Opakované krvácanie v tehotenstve

anita_
16. dec 2024

Ahojte žienky idem si k vám po radu a možno aj nejaké povzbudenie, prípadne či ste to nemali podobne. Aktuálne začínam 14tt tehotenstva a už som 2x hospitalizovaná kvôli krvácaniu. Od začiatku tehotenstva som PN kvôli hematómu, ktorý následne zrejme praskol lebo som krvácala a už ho na sone nebolo vidieť. Následne som mala týždeň iba špinenie svetlo hnedé. Z ničoho nič som opätovne začala krvácať dosť masívne a mala som aj kŕče. Na sone bolo všetko v poriadku a nevedeli mi určiť z čoho krvácanie pochádza. Nechali si ma týždeň v nemocnici a pichali injekcie na zastavenie krvácania. Okrem toho užívam utrogestan na podporu tehotenstva, ascorutin a dicynon tabletkovo (keď mi nepodávali injekčne). Liečba v nemocnici zabrala a opäť som mala iba jemné špinenie a bola som prepustená domov. Kľudový režim bol samozrejmosťou no napriek tomu som začala opäť krvácať a zase si ma nechali v nemocnici a napichali injekciami na zastavenie krvácania. Už to nebolo také masívne, ale červená krv bola. Taktiež pociťujem jemné pichanie, kŕče v podbrušku. Na sone opäť všetko v poriadku. Príčina krvácania opäť nejasná, hematóm nevidno už žiadny a na moju otázku z čoho môže krvácanie byť mi lekár odpovedal hroziaci potrat. Mala ste niektorá takúto skúsenosť a donosili ste zdravé detičky?

ajsa109
16. dec 2024

@anita_ Dobrý deň,áno presne takto som to mala aj ja -bolo to už hodne dávno -kvácanie bolo tiež hodne masívne ,ale donosila som zdravého syna -ktorý má dnes už 33 rokov 🙂.Silno držím palce a chce to čo najväčší klud a trpezlivosť ,ale stojí to zato 😍

anita_
autor
16. dec 2024

@ajsa109 Ďakujem za odpoveď kiežby to dopadlo šťastne aj u nás ❤️

revikat
16. dec 2024

@anita_ ja som tiež špinila skoro celé tehotenstvo, brala som Dicynone, tiež kľudový režim. Veľmi som sa bála, ale nakoniec to dopadlo dobre. U mňa to spôsobil zrejme polyp, ktorý sa vytvoril v maternici a keď sa odlúčil, tak to krvácalo. Polyp potom spadol na krčok a počas pôrodu zmizol. Doktorka sa ma pýtala, či máme v rodine dvojčatá, že vidí náznak druhej placenty, či náhodou s krvácaním neodišlo jedno z dvojčiat. Ale to už vedieť nebudem, som vďačná za ten jeden poklad, čo máme doma 😊
Držím palce, nech to dobre dopadne aj vám dvom 🍀

tinka_1807
16. dec 2024

@anita_ viem o žene, ktorá takto krvácala kvôli tomu, že dieťatko malo negatív krvnú skupinu. Tiež na to prišli až po pôrode. Všetko dobre dopadlo, dnes už je školáčka, ale teda nikto jej nevedel alrost na to, prečo počas tehotenstva krváca. Nakoniec to bolo z dôvodu rozdielnej krvnej skupiny.

nila0622
16. dec 2024

Ahoj, mala som to veľmi podobné, dokonca som odmietla hospitalizáciu. Donosila som zdravého chlapčeka 🙂 Držím palce

kiki68
16. dec 2024

Mne dali arefam, magnezko 600 a este thromboass. Tie hematom, prve tehu tiez hematom a stale cosi do 20tt a teraz zrazu tiez cela ruka od krvi. Vraj hematom a za tym nejaka cysta

ajsa109
16. dec 2024

@anita_ 😍

sunny9
17. dec 2024

@anita_ Ahoj, mne sa deje to isté, som v 10 týždni a už som 2x krvácala a špinila, lenže si ma ani raz nenechali v nemocnici, bábätku srdiečko bilo (veľmi mi odľahlo po tejto informácií, keďže som už o niekoľko bábätiek počas tehotenstva prišla). Povedali mi to isté,že nevidia žiaden hematóm a že je to hroziaci potrat a treba len ležať, nič doma nerobiť. Beriem Progestanelle a Ascorutin a dávam si magnézium. Okrem toho mávam aj menštruačné kŕče, ale tak snáď je to z rozťahovania maternice. Musíme len veriť, že to všetko naše bábätká zvládnu a ostanú tu s nami.❤️

kiki68
17. dec 2024

@sunny9 to magnezko pomoze, akurat to budes velmi dlho

anita_
autor
19. dec 2024

Ďakujem za povzbudivé komentáre 😊 Avšak tentokrát z toho nemám dobrý pocit, nakoľko som už piaty deň v nemocnici a liečba nezaberá špinenie mám stále a občas aj na papieri alebo v záchode krv. Navyše ma začalo pobolievať podbruško ako na menštruáciu. Lekári nekomunikujú len hovoria, že budeme pokračovať v liečbe a uvidí sa. Našťastie mám angelsound s tým sa aspoň trošku večer upokojím ale myšlienky mám už na bode mrazu 😔

martinakb85
19. dec 2024

@anita_ ahoj, posielam tiež povzbudenie. Ja som krvácala kvôli hematomu v 8tt, 10tt, 15tt a v 19tt došlo dokonca k čiastočnému odlúčeniu placenty. Strašili nás,že nedojdeme ani do 24tt,aby bábätko malo vôbec šancu. Dcéra sa nám narodila v 40tt 🙂 celé tehotenstvo som síce preležala, čas sa neskutočne vliekol , no všetko dobre dopadlo. Musíš ostať silná. Hlavne trvaj na tom, aby ťa tvoj gynekológ poslal na hematologiu,aby zistili príčinu. Mne takéto hematologické vyšetrenie zachránilo život. Prešla som k inému gynekológovi, ten má tam poslal s tým,že nie je normálne,aby sa mladej, zdravej žene toto opakovalo. Tam mi na podrobných vyšetreniach zistili pomerne vzácne genetické ochorenie krvi (nedostatok jedného zrazacieho faktora), kvôli ktorému som toľko krvácala. Pred pôrodom mi vďaka tomu podali infúziu s daným faktorom a to mi zachránilo život. Navždy budem vďačná tomu gynekologovi,ktorý sa na mňa ,,nevysral,, a riešil to. Od 34tt som bola v nemocnici varená pečená, neustále mi pichali dycinon, krvácala som extrémne po každom vyšetrení krčka (od toho 34tyzdna), neverila som,že to zvládneme..a zvládli sme !! Bábätká sú silné🙂 takže ak si mladá, zdravá žena,ktorá nemala doteraz žiadne problémy, trvaj na tej hematologii!! Nie je to normálne, nenechaj sa odbiť. Odporúčam docestovat (ak to nemáš 300km) do Martina do nemocnice na hematologiu. Okamžite ma zobrali, spravili všetky podrobné vyšetrenia a zistili ochorenie (len mne ho zistili až v 30tt), ty krásne všetko stihneš.

anita_
autor
19. dec 2024

@martinakb85 Skvelé, že to u vás dobre dopadlo 😊 hematológiu navštevujem od začiatku tehotenstva nakoľko mám vrodený trombofilný stav zlú zrážanlivosť krvi, ale všetko vyzerá byť v poriadku testy nič nepreukázali tak ja už ozaj neviem 😏 dnes som sa v nemocnici porozprávala s doktorkou o mojom stave a povedala mi, že s tým kľudne môžem ležať doma, že pokiaľ sa má stať niečo zlé aj tak tomu nevedia zabrániť a aspoň budem viac v klude doma. Najviac ma znepokojujú bolesti v podbrušku, ktoré pripomínajú slabšie menštruačné kŕče. Väčšinou mám špinenie ale sem tam aj s prímesou krvi. Veď to je najhoršie, že väčšinou to lekári až priveľmi bagatelizujú a nehľadajú príčinu 😏 áno som mladá, zdravá doteraz som nemala žiadne ťažkosti a predsa 🙄

martinakb85
19. dec 2024

@anita_ mne bol veru po tom treťom krvácaní (15tt) tiež nariadený kludovy režim, po 20tt max. z postele wc/ sprcha. Bol to neskutočný psychický boj, počítala som dni. Bolesti som mala tiež, od 26tt dokonca intenzívne tvrdnutie brucha, doktorka mi hovorila,že už to dlho nevydržíme a že mám byť rada aj za 26tt, že nerátala,že dáme vôbec 24tt... Mala sa narodila v tom 40tt a to som mala pôrod vyvolavaný, skončilo to akutnou sekciou, lebo sa slečne absolútne nechcelo 🫣 a to ma deptali celé tehotenstvo..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre