Dobrý večer,chcem sa opýtať čo môže byť,keď už dlhšiu dobu mám opuchnuté členky a nie a nie to zmiznúť. Nejak som tomu nevenovala pozornosť,raz som bola u dr s tým ale povedal že to je preto,že mám dieťa a veľa behám kolo nebo. A do teraz nedopuchlo. Začalo mi to nejak vadiť. Neviete co by to mohlo byť?
Takže to je nejaký zápal? Čítala som že až to neprechádza môže to byť nadmerné množstvo vody alebo zlyhanie pečene či obličiek či problém so srdcom....ale neviem teda,možno s tým niekto mal skúsenosti alebo rada ako zmierniť opuch alebo už neviem ,teraz k dr fakt nemôžem
Mne neustále opuchy členkov spôsobovali krčové žily.
Kŕčové žily nemám
@vladka09876 tuna to nevyriesis 😀 bud internista alebo angiolog,teda skor
@vladka09876 mozes mat vnutorne krcove zily. Ale inak ma tvoj doktor pravdu,moze to byt z namahy a aj zo zavodnenia.
z behania okolo detí? Tak to ja by som už mala členky opuchnuté ako kýble...😀
moja mama mala problémy so srdcom a tiež mala opuchy... Jednoznačne musí lekár urobiť vyšetrenia....internista by mal vedieť ti pomôcť...
ja som to mala 2krat. prvy krat to bol streptokok beta. pol roka som to riesila. pol roka opuchnute clenky a zvysena teplota 37.2. az krcny dobre nabral stery. druhy krat to bol vysoky zapal v krvi crp 100. zabrali atb. urcite krv urobit i vytery, k cievnemu a na gyndu plus zuby
@jessica83 stery odkiaľ? To musím ísť hneď k dr pretože to vyzerá byt nebezpečné
stery myslim vytery z hrdla a nosa. u obvodnej to bolo negativne. preto som vtedy dlho behala po vysetrenuach a patrala. nakoniec to nabral este raz krcny a bol tam nalez. atb zabrali
Záleží, kedy ich máš - miznú v noci a ráno ich nemáš? Či sa ráno budis už s opuchmi? Opuch viečok nemáš? Bolestivé lýtka dotyk? Tlakonwr doma máš ? Jeho prípadné hodnoty. Je opuch mäkký či tvrdý? Koža v mieste opuchu - farba, porušenie jej celistvosti?
@lalota opuch mám stále deň aj noc. Nemám nič bolestivé farba je normálna.mam problémy s vysokým tlakom takže tlakomer doma mám, viečka sú v poriadku tiež. Ten opuch nieje taký mäkký že ak zatlačíme prstom neostane jamka
Teda pobolieva má troska tá kosť na boku kde mám ten opuch
Takže edemy sú dlhotrvajúce, keďže nie sú mäkké. Choď ku kardiologovvi, najlepšie na echo.
Mozes matymfedem....pytaj sa na vysetrenie na toto...ak nie oblicky tak aj toto mize byt problem
No ale ked pises ze mas vysoky tlak tak to je jasne...telo ti zadrziava vodu...bohial..
Ja som.to mala pred porodom...cela zavodnena vysoky tlak..nastastie po porode som aa odvodnila.
Na ten tlak beries lieky? Aky vysoky ho mas? Ludiaxs vysokym tlakom subopuchnuti vacsinou. Aj clenky aj zapastia mozu byt.
Ja toto presne v tehotenstve pred pôrodom celá zavodnena mesiac v nemocnici som bola a po pôrode som odpuchla ale clenky mi asi ostali... Tak kedy ako väčšinou keď mi vybehne je to 160...ale lieky neberiem mám ich doma ale dr povedala len keď mi bude zle.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Keď som mala zápal mocoveho mechúra a následne zápal oblicky, stále mi kontrolovali či nemám opuchnute clenky.