Opuch nôh v tehotenstve

8. nov 2024

Dobry den,

puchnu mi chodidla a clenky, som v 39.tt. Tie chodidlá sú celkom dost opuchnute, neobujem ani slapky. Tlak mam 130/80. Je to dôvod na návštevu lekára? Nechcem nič podceniť, no zároveň nechcem ani zbytočne stresovať a otravovať ich na pohotovosti kedze uz je vecer a zajtra vikend…

deti95060810
8. nov 2024

úplne vynechaj soľ. nejedz žiadne údeniny, syry....vydrž pár dní.
nohy odpuchnú.

anavixy
8. nov 2024

A to len teraz sa ti stalo? Doteraz ti nepuchli? Odmeraj su tlak aj zajtra parkrat a ak bude ok, tak to dovod na pohotovost nie je.

autor
8. nov 2024

@anavixy doteraz mi minimalne opuchli ak som napr cely den bola na nohach.. ale teraz sa snazim mat nohy vylozene vacsinu dňa a mam ich veľmi opuchnuté..zdá sa mi,že aj menej močím..

gulicka277
8. nov 2024

Na toto ti poradím nech ti večer natiera manžel nohy alpou mne to pomohlo a ráno boli o čosi menšie...

luciaruz
8. nov 2024

Návšteva lekara??? Sak ťa pošle do prdele a nakáže vyložiť nohy😆 veď silné opuchy noh sú bežné v tehotenstve🤦🏻‍♀️

angel993
8. nov 2024

U mňa boli opuchnuté nohy znakom blížiaceho sa pôrodu. A to som ležala v nemocnici. Na druhý deň po pôrode mi odpuchli.

jankatusik
9. nov 2024

Je to normálne. Skoro každá zena je pred pôrodom opuchnuta ja som bola cela ešte aj tvar

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre