Opakujúca sa kvasinková infekcia v tehotenstve

trulinka
20. feb 2024

Ahojte, som v 27tt a od začiatku tehotenstva ma trápi kvasinková infekcia. Vybrala som už všetky možné vkladacie tablety, ale vždy sa mi to po krátkom čase vráti. Jedla som aj probiotiká z lekárne a nič nepomohlo. Teraz mi na to lekár predpísal tablety orálne Fluco Sandoz 150 mg, ale bojím sa začať ich užívať, nakoľko sa píše v letáku že sa neodporúčaju v tehotenstve. Mala som už 2 potraty, tak som veľmi opatrná. Svojmu doktorovi veľmi nedôverujem, som pri ňom len krátko. Stretli ste sa niekto s týmito liekmi? Ďakujem pekne za odpoveď.

sibrez
20. feb 2024

V prvom rade s tebou súcitim, mám za sebou 2 tehotenstvá a mykoza bol môj nepriateľ v oboch od začiatku až do konca, ulavilo sa mi až po porode, takže viem ako sa citiš, nakolko som mala nevolnosti, jedine co mi robilo dobre na žaludok bolo sladké, ale to je presne tá vyžíva pre kvasinky... mne to zmiernil candistop, zaradit acidko / kefir ale aj tak definitivne pomohol až pôrod ... ja som sa tiež na to snažila ist všemožne prírodne stravou, s tymi tabletkami čo pišeš skusenost nemam..držím ti však velmi silno palce, veľa trpezlivosti, už si pomaličky na konci už to zvládneš do zdarného konca a uľaví sa ti.

trulinka
autor
20. feb 2024

@sibrez Ďakujem 🙂. Veru kiežby som už porodila, predtým keď som čakala syna a dcéru som žiadne takéto problémy nemala. Acidko pijem často, snažím sa obmedziť sladké ale je to ťažké 🙈.

sunny15
29. feb 2024

@trulinka Ja mám chronické mykozy od 19tky,žiaľ v tehotenstve som mala celé tehotenstvo,aj keď sa.to preliečilo ,o pár dní sa zas vrátila.Aj rodiť som šla s mykozou.No A ani po pôrode som nemala pokoj,vyskúšala som nakoniec Monilia albicans 30ch homeopatické guličky,rok som nemala mykozu po tejto kúre.Bezne sa to kupuje v lekárni.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre