Som v 38.tyzdni a pred 3 dnami som zacala opuchat. Za tieto 3 dni som pribrala 3 kg. Dnes som bola u doktora a vravel,ze sa musime vidat kazde 2-3 dni. Nohy a tvar mam strasne,dnes sa k tomu pripojili silne bolesti krizov. A prave tie ma vystrasili. Neviete co sa deje? Dakujem.
Moze ist aj o preeklapsiu, ak mas aj vysoky tlak radsej chod k doktorovi 😉
Tlak mam dobry, cele tehotenstvo som ho mala vyborny, tak neviem. V pondelok mam ist na kardiograf, nechce sa mi tam behat kazde 2-3 dni, uz aby sa mala pytala na svet 🙂
pocuj, no opuchanie nic moc, to opucha väcsina z nas, ak aj tlak, tak je to ale nebezpecne ... prip. nemas doma tlakomer?? ja mavam nizky tlak, cca 100/60, v tehu vyborny, okolo 120/90, ideal, a na konci mi vyletel aj na 160/100, ani som nevedela ako ... tiez som opuchala ... uz to mas "za par", ak ta lekar chce vidiet, tak asi chod ... prip. sa ho opytaj, ci je to fakt nutne, bola by skoda, keby sa teraz daco pokazilo, prip. by si skoncila v nemocnici ... ku koncu sa ide na rizikove aj za prkotinu, ja som chytila bolesti, pritom iba 1 den, a nechali si ma tam ...uz nejak vydrz ... 😀
@monicek3 je to normalne...ak mas tlak ok,tak bud v pohode...len sa ti telo nalieva vodou...ja som mala tieto iste problemy pri prvom tehu,ale uz od 26tt zly tlak,opuchy DK a nakoniec v 34tt som skoncila v nemocke aj s bielkovinou v moci...preeklampsia..a teraz mi zacinaju opuchy znova,tlak tiez ziadna vyhra,ale aspon bielkovinu v moci este nemam... neboj,po porode krasne odpuchnes,ja som tiez tak za 2dni odpuchla a bol to uzasny pocit,konecne nieco obut a necitit sa ako balon 😀
Mierne opuchy na konci tehotenstva su normalne, no ak su vyrazne a vznikaju nahle tak to normalne nie je. 3kg (cca. 3l vody) za 3 dni urcite nie je OK. On ta chce castejsie vidiet asi aby skontroloval tlak a bielkoviny v moci a robi to spravne, pretoze ak si naposledy mala dobry tlak a moc, to neznamena ze aj za 3 dni to budes mat dobre. Ta preeklampsia sa moze rozvijat pomalsie aj rychlejsie, takze ja by som to na tvojom mieste nezanedbala, aj ked je otravne chodit tam kazde 3 dni ale je to opodstatnene. A keby sa este hocico pridalo, rataj s hospitalizaciou... nie je to sranda. No bolesti krizov s tym podla mna nesuvisia, to by som skor povazovala bud za nasledok zatazenia chrbtice velkym bruchom (plus tie 3 kila navyse) alebo za priznak pred zaciatkom porodu - vraj to niekedy tak byva pred kontrakciami. Ja na tvojom mieste by som asi vyskusala nejake prirozdene metody na vyvolanie porodu, ako masaz bradaviek, sex, zazvorovy caj, je vela moznosti... vraj vacsina z nich zaberie iba ked je telo uz pripravene na porod a ked nie je tak ti neublizia.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nemoze ist o gestozu? Aky mas tlak? Ja by som utekala k dokimu 😖