Opakujúce sa skracovanie krčka

kaitlin3
2. nov 2019

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či niektorá z vás mala v tehotenstve diagnózu skracovanie alebo otváranie krčka a či sa to potom opakovalo v ďalšom tehotenstve zase. Vďaka 🙂

laskamojajeidna
2. nov 2019

Ahoj, čakám druhé dieťa a mám skrátený kŕčok. Niekto hovorí kŕček tak neviem ako je to spisovne správne. Tvrdne mi brucho a beriem veľa magnézia. Mám pocit akoby dieťa zo mňa chcelo vypadnúť no zvladame to. Snažím sa myslieť pozitívne. Zatiaľ všetko v poriadku ak si odmyslim ostatné problémy,ktoré patria k tehotenstvu.

mirka2405
2. nov 2019

@kaitlin3 ahoj, ano, opakovalo aj 2x...

luthine
2. nov 2019

Ahoj, mala som to pocas 2. tehotenstva, v 26. tyzdni hospitalizacia a potom lezanie az do konca. Tretie tehotenstvo uplne v pohode, v 36. tyzdni krcok stale plne zavrety. Cize sa to nemusi nevyhnutne opakovat. Aj ked u mna to otvaranie v 2. tehu sposobila pravdepodobne alergicka reakcia na lieky proti kvasinkovej infekcii, neviem, ci by som mala take problemy aj bez toho.

kobz
2. nov 2019

Ahoj 🙂 tak u mna v prvom tehotenstve sa spustil predcasny porod v 32.tt, krcok uplne spotrebovany, otvorena na 3 prsty. Zazrakom sa to podarilo zastavit, sami lekari neverili, nechapali a po tyzdnoch hospitalizacie ma prepustili domov, syncek sa nakoniec narodil v termine. Druhe tehotenstvo som sa snazila si to nepripustat, brala som 3x denne magnezko, a radaej som aj oddychovala kolko sa dalo, no aj tak som predcasne porodila v 32.tt (strasne som sa obavala prelomoveho 32.tt a na tyzden presne sa to zopakovalo, zial uz to nedokazali zastavit ako v prvom pripade). Velmi by sme chceli este 3.babatko, ale nie som si ista, ci to este dame 😔 budem sa radit s lekarom, ale ta tuzba je velika 😔 no urcite nechcem ohrozit babatko 😔 neviem co je silnejsie, ci strach ci tuzba.. uvidime, ci mi lekar este schvali dalsie tehotenstvo 🤷🏻‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre