Opakované krvácanie v tehotenstve

alexsa0078
17. nov 2023

Dobrý deň, momentálne som v 13tt a už je to 4krát, čo som krvácala a špinila. 1x len špinenie v 6tt, potom krvácanie v 9tt aj s hospitalizáciou v nemocnici, potom znova jednorázové krvácanie a teraz naposledy masívne krvácanie a znova hospitalizácia. Po podaní liekov krvácanie väčšinou do pár hodín ustúpi alebo úplne prestane, ale v nemocnici vždy strávim zopár dní. Chcem sa opýtať či to takto niekto tiež mával a dopadlo to nakoniec dobre, pripadne ako ste to psychicky zvládali, pretože som už v neustálom strese a nedokážem sa z tehotenstva ani tešiť vzhľadom na tieto neustále problémy. A to je v podstate len začiatok. Príčinu krvácania doposiaľ nezistili, nenašli ani hematóm ani nič iné a bábo je vždy v poriadku, čo sa samozrejme teším, ale psychika robí svoje.
Ďakujem pekne

tatinka
17. nov 2023

@alexsa0078 ahoj, v tehotenstve so starsim synom som silno krvacala v prvom trimes.cely tyzden, nasadili utrogestan na vkladanie a ascorutin tbl, starsi syn uz ma 5 rokov. V tehu s mladsim synom som krvacapa cely prvy trimester s mensimi prestavkami, lieky nasadene tie iste, mladsi ma uz dva roky aj tristvrte....pichala som aj fraxiparin ale to teda z mojich zdravotn.dovodov, ale krvacanie v prvom trimes.mi bolo vysvetlene ,ze sa zvacsuje maternica,mozu prasknut cievky...a ze ked zacne druhy trimester,prestane krvacanie,aj tak bolo,akonahle prebrala vyzivovanie dietatka placenta,krvacanie sa viac nezopakovalo

tatinka
17. nov 2023

@alexsa0078 je to stres,ale zvladnes to, drzim prsty,nech mas kludne tehu a nech si s dietatkom v poriadku❤️

ivkav5
17. nov 2023

@alexsa0078 ahoj a neberieš aj preventívne nejaké lieky? Nenasadili ti hneď liečbu? Ja som totižto len raz špinila a hneď na to jemne krvácala v 6tt a odvtedy som užívala do 10tt duphaston + ascorutin a odvtedy beriem progestanelle (som 15tt a ešte 2 týždne ho mám brať)…tiež mi nenašli hematóm, ani nezistili žiadnu inú príčinu, vraj len zrejme silnejšie prekrvenie a prasknutá cievka, bolo to aj pár hodín po styku, takže odvtedy sme styk ani nemali…

alexsa0078
autor
17. nov 2023

@ivkav5 Ahoj, áno od 6tt beriem tiež progestanelle, ale okrem toho nič iné mi nedali. A styk tiež nemáme vôbec od prvého špinenia, v podstate nemám ani žiadnu námahu, keďže som od začiatku PN.

alexsa0078
autor
17. nov 2023

@tatinka Ďakujem, bodaj by to tak bolo aj u mňa, že tým prvým trimestrom to prestane

alexsa0078
autor
17. nov 2023

@tatinka Ďakujem za podporu 🙂

natuliatko777
18. nov 2023

@alexsa0078 ja som masivne krvacala od 9tt do 21 tt nakoniec som dostala infekciu a mala zomrela .. nemala som ale ani jeden den bez krvacania cele tyzdne

jenn40
20. nov 2023

@natuliatko777 ja krvacam nepretržite od 8tt teraz som 20tt v 8tt,10tt a 13tt masivne a od vtedy hnedocervena krv každý deň hlavne na toal papieri a dnes zas čerstvé krvacanie. Dieťatko vyzerá na USG v poriadku. Vôbec mi nevedia povedať z čoho je to krvacanie. Som zúfalá.

natuliatko777
20. nov 2023

@jenn40 ja som to tak mala a najskor to bol hematom a potom uz nevedeli z coho to je ale ja som krvacala tak ze aj kusy zo mna sli a kolko krat sa mi stalo ze mi to stekalo po nohach a nedalo sa zastavit a testy som vsetky mala v poriadku a aj mala vzdy bola v poriadku a nakoniec mi v 18 tt odtiekla voda a nasledne som dostala infekciu a mala mi zomrela v 20tt.. doktor povedal ze tu infekciu som dostala skor a preto mi praskol plodovy obal a odtiekla voda a to tym ze ked som krvacala tak som bola nachylna na infekcie.. keby som to vtedy vedela tak si davam robit kultivaciu stale a mohol mi nasadit atb a nemuselo sa to stat .. teraz mam mesacnu dcerku a toto tehotenstvo som mala bezproblemove

lalilla
6. júl 2024

@alexsa0078
@jenn40 kocky ako ste prosim dopadli? Aj preslo to krvacanie a maval iste aj krce alebo nieco take pri tom? Dakujem

snowflakenel
6. júl 2024

Jq som mala v oboch tehu krvacanie ako pri menstruacii. S prestavkami krvacanie- spinenie do toho 12 tt.
Brala som urrogestan plus duphaston, kludovy rezim. Obed, sprcha, postel.
Drzim palce, bude to ok.

jenn40
6. júl 2024

@lalilla. Napriek tomu krvácaniu asi do 24tt to trvalo mala som 12cm hematóm som porodila zdravého synčeka narodil sa v 40tt čiže ani masívne krvácanie nemusí nič znamenat

jenn40
6. júl 2024

@lalilla kŕče som nemala

vsetkounas
6. júl 2024

@alexsa0078 ja ťa asik moc nepoteším ja som to tak mala celé tehu vydýchla som si až som porodila a dali my malú do náručia odporúčam brat aj ascorutin ten je voľno predajni stale mať po ruke zbalenu tašku lebo ked niečo ako píšeš lezis pár dní v nemocnici a mne pre taký kľud doma pomáhal angelsound že som si mohla nájsť a počúvať srdiečko .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre