Dobrý večer.
Baby viete mi poradit ,nasla som si taky opuchnuty pas v slabinach iba na lavej strane . Som tehotna v 6mes.
Viete mi povedat co to je ?? Mam sa obavat??
Tiež sa mi to spravilo v tehotenstve a nestratilo sa to, stále to tam mám aj 15 m od pôrodu. Neviem čo to je.
@dominikak4
Aj sa to baby riesi ??či necháva tak
Ak je to teda varix na rodidlách a máš ho vľavo, tak pred pôrodom treba ešte lekára upozorniť, že ťa môže nastrihnúť len vpravo. A nič sa s tým teraz nerobí.
Nikde som s tým nebola....
Ale môžem ti povedať, že v tehotenstve nerobia s ničím nič. Mne tvrdili, že mám pupočný pruh a nič s ním nerobili, no a po pôrode sa ukázalo, že to pruh nebol len to tak vyzeralo. Ja som mala taký čudný opuch aj nad kľúčnou kosťou a všeličo ma napadalo a lekárka mi povedala, že to je nahromadená lymfa lebo tehotenstvo je záťaž na lymf. systém ženy. Aj v slabinách sú lymf. uzliny, tak možno je to niečo podobné. Ak sa bojíš ukáž to lekárke, ale určite to nič nebude.
@dominikak4 ďakujem pekne.dost ma to vystresovalo .trošku to pobolieva ked som uz dlho na nohach , moze to byt veru ono . Lekarka mi zatial nic neodpisala asi neordinuju , poradnu mam o dva tyzdne .Uvidime co povie
Ja som to ukázala normálne obvodnej, t.j. najprv pupok s tým ma poslala za chirurgom a aj tú kľúčnu kosť a na to mi hneď povedala to s tou lymfou a viac sa tým nezaoberala. Inak ja som mala malého celé tehotenstvo schúleného na pravej strane brucha a ten opuch v tej slabine mám dodnes napravo, ja si myslím, že to nejako súvisí s tým tlakom toho dieťaťa. Otec mal v slabine pruh a to vyzeralo úplne inak - to bola proste bolestivá guľa tvrdá na dotyk. Neboj nič to nebude. To súvisí s tým "požehnaným" stavom. Nestresuj sa.
ak chceš pošli mi foto do správy, poviem ti či to mám podobné.
@dominikak4 tak nakoniec ,ze to je zrejme lymfat.uzlina .Zobrala mi len odbery krvi inak nic .Este sa poradim s gyn ,co nato ona. Ďakujem ti za rady 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pravdepodobne varixy. Nič sa s tým teraz nedá robiť. Po pôrode to samo zmizne.