Ahojte žienky,
momentálne som v 39. týždni tehotenstva a už týždeň pozorujem mierny opuch na jednej nohe v oblasti nártu (vrchná časť chodidla) smerom k prstom. Opuch je na dotyk bolestivý a chôdza má bolí tiež. Vlastne má bolia aj dva prsty. Neviem či som zle skočila alebo som niekde zakopla, ale v oblasti opuchu mám aj modrinu.
Keď som to na poslednej poradni ukazovala svojmu gyndkológovi, povedal, že je to klasický tehotenský opuch. Lenže už som to raz malá keď som tehotná nebola. Prešlo to po niekoľkých týždňoch.
Momentálne si na to dávam octanovú masť a obväz, ale zaujímalo by ma ako rozoznať či je to len klasický opuch po udretí, zlom našliapnutí alebo len prasknutá žilka. Alebo sa jedná o trombózu a bolo by vhodné to pred pôrodom riešiť (čaká ma cisárak).
Opuch mám len v oblasti tej modrinky. K členom a vyššie to nepostúpilo. Nohy mi celkovo nepuchnú, len už týždeň pozorujem opuch na tom jednom mieste.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ak je opuch takto lokalizovany, bolest je lokalizovana na to miesto a boli to na dotyk, bolia prsty, je tam modrina, tak to tromboza podla mna nebude. Tam je opuch rozsierenejsi, hlavne do lytka, pokozka skor cervena, bolesti maju charakter ostrej bolesti svalov, lokalizacia je vacsinou v lytku, stehne, nie na priehlavku a prstoch… Mozes si dat na to lioton gel napr.