Opakované antibiotiká v prvom trimestri

gabika4
6. nov 2021

Ahojte, mám asi opätovný zápal močových ciest (domáci test ho preukázal). Prvé antibiotiká som kvôli tomu brala mesiac pred otehotnením. Druhé v 4-5 tt a teraz mi zase hrozia. Momentálne som začala 6 týždeň. Som zúfalá. Tento týždeň sme zistili, že otec je vážne chorý, teda bude tu s nami veľmi krátko. Plačeme všetci, on si to ešte neuvedomuje. Som zúfalá, bojím sa o otca ako to zoberie, keď si uvedomí pravdu o jeho stave a bojím sa aj o bábätko, aby bolo zdravé. V máji som prišla o synčeka v 20 tt, kvôli tomu beriem do pošvy progesteron 2x denne. V stredu som objednaná na krvný odber na hematológii, možno si budem tiež pichať injekcie. Prosím, je tu niekto, kto bral antibiotiká v prvom trimestri, aj opakovane a bábätko bolo zdravé? Prosím utíšte ma 😢

gabika4
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika4
autor
6. nov 2021

@gabika4 😪

babyjune
7. nov 2021

Ahoj. Nemám skúsenosť s opakovanými antibiotikami, ale tiež mám momentálne infekciu a môj doktor mi predpísal antibiotiká. Som v 9tt. Tiež ma to trápi, ale na druhej strane to beriem ako menšie zlo, keďže infekcia by mohla prejsť na placentu a bábätko a spôsobiť tak potrat alebo predčasný pôrod. Dôveruj lekárom a liečbe, ak je bábo zdravé a silné, tak to zvládne!

gabika4
autor
7. nov 2021

@babyjune ja už neverím na nič dobré...v poslednej dobe sa na mňa sype jedna lavína za druhou...už len plačem od zúfalstva...mám pocit, že aj lekári na mňa kašlú a to len kvôli tomu posratému covidu, všetko sa robí na rýchlo, len aby sa pacienta zbavili...už mi ani nechutí jesť z toho zúfalstva, mám pocit že mi nikto nechce naozaj pomôcť...

babyjune
7. nov 2021

@gabika4 je mi ľúto, čím si prechádzas, ale mysli ma to maličké, potrebuje silnú mamu. My sa o druhé snažíme už dva roky, 3x sme prišli o bábo, ja som zmenila asi 8 gynekológov, kým som našla konečne jedného, čo má aj záujem veci riešiť a nepodceňovať a nielen všetko nechávať na osud a prírodu...
Skús možno nájsť nejakého iného doktora s dobrými odporúčaniami, lebo v takomto strese sa nedá dlhodobo fungovať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre