Opuch nohy v tehotenstve

26. sep 2024

Ahojte nemáte niekto skúsenosť s opuchom jednej nohy v tehotenstve? Opuch nie je veľký je to do 1cm a noha ma bolí trochu. Je to skôr také pnutie.

U lekárky som bola zobrala mi krv a povedala že je všetko v poriadku. Niekde som sa dočítala, že v takomto prípade sa kontrolujú D-diméry kvôli krvným zrazeninám, avšak v mojich krvných výsledkoch mi lekárka túto hodnotu merať nedala. Pri hodnote D-diméry bolo napísané nedodané. Avšak bola tam ešte jedna hodnota niečo na f a tá bola máličko zvýšená. Hranica je 3,50 a moja hodnota bola 3,52.

Nemám to nejako riešiť ďalej? Prípadne kvôli čomu by to ešte mohlo byť?

Mám veľmi nízke magnézium môže aj to spôsobovať takéto ťažkosti?

Ďakujem.

lucia23529
26. sep 2024

Je to úplne bežne v tehotenstve. Povedz svojej gynekologičke ona ti povie čo ďalej. Veľa vykladaj nohy a oddychuj ak sa dá. Mne manžel aj masiroval nohy každý deň a kúpila som si z Dmky krem na nohy z čajovníka alebo taký mentolovy krem z avonu. Ber tehotenské vitamíny.

deti95060810
26. sep 2024

nemala som opuch , zato také pnutie áno... kupovala som si v lekárni sťahovacie podkolienky - to mi pomáhalo

kikusenka1
26. sep 2024

Ja som pri prvom dieťati mala tak opuchnute nohy ze som mohla nosiť len tie platené slapky od cinana pretože do iných som nohu nenapchala

euka210
26. sep 2024

Ja som mala v lete pri 1. V tehu zvykne telo zadrziavat vodu, hlavne posledne 2 mes.sa to stava. Este moze byt podozrenie na preeklampsiu...vysoky tlak, bielkovina v moci.

kaktus0302
2. okt 2024

Mne sice noha neopuchla ale z nicoho nic ma zacala boliet na dotyk, iba prava. Docitala som sa, ze to moze byt aj tromboza, tak som pre istotu isla na kontrolu k cievnemu a ten mi naozaj zistil starsiu povrchovu trombozu. Musim teraz pred porodom pichat fraxiparine 2x denne. Pre pokoj v dusi by som asi isla na kontrolu aj k cievnemu...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre