Opuchnutá a boľavá tam dole, čo si mám na to dať?

mikinkaaa
18. nov 2019

Ahojte žienky, pár dní ma bolí všetko tam dole z vrchu. Mám pocit akoby mám poranene vonkajsie pysky, keď som na wc tak ma to mierne aj stipe (akoby tie ranky), takisto som mala pár x aj maličké kvapôčky krvi na papieri alebo nohavickach. Dosť ma to obmedzuje aj pri sedení aj pri chodeni. Výtok mám jemný, výsledky pred necelým tyzdnom vysli negatívne, ale vtedy som ešte tieto bolesti nemala. Čítala som, že takýto opuch a prekrvenie je v tehotenstve bežné. Ale ja neviem poriadne fungovať, obmedzuje ma to a stále na to myslím. Som v 27tt. Nejaký kúpeľ alebo masticku neviete poradiť ? Zajtra budem volať doktorke, ale bojím sa, že ma odbije , keďže pred necelým týždňom mi robila v poradni stery.
Vďaka za odpovede 🙂

floretine
18. nov 2019

...ja by som povedala, že je to kvasinková infekcia, mám to isté v tehotenstve a nemala som to predtým aspoň 5 rokov, môžu za to vysoké estrogény, ktoré kvasinky milujú...
pomôže ti voľná spodná bielizeň, obmedziť vlhkosť tam dole - po sprche sa vždy dobre poutierať, nechať vyschnúť, ja som si kúpila od značky Multi Gyn taký gel, volá sa to Flora plus, tak aplikujem ten a mám pocit, že mi to pomáha
Neviem, ako je to v tehotenstve s fungicídmi typu Canesten, ale v stredu idem svojej doktorke a opýtam sa jej na to.

mikinkaaa
autor
18. nov 2019

@floretine ďakujem za rady. A nejaký repikový kúpeľ môžeme v tehotenstve? 🙂 Skúsim ten gel aj ja, lebo som ako v ohni ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre