Ahojte. Mala som operáciu v narkoze.
Po operácii 6 dní som si robila test. Ktorý mi ukázal hneď dve čiarky. Pre mňa to bol sok....
Keď som išla do nemocnice tak som si test robila. A bol negatívny.
Pol roka dozadu s manželom sme šli na plno. Lebo ešte chceme jedno dieťatko.
No potom mi prišli výsledky z cytologie. Mam podstúpiť biopsiu a kyretaz. Ako sme sa to dozvedeli co bolo koniec septembra, tak sme si dávali pozor.
V stredu idem ku gynekológovi. No stále sa stým neviem vyrovnať ako sme mohli byt tak nezodpovedný, a toto urobiť. Po zdravotnej stránke som neni ôk. Co sa týka gynekologickych veci, štítna žľaza, orbitopia, a podobne.
Je tu prosím žienka medzi vami ktorá mala narkozu a potom tehotenský test pozitívny? Ďakujem
@dominiicka nemohla si dostat pri operacii lieky, ktore by ovplyvnili vysledok testu? Ako ked zena vezme ovitrelle a "je tehotna"
@kavasmliekom dávali sme si pozor. Antikoncepciu nemôžem. Teda až po operácii mi nejakú dá. Povedal mi gyn. Kvôli hormónom a výsledkom zo štítnej žľazy. Ešte keď som ju mala. Viem ze gyn mi povie ostatok. Len do stredy ma to zozerie zvnútra. 🫣 ...
@jakoma tak to vôbec neviem. Ale pozriem do prepustacej správy aké som tam mala lieky a pozriem na gugl.
A ďakujem za odpoveď. Toto prvý x počujem ze sa aj takto dá z liekov ukázať.
No sprav dalsi test, chod k lekarovi a uvidis. Ale stitna sa da drzat liekmi v tehu, dalsie veci uz su na uvazeni lekarov. Ono tym, ze tam este nie je oddelena placenta, tak vacsinou by sa dietatu nemalo nic zasadne stat pocas tej narkozy. Ja by som sa toho tak velmi nebala. Kamoske sa stalo nieco podobne, maju zdraveho syna. Bola na Gyn operacii a hned na prvej Kontrolle uz videli plod a bijuce srdiecko. Strasne tam v soku vynadala lekarke, ze to je cele omyl 😂 Dnes sa na tom dobre smejeme. Dalsi den tam volala a hned sa jej velmi ospravedlnovala
ja som bola v narkoze tehotna nevedela som o tom 12 rokov dozadu,všetko je v poriadku nikto ma nelakal ani niečom bolo to tiež uplne v začiatku ako ty
@kiki68 viem ze sa da držať aj v tehotenstve. Keďže syna som čakala keď som mala polku štítnej ešte. Len teda som zostala v šoku keď mi vyšiel pozitívny. Fakt som to nečakala. Skôr sa bojím toho aby niečo nebolo dieťaťu keď som bola uspata... ..
Musím to prežiť nejak do stredy 🫣🙊 ...
@mikella912 toto som potrebovala citat a sa tak ,,upokojiť,,
Dúfam aj ja ze bude všetko v poriadku.
A aj to ze som po gynekologickej stránke nie dobre na tom, tak to bude v poriadku...
@dominiicka urcite nie, ved ono tie prve tri- styri tyzdne je to take, ze keby sa nieco zle spoji, priroda to vyriesi. Horsi je 10-11tt keby, ale stale to nemusi nic spravit. Bozinku, tam rozne fetky maju deti, neboj, nic take sa nestalo. Zase je to jednorazova vec, telo to rychlo odbura tie latky. Hlavne tie Gyn operacie nie su dlhe a nedavaju po nich vela bordelu, ako opiatov. Aspon Ja som dostala iba novalgin. Priamo po kyretazi a po cyste som dostala nieco na zaspatie. Inak nic. Keby je na mne, tak po 4 hodkach beham ako srnka. Po tom kyrete som aj behala hned v pohode. To druhe som musela 12 hod lezat. Ako kamoska bola zjavne tiez tak tehu, lebo po 5 tyzdnoch bola na sono a hupsi plod 8tt aj nieco. Maly je sportovo nadany, sikovny. Bola by skoda to tehu prerusit, ak teda lekari nepovedia, ze to nejde. Ale Ja by som normal dala v 12-14tt spravit pri kombinovanom detailny sono screening a tam by uz videli pripadne problemy. Mozno budes do 24tt viac sledovana, ze kazde dva tyzdne sono.
@kiki68 ja som bola na operácii na miniinvazivnej chirurgii. Štítnu žľazu mi vyberali....
A potom som doma zistila ze prečo mi neprišli krami🫣 a to som nemala aj 35 dní potom jeden deň mala a takto zas. Vyše 4 roky od kedy mi štítna haprovala som to takto mala....
A co sa týka kyretaze , to som mala ísť teraz sa dohodnúť na narkoze ísť na kyretaz kde mi zoberú aj biopsiu z vaječníka. Kvôli HPV....
My sme ani už nespavali spolu tak ako sme spavali 🙊 .. kvôli tomu aby sa to všetko dalo do poriadku.
... A aj tak to takto vyvrbilo...
@dominiicka Ako podla mna to cele pocka, alebo tu biopsiu spravia niekde od 14tt, zalezi na naleze. Kyretaz nemaju preco robit ked si tehu. Vacsinou to v they pekne drzi a potom pri, po porode to mozu cele vziat a pripadne aj vykuchat ako bude treba. Ako urcite oni povedia viac, ale ako poznam mojho onkogynekologa, tak on by to tehu, ak nie je velka zhubnost nalezu urcite neprerusoval. Drzim velmi palce
Pozitívny test môže byť aj z tých gynekologických problémov. Bohužiaľ, od počítača sa nedá povedať viac. Ale možno ťa lekár vezme aj hneď za týchto okolností. Napríklad len zobrať krv na hcg teraz a o dva dni, z čoho by malo byť vidno, či je to normálne tehotenstvo, t.j. hcg sa zdvojnásobí každé dva dni.
@nika_val tak v skratke keďže som to napísala divoko 😀🫣 .... s manželom sme išli na plno tak pol roka dozadu keďže ešte chceme jedno dieťatko. Na konci septembra mi prišli výsledky z cytologie, kde sa potvrdilo HPV. A gyn mi povedal ze najlepšie by bolo kyretaz následne biopsia vajicka. Ako sme sa to dozveei s manzelom sme krestali ist na plno. A aj sa viac menej vyhybat sexu, tak ako kedysi . V septembri som bola v BB kde mi dal 15.11 termín operácie štítnej žľazy. Keď som išla do nemocnice tak som si robila test. Test negatívny. Brali mi krv v nemocnici 14.11.
Povedali ze to v poriadku.
@k47 volala som mu v utorok. Povedal ze v stredu mam prísť, lebo majú plno...
@nika_val a posledný x sme spolu spali asi 10.11
@dominiicka skus na odber krvi aj súkromné niekde v labaku stojí to cca 10eur na hcg a budeš vediet
@dominiicka ale môže to byť aj z liekov pozitívny test... Skus o deň dva uvidíš ci bude bletldnut test
Inak je fakt, ze Test moze byt poz aj ked rastie napr cysta. To vsetko rastie v tele a produkuje HCG. Toto je naozaj pre ruky lekara, ze co sa deje a co s tym
@kulumulu123
@kiki68
Zajtra ráno si urobím ďalší test. A už nejak prečkam do stredy.... mam chorého malého po krvi a doktoroch sa mi nedá chodiť. To musím s mužom sa zosúladiť a jeho robotou. Ale ďakujem vám všetkým za komentáre rady pomoc.
Je fajn mať takto komunitu žien a vedieť sa porozprávať s niekym. Ďakujem 🙏
Ženám pred operáciou nerobia test?
@januska12323 nie. Len berú krv ale ta bola ôk.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@dominiicka dávali ste si pozor, alebo ste používali antikoncepciu? 🙂
Ostatné ti na gynekologii povedia. Držím prsty.