Opakovaná mykóza v tehotenstve

123lina
21. nov 2022

Zdravím,mal niekto v tehotenstve opakovanú častu mykozu ktorú sa nepodarilo vyliečiť len zmierniť a nakoniec po pôrode sa dalo všetko do normálu? Ja trpím mykózou už asi od 3 mesiaca tehotenstva, doktorka predpísala od vtedy rôzne najprv mastičky,nepomohlo a až potom dala dva krát po sebe vaginálne tablety, ktoré tiež zmiernilo to ale vrátilo sa. Rodiť podľa termínu by som mala ísť o 6 týždňov, pýtala som sa doktorky ako to ovplyvní pôrod, tak len pre mňa bude hojenie zložité a ťažké čo sa týka nástriju.. mal to niekto podobné ako ja ? Ďakujem

reaan
21. nov 2022

@123lina ano, mala, nieze opakovanu ale nonstop. Po porode akokeby nic. Ako ma dali na izbu hned som tlacila sladke 🙂 Porod bol ok aj hojenie bez problemov. Este tych par tyzdnov vydrz 🤞

123lina
autor
21. nov 2022

@reaan ďakujem krásne za odozvu... Práve to ,že ja už nechcem ani brať tie mastičky keď vidím, že to nepomáha a len zbytočne dávam a neustále dookola. Tiež si nemyslím, že to je veľmi dobrá cesta užívať nejaké mastičky, tabletky a tak aj keď pod dohľadom lekára všetko. Probiotiká beriem každý deň a aj tak 😏Jediné čo som sa dočítala tak môže spôsobiť predčasný pôrod ale už končím 34 tt a horšie hojenie..

natalala
21. nov 2022

@123lina skus mozno aj vaginalne probiotika alebo probioticky gel. Upravi ti to mikrofloru a funguje to aj preventivne. Kamoska mala s tymto problem uz pred tehotenstvom a pocas neho sa jej to extremne zhorsilo. Pocas tehotenstva su zeny nachylne na taketo veci ovela viac. Ja som pri prvom na konci tiez pouzivala asi tyzden cipky a to bola moja prva a nastastie zatial aj posledna mykoza v zivote.

gastanka123
21. nov 2022

@reaan Napodobne, tiež nonstop a po pôrode akoby utalo. A ešte aj pôrodné poranenie bolo minimálne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre