Opätovný strach o mimčo v 31tt

kikushka923
18. okt 2018

Dobrý den. Mam 26 rokov. Som v 31 tt a vcera sa u nas zistilo ze moja maternica je z vnútornej strany otvorena a vo forme obrateneho trojuholníka. Takisto mam plodovu vodu na hornej norme. Maly ma 1800 g. Vsetko je v poriadku tentokrat. Minuly rok v oktobri som postupila interupciu lebo malinka v 26 tt ochorela (bol zistený hydrops plodu a turnerov syndrom) a zomrela. Preto mam obavy ci teraz donosim co najdlhsie. Predsa je to riziko v 31 tt no nie? Ma niektora s tymto skusenosti? Doktorka mi povedala ze mam do utorka oddychovať a potom sa snad uzavrie naspat. Alebo ze to len maly zle lezal a plodovej vldy bolo na jednej strane viacej.. Ďakujem 🙂

besnavila
18. okt 2018

@kikushka923 kazde babo narodene pred ukoncenym 37t sa povazuje za nedonosene a zrejma bude mat na zaciatku vacsie ci mensie problemy, ja poznam vela predcasne narodenych deti...do roka to vsetko dobehnu ako ich rovesnici...tym som chcela povedat, ze nestresuj,klud, odych, kazdy den v brusku je dobry...idealne by bolo aby si potiahla do ukonceneho 34t, to uz budu aj plne vyvinute plucka..bud optimistka, tentoraz to bude dobre..predsa 31t nie je 26t...ja som teraz v 30t, cize podobne,len zatial bez komplikacii (pri synovi som kvoli krcku lezala v nemocnici od 25t do porodu 35+2...cize da sa potiahnut).drzim palce, hlavne pozitivne myslenie je dolezite ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre