Ahoj.som na konci 26.tyzdna a uz par dni mi opucha hlavne prava noha. Nie nejak velmi,ale znepokojuje ma to. Je to predsa len este 13-14 tyzdnov do porodu. Mate skusenosti?co pomaha?naopak comu sa vyhnut? ĎAKUJEM
@pusinka263 hlavne si meraj tlak.. Aby nebol vysoky... Urcite to povedat gynekologovi.. Pozor na preeklapsiu
Ja som to mala prv mi povedal že pijem veľa vody že sa nalievam aby som pila mlieko ,tlak som mala 120/80 a po dvoch týždňoch keď som bola na ďalšej poradni už som mala zvýšený dal mi lieky a kázal mi merať tlak,na druhy deň mi večer robili akútnu sekciu S tlakom 190/150 v 31.t tak radšej s tým k lekárovi aby si bola pod kontrolou...
@karmela dakujem.magnezium beriem od začiatku.tehotenstva a nozky vykladam,ale nie vzdy je nato cas pri nasej dcere 🙂
@pusinka263 magnezium a vykladanie noh nezabera na opuchy ale na tvrdnutie bruska...
@pusinka263 ja som tiež brala od začiatku tehu ale od 25tt som bola v nemocke..Preklapsiu som mala nato pozor..Ale verím že sa tomu vyhnete..Držím palčeky..Koľko berieš magnezia ja som brala 3xdenne 2tab..
@pusinka263 porad sa s lekarom, mne moja gyn. napisala nejaky liek, vraj je volnopredajny a v lekarni mi ho nedali, ze treba odporucanie od lekara. aj mne opuchaju nohy uz asi od 20 t. nepomaha ani magnézium ani vykladanie noh. a tlak mam skor nizky /max. 90/60/
Magnezium je len na krce a tvrdnutie brucha. A veru mne vykladanie noh tiez nepomohlo. Jedine co mi pomohlo bolo ze som sa cely den hybala a v skrini som si nasla este botasky s takou podrazkou kde boli akoby nafuknute baloniky. Kedysi to bol taky bum ze ti to pocas chodenia tvarovalo postavu. Vraj. Ale pomohlo. Ako nahle som sa zastavila tak som mala nohy ako slon. Ale ja sa liecim aj na stitnu.
@karmela ja beriem len 1 tbl 2x denne,beriem aj dopegyt na tlak lebo ja ho mam vysoky aj mimo tehu a tiez aj na stitnu zlazu sa liecim.hrozne sa.bojim.
@pusinka263 Ja odporucam fortiven kapsuly je to na prirodnej baze a mne v tehotenstve pomohli super Mozu aj tehotne netreba sa bat je to iba doplnok nie liek pozri si to na nete www.just.sk
@pusinka263 Necakaj do poradne a choď k doktorovi ten tí poradí najlepsie 😉..drzim palceky nech vsetko dobre dopadne
@pusinka263 zlatko tak chod k Dr a povec mu co sa deje..Bude ta viac pozorovať ja som brala tabletky na tlak až v nemocke dovtedy len magnezium..Ja som sa začala nalievať veľmi skoro uz v 10tt som opuchala..Ver v to že porodis zdravé krasne bábätko..Mne chceli malú vybrať v 27tt podpísala som reverz a potiahli sme to do 37tt a mám zdravú krásnu babu..Neboj mojeno verím že to dáte až do pôrodu len to oznam Dr..Držím Vám silno palčeky a želám krasne prežitie vianočných sviatkov v pohode zdraví a v kruhu lubiacej rodiny 😘
@pusinka263 este má napadlo nepriberas veľa na váhe za mesiac?Doteraz bolo všetko ok?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@pusinka263 Skus magnezium v tabletkách a vyložiť nôžky hore..DAj si pod ne vankúš..Držím palce