia_r
11. nov 2023

Aj ja som mala taketo slonie nohy...spravila som prstom jamku a ostala tam aj 10 minut 😃pokial mas tlak dobry a si pod dozorom lekara nemaj obavy.

nevenka
11. nov 2023

Tlak mas aky? Bielkoviny v moci?
Kazdopadne, vahu v tomto tyzdni fakt neries, ma dost. Moj prvy sa narodil ako 2800g v 41.tyzdni.
Druha mala 3050.
No a tretie v 39 tt., odhad bol 2700, narodil sa ako 3100g, stvrte v 38 tt., vyvolavany kvoli vysokemu tlaku, odhad 3200, narodila sa ako 2900g.
Moj gyn. tiez nic neriesil, v nemocnici mi nasadili Dopegyt a napriek tomu, ze opuchy som ja nemala, ani bielkoviny, islo sa vyvolavat.
Brali to vazne.
Zavisi aky je tlak a tie bielkoviny, kup si domov indikatorove papieriky na moc a sleduj si to, to moze prist aj nahle. Ale nemusi.

nevenka
11. nov 2023

@natalia_r panecku, ja som nemala ani kusok opuch, nic, ale tlak vysoky a slo sa rodit...

autor
11. nov 2023

@nevenka som zvedava, idem v priebehu buduceho tyzdna uz k inej dr do nemocnice. Tak uvidim, co povie ona.

zuzka565
11. nov 2023

Ja som mala tiež pred koncom také nohy. Už som nevedela že čo si mám obuť. Ja som aj spávala s vyloženými nohami. Vtedy aspoň kúsok odpuchli. Ale sranda je tá že keď som porodila tak aj opuchy v sekunde ustúpili. Také som mala chudé nohy 😃.

tamta
11. nov 2023

Vitaj v mojom svete 😃 bežne mam nohy ultra chudé, chodidlá kosť a koža a teraz v tehotenstve vyzerajú ako keby som mala 200kg 😃 pruser je ze neobujem žiadne topanky 🙄 do jednych ma suka manžel aspoň keď chodím na poradne, uz sa neviem dočkať pôrodu 😃

autor
11. nov 2023

@tamta hroza to je :D ja nosim mamine, o 2 cisla vacsie ako moje bezne topanky 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre