Ahojte mám problém začali mi opuchat nohy som v 23tt a je to niekedy neznesiteľné 🤦♀️
Gynekologicka mi vysetrila moč zmerala tlak u nej všetko OK
Čiže to len vydržať poprípade ísť aj na vyšetrenie k kardiologovi (ochorenie srdca-možná pricina)
Ale moja otázka je inaksia len som chcela trošku priblížiť situáciu ...
Potrebujem nejaké rady ako zvládnuť existovať s tymi opuchmi v takýchto horúčavách ktoré zacali 🙄 a potrebujem si kúpiť aj topánky no nemám šajnu aké 🤷♀️😧 či podľa toho keď mi opuchnu nohy a brať väčšie číslo alebo fakt neviem potrebujem rady.. 🙂
@nikk3y ahoj nohy do studenej vody a vykladať mne trochu pomohlo, topánky som si kúpila väčšie aby mi bolo pohodlne najlepšie nejaké ľahu ké šľapky alebo sandale. Ja som rodila v sep. Cele leto s pupkom telo mi zadrzovalo mega moc vody až tak ze som mala problém ohnut lakte 🤦🏼♀️
ja som nosila našuchovačky bez ponožiek až do pôrodu v októbri, nič iné som neobula, bola som aj na cievnom, všetko OK, proste mi nohy puchli, posledný mesiac som viac ležala ako chodila, aj tak nepomohlo
@nikk3y ja som mala taký istý propblém pri mladšom synovi,Majko je letný a tiež mi veľmi opuchali nohy.Gynekolog mi poradil,menej piť a tekutiny doplnať hlavne jedením červeného melonu.Dosť dlho po pôrode som síce mala odpor k červeným melonom,ale fungovalo to.Prajem ti všetko dobré,Tebe aj maličkému
@alica_matejka šľapky som si skúšala no nestrcila som si dnu nohu 🙄😧 potom som si vyskúšala o 2 čísla väčšie a tam som už vedela zasunúť nohu len sa bojím že ma to tak či tak bude tlačiť 🤦♀️
@renatavlkova menej pit? Ja som zase počula že treba viacej pit aby sa ta voda v tele mohlo odplavit 😧 ja už dobre že nie snívam o 🍉 od marca 😃 len čakáme keď budú už dozrete a chutné🙂
ak mas velke opuchy noh daj si pozor na zvyseny tlak ak sa co len trosku zvysi moze to byt problem s predcasnym porodom ☹ a na nohy kroksy aj o 3cisla vacsie pomohlo
@nikk3y ja sa liečim na tlak už pár rokov a v tehotenstve my nohy nenormálne opuchli. Našťastie to s tým nemalo nič spoločné. Ja som mala horší prípad lebo bola zima. Nezohnali som nič až klasicke kapce ako nosila moja starká 😂 bol to des. No k nohám mala som chladivu masť čo mi poradili v lekárni celkom pomáhala a veľa vykladať a oddychovat koľko sa da
@nikk3y Mne tiez opuchli nohy tak skoro v tehotenstve a ostali tak az do porodu. Na opuch nepomahalo nic. Na bolest pomahalo ked som si nohy vykladala... aj v praci som si vykladala. Kedykolvek sa dalo. Mne opuchli len od clenkov nadol, cize som neobula nic ine iba drevaky. Take tie co maju remen s prackou a da sa rozsirit... mala som to uz ulne na poslednej dierke. Cele leto som chodila v tychto drevakach a aj na jesen, ked sa ochladilo, tak som si dala ponozky... kaslala som na modu a ci to vyzera cudne. Potom ked prisla zima (mala som termin porodu v decembri), tak som nosila par mesiacov muzove zimne topanky na vonka a dnuka tie drevaky. Nechcelo sa mi minut peniaze na topanky, ktore budem nosit par mesiacov.
Ja by som vodu neobmadzovala... iba ak pijes naozaj vela a mas problemy s oblickami.
Problem ale moze byt privela soli v strave... vtedy sa voda zadrziava tele nadmerne.
@nikk3y fuha, tak to mas riadne opuchy, ked az o dve cisla vacsie slapky si obula. no pri tehotenstve je to tak, bohuzial, clovek s tym nic nespravi.
@alica_matejka asi takto mi opuchla jedna :/
@andreatytler ďakujem po tých topánkach som už pozerala
@nikk3y a to Tá neposlala k cievnemu chirurgovi?mne opuchali nohy, ale zo sedenia v práci cievnu chirurg mi povedal, že krcove žily nemam robil aj sono a predpísal kompresné pančuchy a odvtedy bol pokoj.Mne nohy opuchali, že som topánky po robote nezapla, brnenie v nohách a pod ..tie pančuchy sú úžasné, ale musíš ich nasadiť ešte ráno v posteli pokým sa postavis.Nosila som ich celé leto pod dlhé šaty či nohavice určite sa pýtaj na vysetrenie
@nikk3ahoj,y melon má nahradiť vodu.Samozrejme,že musíš piť,ale proste,ked nechceš, aby ti až tak opuchali nohy,treba tekutiny,okrem polievok,pripadne čajov,nahradiť práve červeným melonom.Všetko dobré ti prajem
Dobrý prosím baby o radu som v 23tyzden tehotenstva je to uz 3 porod s dcérkou som bola tehotná mala som problém s žilami na hohe pichala som si flexiparin lenže terás m to zase trápi pri 3tehotenstve bola som u pani dok cievnej mi predpísala pančúchi a detralex lenže mj začala opuchat noha a mma to dosť škaredé žili sú vidno moc a pri chodidlá mam dosť vidno tie žili malinke a modré neviem už čo robiť bojím sa ze by to mohlo byt vážne mate niekde skúsenosť stim jasne ze pôjdem naspet k pani dok ale ne som si snou už istá ďakujem za každu radu 😘
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikk3y k tehotenstvu opuch noh patri a veru teraz v lete to bude este horsie. najlepsie si je kupit o cislo vacsie, aby ked ti opuchli nohy aby ta az prilis netlacili. najlepsie bude teraz zacat nosit sandale alebo slapky.