Opakujúca sa kvasinková infekcia v tehotenstve

23. jan 2021

Babyyy prosím pomoc som v 25 týždni tehotenstva a vlastne celé tehotenstvo ma trápi kvasinkova infekcia mam ju už takú že nezaberá mi na to nič mala som už aj antibioticke tabletky dovnútra všelijaké krémy ja mam od toho pokoj možno týždeň potom zase cítim jemne svrbenie a už to začne som z toho na prášky vždy si to svrbenie zmierňujem aspoň krémami lekár povedal že už nevie čo mi ma na to dať že možno to pôrodom skončí ale ja tam v pondelok idem zase nech mi niečo dá lebo mam pošvu opuchnutu nechcem zachádzať do detailov ale nemôžem ani chodiť tak som opuchnuta a strašne to svrbi pali a momentálne mame v meste zatvorené lekárne krém sa mi už minul dnes nemám si ani čo dať na to prosím vás do pondelka aspoň aby mi to zmiernilo opuch a to svrbenie čo si mam dať nejaké babské rady asi to moc nepomôže ale iba čo to zmierni ďakujem vam moc

lemra
23. jan 2021

Oplachnut alebo sedaci kúpeľ z nechtika a nejest žiaden cukor.malá som to isté v tehotenstve

ajsha123
23. jan 2021

Ja som na tom podobne, možno nie až v takej miere. Akurát som rozmýšľala, čo robiť. Spomenula som si, že pred rokmi, ked som kvasinky chytila 1.krat, mi zaberalo acidko, ale ešte viac tie huby, z ktorých sa vyrába doma acidko. Akurát som to doma mala. Acidko, samozrejme nie sladké. Teraz mam potvrdenú alergiu na mlieko, acidko nejem, možno preto sa mi to tak zhoršuje. Neviem. Mam aj vaginálne pribiotika, ale ked som jedla acidko, bol to citeľný rozdiel. Tie vag pribiotika, akoby som si ich ani nedala...
Tak keď píšeš 1.pomoc,tak vyskúšaj piť acidko.

thoughtfulweirdo
23. jan 2021

Ahoj, ja mám úplne to isté, som v 27.tt a od začiatku mám s párdňovými prestávkami vkuse mykózu. Tiež už som vyskúšala všetko možné aj nemožné, mne Dr poradil ako účinné riešenie prísnu protikvasinkovu diétu. Snažím sa, ale teda je to pre mňa strašné, tak mi to moc nejde 😅 ale teda ja nemám nejaké výrazné ťažkosti ako ty popisuješ. Neviem, či si skúšala vaginálne probiotiká, ak nie, tak skús aj tie a teda tú diétu.

petrisa213
23. jan 2021

Ja by som skúsila tiež ten nechtikovy alebo kamilkovy sedavy kúpeľ, aj 2-3x denne. Ja som síce nemala až takýto extrém ako ty píšeš, prvé tehotenstvo však pomerne často. Odvtedy som pri každej sprche používala antimykoticky lactacyd a druhe tehotenstvo som už také problémy nemala tak často, chodila som ale na plaváreň tak sem tam sa niečo objavilo. Teraz som v 21 tt a zatiaľ bez mykozy, klop klop. A tiež vyradiť cukor, aj keď u mňa to bolo ťažké až nemožné 🙈 skus ešte pozrieť vaginálny výplach rosalgin, neviem ci sa môže v tehotenstve, nestudovala som.

lemra
23. jan 2021

Ešte mi pomáhalo,keď som jedla cesnak každý den,ak ti z neho nie je zle.Viem,že to acidko niektoré ženy dávajú aj do vaginy alebo biely jogurt ako prvú pomoc.pomáhalo mi umývať sa gelom na intímnu hygienu od soaphorie.je to slovenská prírodná kozmetika a majú eshop

ctrl
23. jan 2021

https://www.gynimun.sk/poradna/
Nápis zajtra sem . Poradí ti . Ja by som si nasadila probiotika Gynimun.

20erika07
23. jan 2021

Probiotika dlhodobo az dokonca tehu, mne iba to pomohlo, sladkosti na kilá jem ,probio uz davno neberiem a pohodicka,ani nepamatam kedy som naposledy riešila taketo veci. A kokosovy olej odspodu

superholka77
23. jan 2021

Ja by som poradila naparit si vaginu zabalena v uteráku nad petrzlenovym čajom petrzlenova vnat neskana a zaliať prevarenou vodou a takto aj do šálky urobiť čaj a vypiť

ajsha123
24. jan 2021

@ctrl ja práve tieto probiotika užívam a akoby som si nič nedala...

addi
27. jan 2021

Zaradiť do stravy kvalitné zelené potraviny - chlorella a zelený jačmeň. Máš pokoj od kvasinkových infekcií, od tráviacich problémov a chorôb.. budeš mať vyčistené črievka (o to sa postará chlorella) a jačmeň ti dodá energiu, vitamíny. Dajú sa robiť aj čapíky z týchto zelených potravín a úplne krásne si s tým dokážu poradiť 🙂
Okrem tejto kvasinkovej infekcie ti pomôžu byť zdravá spolu s bábätkom. Mám kamarátku, ktorá je tehotná, je ich a bez akýchkoľvek iných výživových doplnkov má úplne ukážkové hodnoty..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre