Opuch nôh v 23. týždni je neznesiteľný

nikk3y
11. máj 2021

Ahojte mám problém začali mi opuchat nohy som v 23tt a je to niekedy neznesiteľné 🤦‍♀️
Gynekologicka mi vysetrila moč zmerala tlak u nej všetko OK
Čiže to len vydržať poprípade ísť aj na vyšetrenie k kardiologovi (ochorenie srdca-možná pricina)
Ale moja otázka je inaksia len som chcela trošku priblížiť situáciu ...
Potrebujem nejaké rady ako zvládnuť existovať s tymi opuchmi v takýchto horúčavách ktoré zacali 🙄 a potrebujem si kúpiť aj topánky no nemám šajnu aké 🤷‍♀️😧 či podľa toho keď mi opuchnu nohy a brať väčšie číslo alebo fakt neviem potrebujem rady.. 🙂

alica_matejka
11. máj 2021

@nikk3y k tehotenstvu opuch noh patri a veru teraz v lete to bude este horsie. najlepsie si je kupit o cislo vacsie, aby ked ti opuchli nohy aby ta az prilis netlacili. najlepsie bude teraz zacat nosit sandale alebo slapky.

lucianne
11. máj 2021

@nikk3y ahoj nohy do studenej vody a vykladať mne trochu pomohlo, topánky som si kúpila väčšie aby mi bolo pohodlne najlepšie nejaké ľahu ké šľapky alebo sandale. Ja som rodila v sep. Cele leto s pupkom telo mi zadrzovalo mega moc vody až tak ze som mala problém ohnut lakte 🤦🏼‍♀️

lucka_ke
11. máj 2021

ja som nosila našuchovačky bez ponožiek až do pôrodu v októbri, nič iné som neobula, bola som aj na cievnom, všetko OK, proste mi nohy puchli, posledný mesiac som viac ležala ako chodila, aj tak nepomohlo

renatavlkova
11. máj 2021

@nikk3y ja som mala taký istý propblém pri mladšom synovi,Majko je letný a tiež mi veľmi opuchali nohy.Gynekolog mi poradil,menej piť a tekutiny doplnať hlavne jedením červeného melonu.Dosť dlho po pôrode som síce mala odpor k červeným melonom,ale fungovalo to.Prajem ti všetko dobré,Tebe aj maličkému

nikk3y
autor
11. máj 2021

@alica_matejka šľapky som si skúšala no nestrcila som si dnu nohu 🙄😧 potom som si vyskúšala o 2 čísla väčšie a tam som už vedela zasunúť nohu len sa bojím že ma to tak či tak bude tlačiť 🤦‍♀️

nikk3y
autor
11. máj 2021

@lucianne ja mám termín tiež na september čiže celé leto budem takto .. včera som si dávala studené obklady tie mi pomohli keďže som ani chodiť nevládala ... ta voda sa môže zadrziavat aj inde? 😧

nikk3y
autor
11. máj 2021

@lucka_ke och no skúsim pokukat niekde v obchodoch som bola aj v daichmane ale nenasla som nič také obyčajné všetko iba so snurkami 😔

nikk3y
autor
11. máj 2021

@renatavlkova menej pit? Ja som zase počula že treba viacej pit aby sa ta voda v tele mohlo odplavit 😧 ja už dobre že nie snívam o 🍉 od marca 😃 len čakáme keď budú už dozrete a chutné🙂

kacena4
11. máj 2021

ak mas velke opuchy noh daj si pozor na zvyseny tlak ak sa co len trosku zvysi moze to byt problem s predcasnym porodom ☹ a na nohy kroksy aj o 3cisla vacsie pomohlo

nikk3y
autor
11. máj 2021

@kacena4 si mám vždy merať tlak?
O 3? 😧 a neplávala vám noha ?

kacena4
11. máj 2021

@nikk3y netreba vzdy ale pravidelne a ano 3 cisla nie neplavala

lucianne
11. máj 2021

@nikk3y áno môže ja som bola celá aj nohy aj ruky som pobrala 32kg ale veľa s toho bola voda v tele po pôrode ma úplne vycuclo a všetko bolo ôk. A ja som inak mala nízky tlak aj mam normálne nízky tlak

fiafia
11. máj 2021

@nikk3y ja sa liečim na tlak už pár rokov a v tehotenstve my nohy nenormálne opuchli. Našťastie to s tým nemalo nič spoločné. Ja som mala horší prípad lebo bola zima. Nezohnali som nič až klasicke kapce ako nosila moja starká 😂 bol to des. No k nohám mala som chladivu masť čo mi poradili v lekárni celkom pomáhala a veľa vykladať a oddychovat koľko sa da

andreatytler
12. máj 2021

@nikk3y Mne tiez opuchli nohy tak skoro v tehotenstve a ostali tak az do porodu. Na opuch nepomahalo nic. Na bolest pomahalo ked som si nohy vykladala... aj v praci som si vykladala. Kedykolvek sa dalo. Mne opuchli len od clenkov nadol, cize som neobula nic ine iba drevaky. Take tie co maju remen s prackou a da sa rozsirit... mala som to uz ulne na poslednej dierke. Cele leto som chodila v tychto drevakach a aj na jesen, ked sa ochladilo, tak som si dala ponozky... kaslala som na modu a ci to vyzera cudne. Potom ked prisla zima (mala som termin porodu v decembri), tak som nosila par mesiacov muzove zimne topanky na vonka a dnuka tie drevaky. Nechcelo sa mi minut peniaze na topanky, ktore budem nosit par mesiacov.
Ja by som vodu neobmadzovala... iba ak pijes naozaj vela a mas problemy s oblickami.
Problem ale moze byt privela soli v strave... vtedy sa voda zadrziava tele nadmerne.

alica_matejka
12. máj 2021

@nikk3y fuha, tak to mas riadne opuchy, ked az o dve cisla vacsie slapky si obula. no pri tehotenstve je to tak, bohuzial, clovek s tym nic nespravi.

nikk3y
autor
12. máj 2021

@lucianne až 32kg 😧 och ja za necelé 3 mesiace Cca 8-9kg 😳 tak dúfam že po porode to všetko zmizne

lucianne
12. máj 2021

@nikk3y áno🤣🤣🤦🏼‍♀️ rodiť som išla ako malý hroch ale mne fakt po pôrode fakt zostalo iba trosku nafúknuté bruško do týždňa som sa dala do kopy a to som mala sekciu

nikk3y
autor
12. máj 2021

@alica_matejka asi takto mi opuchla jedna :/

nikk3y
autor
12. máj 2021

@andreatytler ďakujem po tých topánkach som už pozerala

nikk3y
autor
12. máj 2021

@lucianne aj ja budem podľa mňa mať sekciu tak som zvedava

luccija
12. máj 2021

@nikk3y a to Tá neposlala k cievnemu chirurgovi?mne opuchali nohy, ale zo sedenia v práci cievnu chirurg mi povedal, že krcove žily nemam robil aj sono a predpísal kompresné pančuchy a odvtedy bol pokoj.Mne nohy opuchali, že som topánky po robote nezapla, brnenie v nohách a pod ..tie pančuchy sú úžasné, ale musíš ich nasadiť ešte ráno v posteli pokým sa postavis.Nosila som ich celé leto pod dlhé šaty či nohavice určite sa pýtaj na vysetrenie

nikk3y
autor
12. máj 2021

@luccija poslala ma iba ku kadiologovi keďže mám problém so srdcom 🤷‍♀️

renatavlkova
13. máj 2021

@nikk3ahoj,y melon má nahradiť vodu.Samozrejme,že musíš piť,ale proste,ked nechceš, aby ti až tak opuchali nohy,treba tekutiny,okrem polievok,pripadne čajov,nahradiť práve červeným melonom.Všetko dobré ti prajem

annaemily
1. jún 2024

Dobrý prosím baby o radu som v 23tyzden tehotenstva je to uz 3 porod s dcérkou som bola tehotná mala som problém s žilami na hohe pichala som si flexiparin lenže terás m to zase trápi pri 3tehotenstve bola som u pani dok cievnej mi predpísala pančúchi a detralex lenže mj začala opuchat noha a mma to dosť škaredé žili sú vidno moc a pri chodidlá mam dosť vidno tie žili malinke a modré neviem už čo robiť bojím sa ze by to mohlo byt vážne mate niekde skúsenosť stim jasne ze pôjdem naspet k pani dok ale ne som si snou už istá ďakujem za každu radu 😘

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre