Ophthalmo-Septonex v tehotenstve

nikusssik
17. máj 2021

Ahojte, som 11 tt a jednorazovo som pouzila tieto kvapky, ked mi dezinfekcia strekla do oka a stipalo ma. Samozrejme hned som si to vyplachla vodou a kvapla som si kvapky. Nenapadlo ma ze taketo lokalne kvapky by som nemohla pouzit. Mohlo sa nieco stat?

anile12
17. máj 2021

Na každom druhom lieku, kvapkách, mastiach, sa píše ze sa v tehotenstve nesmú len koli tomu aby sa výrobcovia chránili. Aj gynekológ predpise v tehotenstve na nejaký problém nejaké lieky na ktorých je napísané že v tehotenstve sa užívať nesmu.

petamich
17. máj 2021

@nikusssik nie jednorazove nakvapkanie kvapiek do oka skutocne nijakym sposobom tehotenstvo neovplyvni a obzvlast ak su to kvapky = lokalna aplikacia - ak by si ich mala pouzivat dlhodobo poradila by som sa s lekarom ale inak sa nemusis vobec bat...aj vitamin C ma pomaly na letaku, ze ho nemozu tehotne zeny (tym to nechcem zlahcovat a povedat, aby tehotne zeny jedli lieky ako cukriky, len teda klinicke testy neprebiehaju na tehotnych)

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
17. máj 2021

Neuškodí,pracujem s očami.

nevenka
17. máj 2021

Mne doktor vzdy povedal, ze lokalne veci vzdy radsej, ako potom riesit celkove antibiotika. Davala som si aj Olynth, aby mi nestekali hlieny dolu na priedusky, aj cmulacie strepsils, jox a take. Pamycon do nosa, Uniflox som tusim nemala pre istotu. Ale nic sa nestalo, mam 3 deti, zdrave su. A pri kazdom som bola chora aspon 2x. Pri druhom som brala antibiotika cwlkove na uplnom zaciatku, a potom lokalne do posvy na bakterie, tiez sa pise, ze by sa nemali, ale preliecit to bolo treba. Takze v pohode taketo veci, si myslim.

1mina
17. máj 2021

urcite sa nic nestalo a hlavne pri jednorazovom pouziti 🙂 je to napisane skoro na vsetkych liekoch pre istotu,,,,dokonca ked som bola tehotna s prvou dcerkou bezne som si dala smectu na hnacku a vtedy bolo v letaku ze ju mozu tehotne, a teraz pri druhom som ju par dni jedla ked som si vsimla ze zmenili letak a po novom neni vhodna pre tehotna :D v tomto tehu som mala aj pasovy opar a tiez mi dal dr nejaky krem ktory sa nema v tehu iba ak prevysuje benefit nad rizikom to je uvedene vsade,,, obe deticky mam nastastie zdrave 🙂

stanulienkat
17. máj 2021

Kde si zohnala oftalmo Septonex? Ja mám informácie, že niekoľko rokov sa už nevyrába.

nikusssik
autor
17. máj 2021

@stanulienkat normalne v lekarni 🙂

stanulienkat
17. máj 2021

@nikusssik dik. Vyskusam.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre