Ahojte žienky!
Som v 22tt a už asi 2 týždne mi intenzívne puchnú nohy (hlavne členky ale trochu aj lýtka). Spomenula som to aj doktorovi, no povedal, že je to bežné, dal mi Magnosolv 1x denne a vraj je to v poriadku. No zmenu nevidím. Mali ste s tým problémy? Neškodí to bábätku? Boli ste aj na nejakých vyšetreniach?
nie je v 20tt este skoro na opuchy noh? urcite nech ti lekar sleduje tlak, vysetri moc a sleduj si vahu, ci si vela nepribrala za velmi kratky cas.
nemusi to byt nic vazne, ale moze to byt aj preeklampsia a ta uz pre babo nebezpecna je. mojej znamej vyvolavali v 27tt porod prave kvoli preeklampsii
na tie opuchy ti moze pomoct, ked si budes vykladat nohy hore, davat si na ne studenu a teplu sprchu na striedacku a natierat chladivymi gelmi.
@lucinka511
@bubinko1506
Ďakujem žienky za odpoveď. Tlak mám stále dobrý - 110/70, 115/80... Od začiatku tehu som pribrala len 3kg aj keď už som začala 23tt. A Magnosolv už beriem vyše týždňa 1x denne. No nohy aj napriek tomu opúchajú. Som zvedavá, čo budem nosiť obuté, keď sa ešte viac schladí, príp.keď začne snežiť... 🙂
@lucianna1981 vykladaj si ich nahor.stahujuce pancuchy mas? ak nie kup si v zdravotnickych pomockacj
Jednoznačne tlačiť na lekára aby robil kompletné vyšetrenia!!!!! Hlavne tlak a bielkovinu v moči. Píšem z vlastnej skúsenosti, bez podrobností, ale mala som preeklampsiu a dopadlo to zle....
@lucianna1981 skus ist na pohotovost, ze ti velmi opuchaju nohy. predpokladam, ze si ta tam potom nechaju par dni na pozorovanie a na rozne vysetrenia, ale aspon budes vediet, ci mas alebo nemas preeklampsiu. ak by si ju mala, tak to nemusi skoncit dobre, ci uz pre teba alebo pre babo.
@lucianna1981 Mne opúchali nohy celé tehotenstvo + vysoký tlak.... Po 20tt už aj ruky a tvár. Nohy som mala opuchnuté brutálne. Namiesto topánky 37 som nosila 41, lebo som nič neobula. Bola som kvôli tomu 3 krát v nemocnici na vyšetrenia a všetko bolo v poriadku. Malého som dokonca prenášala.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lucianna1981 zmeral ti tlak a vysetril moc? babtku to neskodi ale ty si sleduj tk.ak by sa zvysil tak k dr.Moze to.mat viaacero pricin.bezne tehu opuchy ale aj preklampsia a sleduj si vahu.ak by si nejak pribrala za den vela tak k dr.magnosolv ok.