Ahojte žienky. Viem že opuchnuté nohy v tehotenstve su normalne, ale je normálne aj to, keď mi do rana neodpuchaju? Je pravda, že toho dosť nebeham a asi neoddychujem ako by som mala, ale čo narobím keď vládzem a chcem 😜
Tie "horky" od prstov ma tak bolia, ako keby som tam mala modriny a nemôžem sa ich ani dotknúť 😏 Myslite že mam ist ku doktorovi alebo to mam len pretrpieť 😊 A ako ste natom boli s opuchnutymi nohami v tehotenstve vy? Ďakujem Vám 😊
nesolit
a treba k lekarovi
@marta1315 piť pohánkový čaj pre lepšiu cirkuláciu krvi v žilách, vykladať nohy dohora aj 5x denne, sprchovať nohy studenou vodou, možno by som zvážila kompresné pančušky nosiť, a treba to lekárovi povedať, možno dá dáke tabletky ako napr. askorutin...závisí v akom to máš štádiu... to posúdi tvoj lekár.
@marta1315 ci som oddychovala,ci behala...bolo to narovnako...stale opuchnute,akurat bud viac,ci menej niekedy
no a musela som aj skor do nemocnice...gestoza....doleite je,aby otom vedel tvoj lekar a kontroloval moc,atd
pri druhom tehu som nic z toho nemala
no tak keby si videla ake mam nohy ja to by si sa aj nasmiala vyzeraju ako take pampuchy🙂 no v tehu si myslim ze je to celkom normalne ono ti moze dat lekar nieco na oduch ale tak neviem ci to pomoze asi budes musiet len vydrzat a pretrpiet to pomaly😉
@marta1315 V najbližšej poradni určite spomeň lekárovi. Tlak máš v poriadku? Bude ho treba sledovať s veľkou pravdepodobnosťou.
Čo sa týka úľavy pri opuchnutých nohách, ako už bolo spomenuté, aj ja radím vykladať nohy do výšky vždy keď je to možné - nad úroveň srdca. V sprche si dopraj masáž striedavo teplou a studenou vodou. A takisto pomáhajú veľmi jednoduché cviky (vyhľadaj na nete), napríklad krúženie chodidlom a pod.
Nie vylúčiť, ale obmedziť solenie. Pozor treba dať aj na skrytú soľ v potravinách ako sú údeniny (párky, šunky), tavené syry a minerálky s vyšším obsahom sodíka. Naopak, denne zaraď do stravy banán, uhorku alebo jahody 🙂.
treba sledovat ci su opuchnute rovnako prava lava noha, pokial je tam nesulad tak ja som dostala instrukciu hned vyhladat lekara (aj za cenu ist na pohotovost)
ak su rovnako a cez noc neodpuchaju tak by som to riesila az na najblizsej poradni
Ďakujem Vám pekne 😊
Baby a za ako dlho po pôrode Vám tie nožky odpuchli? Ja ich mám tiež ako riadne kladivá, som v 34tt.
@moonlighting mne odpuchli asi do cca dvoch týždňov 🙂 mala som v sebe aj strašne veľa vody a 20kg šlo dole ako nič 😁
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
vždy vždy ked možeš, vykladaj si nohy ... ja som aj spávala tak, že som pod nohami mala naskladané dva paplony,
doktorovi to určite povedz, mne nohy puchli/ odpuchli/ boleli - bez ohľadu aký som ten deň mala pohyb- skoro celé tehu, ale posledné dva týždne som ich mala opuchnuté v kuse ako ty- a vtedy som už mala diagnostikovanú ukažkovú tehotenskú gestozu, už som ležala v nemocnici