Ahojte, som 11 tt a jednorazovo som pouzila tieto kvapky, ked mi dezinfekcia strekla do oka a stipalo ma. Samozrejme hned som si to vyplachla vodou a kvapla som si kvapky. Nenapadlo ma ze taketo lokalne kvapky by som nemohla pouzit. Mohlo sa nieco stat?
@nikusssik nie jednorazove nakvapkanie kvapiek do oka skutocne nijakym sposobom tehotenstvo neovplyvni a obzvlast ak su to kvapky = lokalna aplikacia - ak by si ich mala pouzivat dlhodobo poradila by som sa s lekarom ale inak sa nemusis vobec bat...aj vitamin C ma pomaly na letaku, ze ho nemozu tehotne zeny (tym to nechcem zlahcovat a povedat, aby tehotne zeny jedli lieky ako cukriky, len teda klinicke testy neprebiehaju na tehotnych)
Neuškodí,pracujem s očami.
Mne doktor vzdy povedal, ze lokalne veci vzdy radsej, ako potom riesit celkove antibiotika. Davala som si aj Olynth, aby mi nestekali hlieny dolu na priedusky, aj cmulacie strepsils, jox a take. Pamycon do nosa, Uniflox som tusim nemala pre istotu. Ale nic sa nestalo, mam 3 deti, zdrave su. A pri kazdom som bola chora aspon 2x. Pri druhom som brala antibiotika cwlkove na uplnom zaciatku, a potom lokalne do posvy na bakterie, tiez sa pise, ze by sa nemali, ale preliecit to bolo treba. Takze v pohode taketo veci, si myslim.
urcite sa nic nestalo a hlavne pri jednorazovom pouziti 🙂 je to napisane skoro na vsetkych liekoch pre istotu,,,,dokonca ked som bola tehotna s prvou dcerkou bezne som si dala smectu na hnacku a vtedy bolo v letaku ze ju mozu tehotne, a teraz pri druhom som ju par dni jedla ked som si vsimla ze zmenili letak a po novom neni vhodna pre tehotna :D v tomto tehu som mala aj pasovy opar a tiez mi dal dr nejaky krem ktory sa nema v tehu iba ak prevysuje benefit nad rizikom to je uvedene vsade,,, obe deticky mam nastastie zdrave 🙂
Kde si zohnala oftalmo Septonex? Ja mám informácie, že niekoľko rokov sa už nevyrába.
@stanulienkat normalne v lekarni 🙂
@nikusssik dik. Vyskusam.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Na každom druhom lieku, kvapkách, mastiach, sa píše ze sa v tehotenstve nesmú len koli tomu aby sa výrobcovia chránili. Aj gynekológ predpise v tehotenstve na nejaký problém nejaké lieky na ktorých je napísané že v tehotenstve sa užívať nesmu.